Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα των Κυπριακών εφημερίδων

Σημερινή: Με τίτλο “Ηφαίστειο χθες, λάβα σήμερα στο εσωτερικό μέτωπο”, γράφει ότι εξερράγη χθες το ηφαίστειο με εκκωφαντική αποχώρηση από τη σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων οι πρόεδροι του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ λόγω Κυπριακού, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να δηλώνει ότι μια πολυμερής διάσκεψη θα έχει την ίδια σύνθεση όπως η διάσκεψη στο Μπούργκενστοκ. Γράφει άλλου ότι έτοιμος είναι ο προϋπολογισμός του 2017, με την κυβέρνηση να στοχεύει να διαθέσει 11 3κ πρόσθετα σε νέα έργα. Επίσης η “Σ” προβάλλει διαβεβαιώσεις του Έλληνα Υπουργού Εθνικής Άμυνας στον Πρόεδρο της Βουλής ότι θα παρασχεθούν στη Λευκωσία όλα τα αρχεία για την Κύπρο.

Αλήθεια: Με τίτλο  “Πολιτική κρίση στο εσωτερικό – Κρίσιμη ημέρα σήμερα” αναφέρεται στην αποχώρηση των προέδρων του ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ από τη χθεσινή σύσκεψη για εσωτερικά θέματα, θρυμματίζοντας την ήδη ραγισμένη ενότητα ενώ αναφέρει ότι οι δύο ηγέτες ολοκληρώνουν το νέο κύκλο των εντατικοποιημένων συνομιλιών μεταξύ τους και καθορίζουν πώς θα προχωρήσει η διαδικασία. Αλλού αναφέρει ότι οι αντιρρησίες συνείδησης θα υπηρετούν 19 μήνες και όχι 33. Γράφει επίσης ότι στην αρχαία Σαλαμίνα θα ανεβεί η “Αντιγόνη” όπως ο “Ιππόλυτος” πέρσι.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο  “Παρασκήνιο για πολυμερή” και γράφει ότι τα Ηνωμένα Έθνη εργάζονται παρασκηνιακά για το ενδεχόμενο πραγματοποίησης κοινής συνάντησης με τις εγγυήτριες δυνάμεις στη Νέα Υόρκη, υπό τη μορφή διεθνούς σύναξης. Προβάλλει επίσης δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας Κώστα Καδή για την απόσπαση δασκάλας στις Βρυξέλλες, λέγοντας ότι έγινε για χάριν δημοσίου συμφέροντος. Επίσης γράφει ότι τα ξένα ελικόπτερα που ήρθαν να βοηθήσουν στην κατάσβεση της φωτιάς στη Σολιά “έμπλεξαν στο αεροδρόμιο” λόγω διαδικαστικών θεμάτων και τους ζητήθηκε να πληρώσουν και έξοδα για τις υπηρεσίες αεροδρομίου.

Χαραυγή: Με τίτλο  “Αποχωρήσεις για το θεαθήναι” και γράφει ότι την έντονη αντίδραση της κυβέρνησης και των κομμάτων προκάλεσε η αποχώρηση του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ από τη χθεσινή συνεδρία των αρχηγών των κομμάτων με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Σε άλλη είδηση γράφει ότι κατά τη διάρκεια σύσκεψης χθες των πολιτικών αρχηγών με τον ΠτΔ αποφασίστηκε η πλήρης εφαρμογή του ΓεΣΥ από την 1η Ιουνίου 2020. Αλλού αναφέρεται σε “κατάθεση ψυχής” από μάνα δύο παιδιών με πολλαπλές αναπηρίες, στη χθεσινή συνεδρία της Επιτροπής Εργασίας της Βουλής που συζήτησε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν γονείς με παιδιά με αναπηρίες.

Cyprus Mail: Με τίτλο  “Διαφωνία την παραμονή της συνάντησης των ηγετών”, γράφει ότι οι ηγέτες του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ αποχώρησαν από τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, λέγοντας ότι τους κρατά στο σκοτάδι ο Πρόεδρος. Γράφει επίσης ότι ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Καδής παραδέχθηκε χθες ενώπιον της Βουλής ότι δεν έγινε σωστός χειρισμός στο θέμα της μετάθεσης της δασκάλας στις Βρυξέλλες. Σε άλλη είδηση γράφει μιλά για σενάριο επιστημονικής φαντασίας, και αναφέρεται σε ανακοινώσεις επιστημόνων από πειράματα σε ποντίκια, που δίνουν τη δυνατότητα σύλληψης χωρίς ωάρια.

Καθημερινή: Με τίτλο  “Κενά στη διαχείριση κόκκινων δανείων” αναφέρει ότι αδυναμίες στην εφαρμογή των μέτρων αντιμετώπισης των κόκκινων δανείων στο κυπριακό χρηματοπιστωτικό σύστημα εντοπίζει μελέτη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Αλλού αναφέρει ότι με αυξημένες δαπάνες αλλά και έσοδα κατατέθηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο ο προϋπολογισμός της επόμενης χρονιάς, ο πρώτος της παρούσας κυβέρνησης εκτός προγράμματος στήριξης. Γράφει επίσης ότι προσχέδιο νομοσχεδίου για τη δημιουργία Υφυπουργείου Ανάπτυξης έχει ήδη δοθεί στα κόμματα.