Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα των Κυπριακών εφημερίδων

Σημερινή: Με τίτλο “Εκβιάζει ο Ακιντζί και στο βάθος τριμερής” γράφει ότι σε σαφείς εκβιασμούς προς την ε/κ πλευρά προέβη ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί και ότι δημιουργεί κλίμα ενόψει της συνάντησης της 25ης Σεπτεμβρίου. Αλλού γράφει ότι πράματα και θάματα εκστόμισε εκ νέου χθες ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας ο εργολάβος Μ. Νεοφύτου στο πλαίσιο της εκδίκασης της προσφυγής που καταχώρησε εναντίον του πρώην Προέδρου Δ. Χριστόφια. Επίσης, γράφει για τον τουρισμό ότι είχε πολλά ρεκόρ τον Αύγουστο.

Αλήθεια: Με τίτλο  “Φωτιές Μιλτή!” γράφει ότι νέες φωτιές άναψε χθες ο Μιλτιάδης Νεοφύτου στη συνέχεια της εκδίκασης της αγωγής του εναντίον του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια με την οποία διεκδικεί αποζημιώσεις 22 εκατ. ευρώ. Αλλού γράφει ότι ο Τ/κ ηγέτης δήλωσε ότι στις διαπραγματεύσεις συζητείται μόνο η ομοσπονδία. Επίσης, αναφέρεται στις δημοτικές εκλογές και γράφει ότι σήμερα ο ΔΗΣΥ αποφασίζει και ότι δεν θα αποδεχτούν όλα τα στελέχη του κόμματος τις αποφάσεις για τις δημαρχίες.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο  “Παρασκήνιο για εγγυήσεις” γράφει ότι την ώρα που αναπτύσσεται έντονο παρασκήνιο στη Νέα Υόρκη για το Κυπριακό και ενισχύονται οι παρεμβάσεις από τρίτους, κυρίως τους Αμερικανούς, ο κατοχικός ηγέτης με δημόσιες τοποθετήσεις του επιχειρεί να τινάξει τις γέφυρες συνεννόησης και ότι οι Αμερικανοί επιχειρούν μέσα από χωριστές συναντήσεις να βρουν κοινό έδαφος κυρίως στο θέμα της ασφάλειας. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ακίνητα 1,3 δισ. ευρώ βρίσκονται στα χέρια τραπεζών στην Κύπρο. Γράφει ακόμη για το Ταμείο Επενδύσεων και ότι “φούρνισαν με `νορβηγικό` μοντέλο αλλά ξεφούρνισαν `κυπριακό`”.

Χαραυγή: Με τίτλο “Θυμήθηκαν … να ζητήσουν ξένη συνδρομή” γράφει ότι ενισχύονται ακόμη περισσότερο οι αποκαλυπτικές καταγγελίες της εφημερίδας για συγκάλυψη της σοβαρής υπόθεσης παράνομου στοιχήματος με την εμπλοκή παραγόντων δύο τουλάχιστον προέδρων μεγάλων ποδοσφαιρικών ομάδων. Γράφει ακόμη για την αγωγή κατά του Δ. Χριστόφια και ότι ασαφείς ήταν οι απαντήσεις από τον Μιλτιάδη Νεοφύτου σε καίρια ερωτήματα για τις οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας του και του ιδίου. Γράφει επίσης ότι σε μείζον πολιτικό ζήτημα εξελίσσεται το θέμα με το Ταμείο Υδρογονανθράκων και προσθέτει ότι αγνόησαν εμπειρογνώμονες και Ελεγκτική Υπηρεσία.

Cyprus Mail: Με τίτλο  “Μέχρι 600 εκατ. ευρώ ετησίως από το αέριο” γράφει ότι ο Υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως αναμένει ότι η Κύπρος σε ορίζοντα 12ετίας θα έχει έσοδα μέχρι και 600 εκατ. ευρώ από την εκμετάλλευση του κοιτάσματος Αφροδίτη. Αλλού, προβάλλει φωτογραφία του πλοίου The World που έφθασε στην Πάφο και στο οποίο οι επιβάτες διαμένουν σχεδόν μόνιμα. Γράφει ακόμη ότι σύμφωνα με τον Μ. Νεοφύτου, ο τέως Πρόεδρος Δ. Χριστόφιας πλήρωσε σε μετρητά 100,000 ευρώ την εταιρεία του εργολάβου τον Απρίλη του 2013 μέρες μετά που άνοιξαν οι τράπεζες μετά την απόφαση του Eurogroup για κούρεμα καταθέσεων.