Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα των Κυπριακών εφημερίδων

Σημερινή: Με τίτλο “Οθωμανικό δίκαιο με κουρεμένο κεκτημένο” αναφέρει ότι γίνεται η τριμερής στη βάση συγκλίσεων του σχεδίου Ανάν και ότι το κόστος της λύσης θα καλυφθεί με δωρητές και μνημονιακούς δανεισμούς. Σε άλλο ρεπορτάζ γράφει πως στις δημοτικές τα κόμματα κινούνται με στρατηγικές με φόντο τις Προεδρικές εκλογές.

Αλήθεια: Με τίτλο  “Κεραυνοί Παμπορίδη κατά ιατρών” και γράφει πως ο Υπουργός Υγείας καταγγέλλει πως η ΠΑΣΥΚΙ θέλει να μπλοκάρει το ΓεΣΥ ενώ μίλησε και για `βασίλεια`. Αλλού αναφέρει πως έφτασε η ώρα της τριμερούς και ο ΠτΔ θα επικεντρωθεί στο θέμα της ασφάλειας και την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων. Επίσης η “Α” αναφέρει ότι ο ΥΠΕΣ Σωκράτης Χάσικος κινείται για αναβολή των δημοτικών εκλογών.

Φιελεύθερος: Με τίτλο “Επιμονή σε χρονοδιαγράμματα” γράφει ότι ο Εϊντε κάνει σχεδιασμούς για νέα τριμερή τον Οκτώβριο με τον ΠτΔ να αντιδρά στο ενδεχόμενο αυτό και ότι τα ΗΕ έχουν ήδη προετοιμάσει οδικό χάρτη με στόχο το Μάρτιο του 2017 να έχουμε κατάληξη. Αλλού προβάλλει συνέντευξη του Γενικού Εισαγγελέα ο οποίος αναφέρει μεταξύ άλλων πως δεν θα γίνει κανένα κουκούλωμα και καμία συγκάλυψη στα οικονομικά σκάνδαλα. Ο “Φ” σε άλλο ρεπορτάζ αναφέρεται στη δημιουργία των καζίνο και γράφει ότι τα μεγαθήρια γύρισαν την πλάτη στην Κύπρο.

Χαραυγή: Με τίτλο Με το βλέμμα στραμμένο στη Νέα Υόρκη γράφει ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά στη ΝΥ και ότι επικρατεί και αισιοδοξία αλλά και ανησυχία ακόμη και για ναυάγιο λόγω των διαφορών μεταξύ των δύο πλευρών. Αλλού αναφέρει ότι η Κυβέρνηση είναι στο εδώλιο για την επιβολή πλαφόν στο εμπόριο στο λιμάνι Λάρνακας. Επίσης η “Χ” προβάλλει τις διεργασίες για το θέμα της ΑΤΑ και τις θέσεις συνδικαλιστών και Κυβέρνησης.

Sunday Mail: Με τίτλο  “Το λατομείο απειλή για περιοχή Νατούρα” γράφει ότι το λατομείο της Ανδρολύκου, το μεγαλύτερο της Κύπρου, είναι απειλή για περιοχή που εμπίπτει στο δίκτυο Νατούρα και αυτό δημιουργεί ανησυχίες και προβληματισμούς. Προβάλλεται επίσης η συνάντηση της ΝΥ και οι προσδοκίες που καλλιεργούνται. Αλλού γράφει πως ο Κόρμπιν επανεξελέγη στην ηγεσία των εργατικών.

Καθημερινή: Με τίτλο  “Με διαφορετικές αφετηρίες στην τριμερή” και γράφει για το παρασκήνιο της ΝΥ και τις προσδοκίες και φιλοδοξίες των δύο πλευρών αλλά και της διεθνούς κοινότητας. Αλλού γράφει πως ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ ερίζουν για τη Λεμεσό στις δημοτικές. Επίσης η “Κ” αναφέρει ότι χωρίς συμβιβασμό αναμένεται να λήξει η αγωγή του Μιλτιάδη Νεοφύτου εναντίον του τέως Προέδρου Δ. Χριστόφια.

Μάχη: Με τίτλο “Χαμηλά ο πήχης για την τριμερή” αναφέρει πως ο ΓΓ των ΗΕ θέλει να κλειδώσει την πρόοδο στις συνομιλίες αλλά οι διαφορές σε τρία κεφάλαια παραμένουν. Αλλού προβάλλει δηλώσεις του Προέδρου της ΠΑΣΠ για τα σικέ παιχνίδια. Επίσης η “Μ” φιλοξενεί ρεπορτάζ για τις ταυτοποιήσεις λειψάνων αγνοουμένων.