Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα των Κυπριακών εφημερίδων

Σημερινή: Με τίτλο «Παρασκήνιο στο ζενίθ λίγο πριν την τριμερή» αναφέροντας ότι η ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συνεχίζει τις ενημερωτικές επαφές στην έδρα του ΟΗΕ με ξένους αξιωματούχους, δίνοντας έμφαση στο θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων, ενώ στη συνάντηση που είχε με τον Σεργκέι Λαβρόφ εισέπραξε, όπως είπε, «πλήρη κατανόηση». Αλλού γράφει για εκατέρωθεν εκκλήσεις για διάλογο μετά τη στάση εργασίας της ΠΟΕΔ, με την τελευταία να θεωρεί τη στάση εργασίας επιτυχή και να καλεί τον Υπουργό να την ακούσει και το Υπουργείο και τους γονείς να καλούν τους δασκάλους σε συζήτηση. Σε άλλο θέμα η «Σ» αναφέρεται σε διεύρυνση του κύκλου τω συνεργασιών της Λευκωσίας με τριμερή συνάντηση των ΥΠΕΞ Κύπρου, Ελλάδας, Παλαιστίνης στη Νέα Υόρκη.

Αλήθεια: Με τίτλο  «Διαφθορά με διευθύνσεις και ονόματα…», γράφει ότι σε συζήτηση χθες στη Βουλή του θέματος των διαρροών που γίνονται σε σχέση με το ανακριτικό έργο η εκπρόσωπος της Νομικής Υπηρεσίας ανέφερε ότι οι διαρροές έχουν συνήθως δύο πηγές, ή την Αστυνομία ή τους δικηγόρους υπεράσπισης, οι οποίοι έχουν λόγο να μποϋκοτάρουν τις υποθέσεις και ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης θεωρεί τέτοιες διαρροές διαφθορά. Αλλού η «Α» γράφει ότι η ΠΟΕΔ πραγματοποίησε τη δίωρη στάση εργασίας επικαλούμενη ελλειμματική στελέχωση, με το Υπουργείο Παιδείας να επιμένει ότι οι αριθμοί, διαψεύδουν τους ισχυρισμούς των δασκάλων. Σε άλλο θέμα αναφέρεται ότι συναντώνται σήμερα Αναστασιάδης και Ακιντζί με τον Αμερικανό Αντιπρόεδρο Τζο Μπάινεν σε μια προσπάθεια του τελευταίου να ασκήσει την επιρροή του στο κρίσιμο σημείο που βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο  «Κάρφωσαν και τον Ιωνά» και γράφει σε σχέση με τα όσα είπε χθες ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών ο Ιωνάς Νικολάου ότι αστυνομικός παρακολούθησε σαν κύριος σύσκεψη στο γραφείο του Υπουργού Δημόσιας Τάξεως και αμέσως μετά ενημέρωσε τον υπόκοσμο που αφορούσε η σύσκεψη. Αλλού γράφει ότι τα πέντε εκ Λεμεσού Συναγερμικά στελέχη τα έχουν προσωπικά με τον Πρόεδρο του κόμματος για τη μη επιλογή ενός εξ αυτών ως υποψήφιο στο Δήμο Λεμεσού και με δημόσιες δηλώσεις σπεύδουν να στείλουν το μήνυμα ότι θα φέρει την ευθύνη της όποιας εκλογικής αποτυχίας στη Λεμεσό. Σε άλλο θέμα ο «Φ» γράφει ότι μια νέα τριμερής συνεργασία συγκροτήθηκε χθες στη Νέα Υόρκη και αναφέρει ότι Ελλάδα, Κύπρος και Παλαιστίνη εγκαινίασαν σε επίπεδο ΥΠΕΞ κοινή συνεργασία στα πρότυπα άλλων τριμερών που συγκρότησαν Λευκωσία και Αθήνα.

Χαραυγή: Με τίτλο «Μοιράζουν χρήματα από ανύπαρκτο ταμείο» γράφει ότι με βάση το νομοσχέδιο το οποίο κατέθεσε η κυβέρνηση, το Ταμείο Υδρογονανθράκων θα λειτουργήσει όταν και εφόσον αρχίσει η πώληση φυσικού αερίου και αφού πρώτα καταφέρει να συσσωρεύσει ικανοποιητικό κεφάλαιο, προσθέτοντας ότι την ίδια στιγμή ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ άρχισε να μοιράζει υποσχέσεις για αποζημιώσεις από το Ταμείο σε ομάδες πολιτών. Σε άλλο θέμα η «Χ» γράφει ότι με κινητοποιήσεις προειδοποιούν οι ψαράδες για την απόφαση της κυβέρνησης να επιτραπεί ψάρεμα με τη μέθοδο «γρι γρι» στα 35 μέτρα. Αλλού αναφέρεται σε εσωκομματικές αντιπαραθέσεις που προκάλεσε η απόφαση του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣυ για τη στήριξη υποψήφιων δημάρχων.

Cyprus Mail: Με τίτλο «Οι ΗΠΑ απαιτούν όπως Ρωσία και Συρία σταματήσουν τις αεροπορικές επιδρομές» γράφει ότι ο Τζον Κέρι δήλωσε πως το να ακούει αυτά που λέει ο Σεργκέι Λαβρόφ είναι σαν να ζει σε ένα παράλληλο σύμπαν καθώς οι δύο άντρες έρχονται αντιμέτωποι στον ΟΗΕ. Αλλού γράφει ότι μια ανάρτηση στο twitter από τον γιο του Ντόναλντ Τραμπ με μια φωτογραφία των καραμελών Skittle την οποία χρησιμοποίησε σε σχέση με την απειλή που μπορεί να προέλθει από Σύρους πρόσφυγες προκάλεσε τεράστια αντίδραση στα κοινωνικά μέσα και προσθέτει ότι σε μια νέα εξέλιξη φαίνεται ότι την φωτογραφία που χρησιμοποιήθηκε την `τράβηξε` Ελληνοκύπριος πρόσφυγας που ζει στο ΗΒ. Αλλού γράφει ότι ο ΔΗΣΥ θα υποστηρίξει τον πρώην Βουλευτή της ΕΔΕΚ Νίκο Νικολαΐδη για τη δημαρχία της Λεμεσού.