Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα των Κυπριακών εφημερίδων

Σημερινή: Με τίτλο “Σωσίβιο σωτηρίας από Μπαν Κι μουν” γράφει για εκρηκτικό κλίμα στην τριμερή και ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ δεν επέτρεψε στον Ακιντζί να θέσει θέμα χρονοδιαγραμμάτων και πενταμερούς, και ότι διατηρείται το χρονικό ορόσημο για λύση πριν από το τέλος του 2016. Αλλού αναφέρει ότι στην τελική ευθεία μπαίνουν οι διακομματικές διεργασίες για τις δημοτικές εκλογές. Σε άλλο θέμα γράφει ότι οι κάτοχοι αξιογράφων συντονίζουν τα επόμενα βήματά τους.

Αλήθεια: Με τίτλο “Λύση εντός 2016 χωρίς οδικό χάρτη” γράφει ότι η τριμερής στη Νέα Υόρκη δείχνει τον δρόμο και πως κερδισμένος στα σημεία είναι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ενώ κατήφης αποχώρησε ο Ακιντζί, ο οποίος απέτυχε να αλλάξει τη διαδικασία. Αλλού αναφέρει ότι “κολλάει” η ιδέα για αναβολή των δημοτικών εκλογών και πως για την Τετάρτη αναβλήθηκε η επίσημη εξαγγελία της υποψηφιότητας του Ανδρέα Χρίστου στη Λεμεσό. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι η ΕΕΥ αρνήθηκε σε κωφή νηπιαγωγό να συμπεριληφθεί στον ειδικό κατάλογο, χωρίς να δικαιολογήσει την απόφασή της.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο  “Στο κενό η πενταμερής” γράφει ότι επέμεινε ο Ακιντζί για διάσκεψη τον Οκτώβριο, όχι είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, “άψογος ο ΓΓ”, όπως αναφέρει η εφημερίδα και προσθέτει ότι ένταση προκάλεσε η στάση του Τ/κ ηγέτη για τον οδικό χάρτη. Αλλού αναφέρεται σε οδικό χάρτη με τα κύρια χρονικά σημεία της μεταρρύθμισης για τα συμπλέγματα Δήμων μέχρι το 2019. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι στην αναθέρμανση της στεγαστικής πίστης ποντάρουν οι τράπεζες με την προσφορά χαμηλότοκων δανείων και άλλων διευκολύνσεων.

Χαραυγή: Με τίτλο  “Νέος γύρος εντατικών συνομιλιών” γράφει ότι αυτό ανακοίνωσε χθες ο ΓΓ μετά την τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να εκφράζει ικανοποίηση, ενώ ο κ. Ακιντζί μιλά για καθαρό πλαίσιο σε τρεις μήνες. Αλλού αναφέρει ότι ο πρώην Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Αθανάσιος Ορφανίδης `έκρυψε στοιχεία για Βγενόπουλο` επικαλούμενη πρακτικά συνεδρίας του ΔΣ της ΚΤ που αποκαλύπτει η Χαραυγή σήμερα. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε βαθιές διαφορές Υπουργού Υγείας και κυβερνητικών γιατρών και νοσηλευτών.