Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα των Κυπριακών εφημερίδων

Σημερινή: Με τίτλο “Στα δίχτυα της Άγκυρας και του Ακιντζί”, γράφει στο κύριο της θέμα ότι το σχέδιο της Άγκυρας για διασύνδεση του θέματος της ασφάλειας και των εγγυήσεων με το περιουσιακού και την επιστροφή εδαφών κινδυνεύει να μετατρέψει το πλεονέκτημα της ε/κ πλευράς περί επιστροφής μεγάλου αριθμού προσφύγων σε μειονέκτημα. Αλλού, γράφει ότι ο πρώην Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Αθανάσιος Ορφανίδης θα καταθέσει εκ νέου αύριο ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι είναι υπό εξέταση η δημιουργία του Τεχνολογικού Πάρκου στο Πεντάκωμο.

Αλήθεια: Με τίτλο “Βελτιώσαμε πολλά, θα αποφασίσει ο λαός”, γράφει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης προαναγγέλλει αλλαγές σε σχέδια λύσης του Κυπριακού που απορρίφθηκαν, σημειώνοντας πως ο λαός είναι εκείνος που θα έχει τον τελευταίο λόγο στην αποδοχή ή απόρριψη ενός σχεδίου. Αλλού αναφέρει για εντός έδρας συντριβή της Άγκελα Μέρκελ για τις εκλογές για το τοπικό κοινοβούλιο, καθώς το κόμμα της πήρε την 3η θέση. Σε άλλο θέμα γράφει ότι αυξάνονται και πληθύνονται οι μνηστήρες του ΔΗΣΥ για τη δημαρχία της Λεμεσού, καθώς μετά τον Ανδρέα Μιχαηλίδη και ο Ανδρέας Θεμιστοκλέους δηλώνει ενδιαφέρον για τη Δημαρχία.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο “Τεστ κοπώσεως για Κυπριακό” και γράφει ότι αλλεπάλληλες συναντήσεις, τρεις στον αριθμό, θα έχουν οι δύο ηγέτες αυτή την εβδομάδα σε μια προσπάθεια να ξεκαθαρίσει το τοπίο ενόψει της μετάβασής τους στη Νέα Υόρκη. Αλλού, γράφει ότι οι τροχονόμοι του Δήμου Στροβόλου έχουν πάρει οδηγίες να βγουν στους δρόμους και να “λαπορτάρουν αβέρτα και αλύπητα”. Σε άλλο θέμα γράφει ότι εννέα τροποποιητικά νομοσχέδια που έχουν να κάνουν με το τραπεζικό σύστημα θα συζητήσει σήμερα η Επιτροπή Οικονομικών.

Χαραυγή: Με τίτλο “Τελική ευθεία, ώρα ευθύνης για όλους”, είναι ο τίτλος του πρωτοσέλιδου θέματος της “Χαραυγής”, η οποία γράφει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σημειώνει πως η διαπραγματευτική διαδικασία για επίλυση του Κυπριακού βρίσκεται σε καθοριστική καμπή και το ΑΚΕΛ τον καλεί να είναι συνεπής στη συμφωνημένη βάση λύσης. Αλλού, γράφει ότι δυσαρεστημένοι εμφανίζονται οι οργανωμένοι γονείς Μέσης Εκπαίδευσης με τη στάση του Υπουργείου και της ΟΕΛΜΕΚ σε κρίσιμα ζητήματα, κατηγορώντας τους ότι μετατρέπουν σε πειραματόζωα τους μαθητές. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι ενίσχυση χρειάζονται οι ναυαγοσωστικές μονάδες όπως κατέδειξε έρευνα διάσωσης στη Λεμεσό.