Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα των Κυπριακών εφημερίδων

Σημερινή: Με τίτλο Πολυεθνική δύναμη και `ειρηνοποιοί` Ελλάδα – Τουρκία” γράφει για την ελληνοκυπριακή πρόταση για την ασφάλεια – εγγυήσεις. Σημειώνει ότι το πλήρες σχέδιο οκτώ σελίδων που αποκαλύπτει η `Σ` προνοεί όλα τα στάδια της διαδικασίας αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων και ότι κάθετη ήταν η άρνηση του κατοχικού ηγέτη, ο οποίος παρουσιάζεται αδιάλλακτος με άρωμα βαθέος κράτους της Άγκυρας. Γράφει επίσης ότι συνδικαλιστικά συμφέροντα βλέπει ο Υπουργός Παιδείας Κ. Καδής πίσω από τη δίωρη στάση των δασκάλων, ο οποίος τους καλεί να επιδείξουν υπευθυνότητα και σοβαρότητα. Η εφημερίδα αναφέρει ακόμη ότι μαίνεται ο πόλεμος Αιολικών και Κυβέρνησης ενώ οι δανειστές από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων έρχονται στην Κύπρο.

Αλήθεια: Με τίτλο  “Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου” γράφει ότι τον ασκό του Αιόλου φαίνεται να άνοιξε η δικαστική διαμάχη Μιλτιάδη Νεοφύτου – Δημήτρη Χριστόφια αφού τα όσα κατατέθηκαν στο Δικαστήριο για χορό εκατομμυρίων, παρεμβάσεις για χαριστικές αλλαγές πολεοδομικών ζωνών και άλλα πολλά και σοβαρά, δεν πέρασαν απαρατήρητα από Γενικό Εισαγγελέα και Γενικό Ελεγκτή, οι οποίοι παρακολουθούν με προσοχή τα τεκταινόμενα και ετοιμάζουν παρεμβάσεις στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους. Αλλού, γράφει για τα κοινωνικά παντοπωλεία ότι κλείνουν στην Κύπρο, όπου υπάρχουν 3,500 δικαιούχες οικογένειες, ενώ ανθίζουν στην Ελλάδα. Επίσης, αναφέρεται στη συνάντηση της Μπρατισλάβα και ότι “το νέο `ευρωπαϊκό όραμα`… αναβλήθηκε”, χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα και χωρίς μεγάλες αποφάσεις.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο  “Ο Χάσικος χάλασε τα σχέδια” γράφει ότι την τελευταία στιγμή φαίνεται ότι ανέτρεψε ο Σωκράτης Χάσικος τα σχέδια αναβάθμισης της περιοχής Χαλεπιανές όπου βρίσκεται και το τεμάχιο της Ομόνοιας, για το οποίο ο Μιλτιάδης Νεοφύτου έκανε στο δικαστήριο φοβερές αποκαλύψεις. Αναφέρει ακόμη ότι η Λευκωσία κρατά αποστάσεις από την τοποθέτηση της Μόσχας σύμφωνα με την οποία κάποιοι Δυτικοί μεθοδεύουν επιβολή λύσης στο Κυπριακό, με “μια άχρωμη” δήλωσε που εξέδωσε το κυπριακό ΥΠΕΞ. Επίσης, αναφέρεται σε καταγγελίες-σοκ από την βουλευτή Ε. Χαραλαμπίδου, που επικαλούμενη επιστολή του Υπ. Δικαιοσύνης υποστηρίζει ότι ακόμα και έμποροι ναρκωτικών αποφυλακίζονται, αφού περάσουν από την “Αγία Σκέπη.”

Χαραυγή: Με τίτλο “Βαρυποινίτες μένουν εκτός φυλακών” γράφει ότι βαρυποινίτες έμποροι ναρκωτικών οι οποίοι καταδικάστηκαν σε φυλάκιση μέχρι και δέκα χρόνια, βρήκαν τρόπο να βγαίνουν εκτός φυλακής με συνοπτικές διαδικασίες. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι η ύπαιθρος και ιδιαίτερα οι ορεινές κοινότητες της περιοχής του Τροόδους, οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια εξαιτίας της κρατικής αδιαφορίας στην πλήρη ερήμωση, με κραυγή αγωνίας από 60 και πλέον κοινότητες του Τροόδους. Γράφει ακόμη για ψυχολογικούς εκβιασμούς στις υπηρεσίες ψυχικής υγείας και για καταγγελίες για απειλές προϊσταμένων κατά υφισταμένων και `ξήλωμα` του προϊσταμένου των ειδικών ψυχολόγων.

Cyprus Mail: Με τίτλο  “Οι στέγες αμιάντου απομακρύνονται από το Βερεγγάρια” γράφει ότι ο Υπουργός Μεταφορών Μάριος Δημητριάδης δήλωσε ότι η απομάκρυνση του τοξικού αμίαντου από τις στέγες του πρώην βρετανικού οικισμού “Βερεγγάρια”, στα Κάτω Πολεμίδια, θα ξεκινήσει φέτος και θα διαρκέσει τρία χρόνια. Σε άλλο της θέμα η εφημερίδα γράφει για τους ναυαγοσώστες της Λεμεσού οι οποίοι διαμαρτύρονται ότι δεν έχουν ακόμη πληρωθεί. Γράφει ακόμη ότι πατέρας και υιός, των οποίων η επιχείρηση στη Βρετανία πωλούσε επικίνδυνα προϊόντα λεύκανσης δοντιών, καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 18 μηνών.