Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα των Κυπριακών εφημερίδων

Σημερινή: Με τίτλο “Παραπληροφόρηση από Έιντε με πιέσεις για λύση” και γράφει ότι ο Έιντε είχε ενημερώσει την ΕΕ και δη συνεργάτες του Προέδρου της Κομισιόν ότι στη Νέα Υόρκη θα αποφασιζόταν η σύγκληση πενταμερούς διάσκεψης. Η Κυβέρνηση δηλώνει πλήρη άγνοια για τις `πρωτοβουλίες` του Έιντε. Αλλού προβάλλει τη σύλληψη στην Κωνσταντινούπολη, Ελληνοκύπριου ο οποίος φέρεται να είχε στην κατοχή του 2,5 κιλά κοκαΐνης στις αποσκευές του. Προβάλλει επίσης την πρώτη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με την Βρετανίδα Πρωθυπουργό Τερέζα Μέι.

Αλήθεια: Με τίτλο  “Σημεία τριβής Εδαφικό και Εγγυήσεις” γράφει ότι μετά την τριμερή συνάντηση της Νέας Υόρκης, αναδείχθηκαν χθες ως σημεία τριβής τα κεφάλαια του εδαφικού και των εγγυήσεων (ασφάλεια). Ο Τ/κ ηγέτης μιλά για συνομιλίες τύπου Καμπ Ντέιβιντ ενώ για εγγυήσεις επιμένει η Τουρκία. Γράφει επίσης ότι δεν διεκδικεί ρόλο εγγυήτριας δύναμης η Βρετανία, ξεκαθάρισε η Πρωθυπουργός Τερέζα Μέι. Η “Α” αναφέρεται επίσης στη βόμβα κατά του διαιτητή Γιώργου Νικολάου και γράφει ότι είναι ανεξέλεγκτο για χρόνια το φαινόμενο εγκληματικών ενεργειών σε βάρος διαιτητών.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο  “Άλλαξε χέρια το γήπεδο” γράφει ότι νέα στοιχεία βγήκαν στη δημοσιότητα για τη γη στις Χαλεπιανές η οποία προοριζόταν για την Ομόνοια αφού η μισή γη άλλαξε χέρια και η υπόλοιπη είναι υποθηκευμένη με αμφίβολη έκβαση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της. Γράφει επίσης ότι η Βρετανία δεν θέλει ρόλο εγγυήτριας και θα αναλάβει όποιο ρόλο της ζητήσουν οι δύο κοινότητες, επεσήμανε η Πρωθυπουργός Τερέζα Μέι. Προβάλλει επίσης ότι το Τμήμα Φορολογίας επιδίδεται σε φοροσαφάρι για την είσπραξη 2.2 δις ευρώ αφού 155.309 φορολογούμενοι δεν συμμορφώνονται με τις υποχρεώσεις τους.

Χαραυγή: Με τίτλο Φόρους 528 εκ. οφείλουν 114 άτομα, γράφει με το ποσό των 2,233 εκατ. ευρώ να είναι οι καθυστερημένες οφειλές στο Τμήμα Φορολογίας εκ των οποίων τα δύο τρίτα θεωρούνται ως επισφαλή. Δεν θα εισπραχθούν ποτέ τα 1,474 εκατ. αναφέρει. Αλλού γράφει ότι έπεται συνέχεια στο αξιοζήλευτο έργο της Λεμεσού με τον Δήμαρχο Ανδρέα Χρίστου να επαναδιεκδικεί τη δημαρχία. Η “Χ” γράφει επίσης ότι πίστωση χρόνου δύο βδομάδων για να λυθεί το πρόβλημα με τα περιστατικά βίας στα νοσοκομεία δίνουν οι νοσηλευτές.

Cyprus Mail: Με τίτλο  “Διμερείς σχέσεις συζητήθηκαν στο Ν. 10” γράφει ότι στη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με την Βρετανίδα Πρωθυπουργό συζητήθηκαν επίσης άλλα θέματα τα οποία οι δύο χώρες μπορούν να αναπτύξουν. Προβάλλει την επίσκεψη του Βρετανού Υπουργού Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον στην Αγκυρα όπου επαίνεσε το τουρκικό έθνος για το «πολύ όμορφο και πολύ λειτουργικό τουρκικό πλυντήριο του»! Γράφει επίσης ότι σύμφωνα με την Αν. Γενική Διευθύντρια του ΚΟΤ, Αννίτα Δημητριάδου, η φετινή χρονιά αναμένεται να γραφτεί με χρυσά γράμματα στην ιστορία του κυπριακού τουρισμού αφού για πρώτη φορά θα ξεπεράσουμε το φράγμα των τριών εκατομμυρίων τουριστικών αφίξεων.

Καθημερινή: Με τίτλο  “Για ιδιώτη επενδυτή κληρώνει το Λαχείο” γράφει ότι φθίνουσα πορεία ακολουθεί τα τελευταία χρόνια το Κρατικό Λαχείο, του οποίου οι πωλήσεις συρρικνώθηκαν. Συγκεκριμένα η κερδοφορία μειώθηκε από 27,2 εκατ. Ευρώ το 2008 σε 11,4 το 2014. Αλλού γράφει ότι Σύμφωνα με τον διευθύνων σύμβουλο της εταιρείας Meeting Point Cyprus, Χάρη Παπαχαραλάμπους, η Κύπρος μπορεί να ελκύσει περισσότερους τουρίστες. Σε άλλη είδηση γράφει ότι περισσότερες από πέντε χιλιάδες επιχειρήσεις του χρηματοπιστωτικού τομέα, κυρίως στο Λονδίνο, δεν θα έχουν πρόσβαση στην κοινή ευρωπαϊκή αγορά όταν η Βρετανία εγκαταλείψει επισήμως την ΕΕ.