Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα των Κυπριακών εφημερίδων

Σημερινή: Με τίτλο «Παράτυπες διαδικασίες και `πάρτι` χιλιάδων ευρώ», γράφει στο κύριο της θέμα ότι πάρτι χιλιάδων ευρώ και διαδικασίες με πολλές παρατυπίες για κυβερνητικά γραφεία στο Παραλίμνι εντοπίζει ο Γεν. Ελεγκτής ο οποίος αποδοκιμάζει έντονα στην απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου σε σχέση με τη μετακίνηση των γραφείων του Επαρχιακού Κτηματολογίου Αμμοχώστου. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ Έσπεν Μπαρθ Έιντε δήλωσε πως οι Κύπριοι «θα δώσουν λογαριασμό» αν δεν χρησιμοποιήσουν την ευκαιρία για λύση του Κυπριακού. Σε άλλη είδηση γράφει πως το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας ενέκρινε το αίτημα της υπεράσπισης για αναβολή των τελικών αγορεύσεων στην υπόθεση «Ρ. Ερωτοκρίτου».

Αλήθεια: Με τίτλο  «Θετικά μηνύματα για χρηματοδότηση της λύσης», γράφει ότι θετικά είναι τα μηνύματα που εισπράττονται από ξένες χώρες και διεθνείς οικονομικούς θεσμούς σε ό,τι αφορά τη χρηματοδότηση της λύσης και προσθέτει πως δημιουργήθηκε ειδικό χαρτοφυλάκιο στον προϋπολογισμό των ΗΠΑ. Αλλού γράφει ότι ποινικά αδικήματα φαίνεται να προκύπτουν από τα όσα κατέγραψε η Ελεγκτική Υπηρεσία στους αρχαιολογικούς χώρους της Πάφου. Σε άλλη είδηση η «Α» γράφει ότι η ΠΑΣΥΚΙ εξήγγειλε τρίωρη στάση εργασίας την ερχόμενη Τετάρτη επειδή ο Υπουργός Υγείας έδιωξε μέλη της οργάνωσης διότι επιχείρησαν να παρευρεθούν σε σύσκεψη χωρίς να έχουν προσκληθεί.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο  «Κυβερνητικοί μαφιόζοι» και γράφει πως ποινικά αδικήματα κατά την αναβάθμιση πολεοδομικών ζωνών με εμπλεκόμενους λειτουργούς του δημοσίου, διερευνά ο Γενικός Εισαγγελέας με βάση ευρήματα της Ελεγκτικής Υπηρεσίας. Σημειώνει ότι η υπόθεση αφορά τον Πύργο Λεμεσού και η παρανομία έγινε από το 1999 μέχρι το 2007. Αλλού γράφει ότι οι Υπουργοί Ενέργειας Ελλάδος, Κύπρου και Ισραήλ θα συναντηθούν την Τετάρτη στην Αθήνα για να συζητήσουν θέματα που αφορούν τη συνεργασία των τριών χωρών στο πεδίο των αρμοδιοτήτων τους. Σε άλλο θέμα γράφει ότι μετά τους πλειστηριασμούς ακινήτων λόγω κόκκινων δανείων το άλλο πρόβλημα που θα διαχειριστούν οι τράπεζες είναι τα αυτοκίνητα.

Χαραυγή: Με τίτλο  «Παλιοχώραφα τα έκαναν φιλέτα εκ. ευρω» ότι κύκλωμα αγόραζε από ανυποψίαστους γεωργούς χωράφια για πενταροδεκάρες και στη συνέχεια τα μετέτρεπε σε φιλέτα αξίας εκατομμυρίων ευρώ, μέσω του αναδασμού, σε «σκανδαλώδεις υποθέσεις της περιόδου 1999-2007». Αλλού η εφημερίδα αναφέρεται στην τριμερή συνάντηση αύριο Κυριακή μεταξύ ΓΓ του ΟΗΕ, του Προέδρου Αναστασιάδη και του Μουσταφά Ακκιντζί και γράφει ότι στο επίκεντρο παραμένουν η ασφάλεια και οι εγγυήσεις, το περιουσιακό και το εδαφικό. Σε άλλο θέμα η «Χ» γράφει ότι το Υπουργείο Παιδείας φαίνεται ότι έχει δεσμευτεί για την μεταφορά των κοινοτικών νηπιαγωγείων στις Σχολικές Εφορίες.

Cyprus Mail: Με τίτλο  «Έιντε: Δεν υπάρχει χώρος για την όποια αποτυχία», γράφει στο κύριο της θέμα ότι η όποια πλευρά εξ υπαιτιότητας της οποίας δεν αξιοποιηθεί η παρούσα δυναμική για τη λύση του Κυπριακού θα πρέπει να λογοδοτήσει, δήλωσε ο Έσπεν Μπαρθ Άιντα ύστερα από συνάντηση με τον Μουσταφά Ακκιντζί στη Νέα Υόρκη. Σε άλλη είδηση γράφει ότι ο Ανδρέας Χρίστου θα διεκδικήσει την τρίτη του θητεία στη Δημαρχία Λεμεσού. Αλλού γράφει ότι ο Λονδίνο θα φιλοξενήσει, το φεστιβάλ Κάτνιπ, το πρώτο φεστιβάλ που επικεντρώνεται αποκλειστικά στα βίντεο με γάτους.