Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα των Κυπριακών εφημερίδων

Σημερινή: Με τίτλο «Απέχει ο Πολυβίου από τις συνομιλίες για το Κυπριακό», αναφέρεται σε ρήγμα στη διαπραγματευτική ομάδα της ελληνοκυπριακής πλευράς στις συνομιλίες, λόγω διαφωνιών για πτυχές της λύσης. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο πρώην Διοικητής της ΚΤΚ Αθανάσιος Ορφανίδης θα απαντήσει σε ερωτήσεις σήμερα στη Βουλή, ενώ αύριο πάει στον Γενικό Ελεγκτή για να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με τον ELA και την πώληση των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα. Αλλού αναφέρεται σε όργιο φημών για την ΑΟΖ Αθήνας-Καΐρου, προσθέτοντας ότι αναμένεται η υπογραφή συμφωνίας οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών μεταξύ των δύο χωρών.

Αλήθεια: Με τίτλο «Νέα κόλπα των απορριπτικών», γράφει ότι σε μια ύστατη προσπάθειά τους να τορπιλίσουν τις συνομιλίες με νέα κόλπα, τώρα θέλουν να αντικαταστήσουν το Εθνικό Συμβούλιο με ίδρυση στη Βουλή Επιτροπής Κυπριακού και να εμποδίσουν τον Πρόεδρο να συζητήσει το θέμα των εγγυήσεων. Αλλού αναφέρεται σε βαρυσήμαντο μήνυμα του Προέδρου Αναστασιάδη, στο οποίο τονίζει ότι «έφτασε το πλήρωμα του χρόνου για να δώσουμε τα χέρια και να οδηγήσουμε τη χώρα μας σε πορεία ειρήνης». Σε άλλο θέμα η εφημερίδα γράφει ότι η Ολομέλεια της Βουλής κλείδωσε για Παρασκευή.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο «Δεύτερος κύκλος εκποιήσεων» και αναφέρει ότι δεύτερο κύκλο εκποιήσεων ξεκίνησαν από χθες τα τραπεζικά ιδρύματα, συμπεριλαμβανομένου και του Συνεργατισμού, σε μια περίοδο σημαντική για τον κλάδο των ακινήτων, με 54 ακίνητα στο σφυρί αξίας 6,3 εκατ ευρώ. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Τ/κ ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί θα συζητήσουν στη σημερινή τους συνάντηση δύο κεφάλαια που θεωρούνται εύκολα και σχεδόν κλειστά: Οικονομία και Ε.Ε. Αλλού γράφει ότι ιδιωτική ποινική υπόθεση εναντίον του Δημάρχου Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος καταχώρησε χθες διά του δικηγόρου του Σάββα Ζαννούπα, ο τέως νομικός σύμβουλος του Δήμου Πάφου, πρώην υπουργός και πατέρας του υπουργού Μεταφορών Μάριου Δημητριάδη.

Χαραυγή: Με τίτλο «Έκοβε – Έραβε ο Αβέρωφ στην Αραδίππου”, γράφει ότι τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου κατονόμασε χθες ο δημοτικός σύμβουλος της ΕΔΕΚ Χριστάκης Νεοφύτου, ως το άτομο το οποίο κινεί τα νήματα για αποφάσεις που λαμβάνονται από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αραδίππου. Σε άλλο θέμα γράφει ότι «ταφόπλακα» στις κοινωνικές υποδομές βάζει η Κυβέρνηση ΔΗΣΥ, με συρρίκνωση των δομών φροντίδας. Αλλού αναφέρεται σε νέο τοπικό σχέδιο για Ακάμα και «παράθυρο» για ήπιες αναπτύξεις για το οποίο ξεκίνησε ήδη να εργάζεται η Πολεοδομία.

Cyprus Mail: Με τίτλο «Τα κρατικά νοσηλευτήρια στο χείλος της κατάρρευσης», γράφει ότι το Υπουργείο Υγείας κατηγορείται ότι απέτυχε να κατανοήσει τον κίνδυνο για τη δημόσια υγεία στην Κύπρο. Αλλού γράφει ότι ο διαστημικός εξερευνητής Φίλαι βρέθηκε σε σκοτεινό ρήγμα πάνω σε κομήτη. Αλλού αναφέρεται ότι η ΑΗΚ προχωρεί σε διαχωρισμό από τον ερχόμενο Δεκέμβριο, όπως ανακοίνωσε χθες ο Πρόεδρος της ΡΑΕΚ.