Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα των Κυπριακών εφημερίδων

Σημερινή: Με τίτλο «Νέα φόρμουλα εγγυήσεων ετοιμάζει η Λευκωσία» γράφει, στο κύριο της θέμα, ότι ελαφρώς τροποποιημένη πρόταση για το σύστημα εγγυήσεων και ασφάλειας ετοιμάζουν οι Ε/κ διαπραγματευτές, ενώ κορυφώνονται οι προετοιμασίες ενόψει των δύο τελευταίων κρίσιμων συναντήσεων Αναστασιάδη-Ακιντζί. Σε άλλο θέμα, η εφημερίδα γράφει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Βασιλιάς Αμπντάλλα της Ιορδανίας συζήτησαν για ενέργεια και τριμερή. Ακόμη, γράφει ότι ο νομικός Πόλυς Πολυβίου λέει ότι δεν θα υπάρχει επιστροφή μετά τη λύση.

Αλήθεια: Με τίτλο «Κλειστό δείπνο με μενού… κυπριακό» γράφει, στο κύριο θέμα της, ότι Νίκος Αναστασιάδης και Αλέξης Τσίπρας πήραν χθες βράδυ στην Αθήνα σημαντικές αποφάσεις για την κρίσιμη καμπή στην οποία εισέρχεται το Κυπριακό. Επίσης αναφέρει ότι πιο αυστηρές θα γίνουν οι ποινές στη νομοθεσία για το κάπνισμα που συζητείται στη Βουλή. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ανακοινώνεται σήμερα ο τελικός κατάλογος με τα ονόματα των συμβασιούχων οπλιτών της Εθνικής Φρουράς.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο «Εγγυήσεις μέσω της Μόρφου» γράφει ότι η τουρκική πλευρά διαμηνύει πως θα παρουσιαστεί ελαστική στα θέματα της ασφάλειας και των εγγυήσεων, εάν η Λευκωσία μειώσει τις επιδιώξεις της στο εδαφικό, ενώ γίνεται ειδικά αναφορά στη Μόρφου, που θα αποτελέσει, όπως φαίνεται, σημείο τριβής στο εδαφικό. Επίσης αναφέρεται σε πρόταση της Ιορδανίας για να χρησιμοποιηθεί η Κύπρος ως διαμετακομιστικός σταθμός για εξαγωγές. Ακόμη γράφει ότι ο πρώην διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Αθανάσιος Ορφανίδης θα καταθέτει για ένα διήμερο σε κλιμάκιο ανακριτών, κατόπιν εντολών του Γενικού Εισαγγελέα.

Χαραυγή: Με τίτλο  «Η Αστυνομία κάλεσε τον Αθ. Ορφανίδη» γράφει στο κύριο της θέμα ότι νέο κύκλο καταθέσεων ξεκίνησαν οι ανακριτές για το σκάνδαλο της οικονομίας, ενώ χθες κλήθηκε να δώσει γραπτή κατάθεση και να τεκμηριώσει τα όσα είπε στη Βουλή ο πρώην Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Αθανάσιος Ορφανίδης. Σε άλλο θέμα, η εφημερίδα αναφέρεται στην έναρξη της σχολικής χρονιάς για τους μαθητές Γυμνασίων, Λυκείων και Τεχνικών Σχολών, με άλυτα, όπως γράφει προβλήματα. Επίσης, αναφέρεται στις δηλώσεις του Ρώσου Πρέσβη ότι η Λευκωσία θα αποφασίσει για τις εγγυήσεις.

Cyprus Mail: Με τίτλο  «Διαμαρτύρονται οι νοσηλευτές ψυχιατρικής των φυλακών» αναφέρει στο κύριο της θέμα ότι η συντεχνία των νοσηλευτών ψυχιατρικής απείλησε με απομάκρυνση του προσωπικού που αποσπάται στις κεντρικές φυλακές αν δεν υπάρξουν εγγυήσεις για την ασφάλειά του στο ψυχιατρείο Αθαλάσσας, με αφορμή πρόσφατο περιστατικό κατά το οποίο κατάδικος επιτέθηκε και τραυμάτισε τρεις νοσηλευτές και δύο αστυνομικούς. Αλλού γράφει για τη διαφορά ώρας σε ελεύθερες και κατεχόμενες περιοχές στην Κύπρο, μετά την απόφαση του ψευδοκράτους να παραμείνει η θερινή ώρα, όπως και στην Τουρκία. Επίσης, γράφει ότι ανοίγει το μουσείο σιδηρόδρομου κοντά στην Ευρύχου.

 

Cyprus Weekly: Με τίτλο «Η Λάρνακα στο χάρτη» και γράφει ότι η κάποτε ξεχασμένη πόλη της Κύπρου, η Λάρνακα, απολαμβάνει πλέον την ανάδειξή της ως θερέτρου διακοπών, με νέα ξενοδοχεία και επιλογές για αναψυχή σε αφθονία. Σε άλλο θέμα, αναφέρει ότι η κόντρα Υπουργού Υγείας-γιατρών βλάπτει τους ασθενείς. Ακόμη γράφει για αναβάθμιση του κάμπινγκ της Πόλεως Χρυσοχούς.