Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα των Κυπριακών εφημερίδων

Σημερινή: Με τίτλο “Πακέτο-παγίδα με εκβιαστικό χαρακτήρα” και αναφέρει πως η Αγκυρα επιδιώκει να φέρει τον Πρόεδρο Αναστασιάδη σε δύσκολη θέση και ότι δεν θα γίνει επιστροφή εδαφών και προσφύγων υπό ε/κ διοίκηση χωρίς νέα φόρμουλα ασφάλειας στην Κύπρο. Αλλού γράφει ότι αυξάνονται οι καταγγελίες για ηχορύπανση από νυχτερινά κέντρα. Προβάλλει επίσης συνέντευξη του Υπουργού Υγείας Γιώργου Παμπορίδη στην “Σ” στην οποία αναφέρει ότι θεωρεί την 13η Σεπτεμβρίου ως ημέρα τελικής ώθησης για προώθηση της αυτονόμησης των δημοσίων νοσηλευτηρίων και του ΓεΣΥ.

Αλήθεια: Με τίτλο “Κόκκινα δάνεια – η μεγάλη πρόκληση” γράφει στο κύριο της θέμα ότι αναμφίβολα μεγάλη πρόκληση για την κυπριακή οικονομία από το ξέσπασμα της χρηματοπιστωτικής κρίσης τον Μάρτιο του 2013 μέχρι σήμερα αποτελεί η μείωση των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων. Αλλού δημοσιεύει φωτογραφία παιδιών που παίζουν στα χαλάσματα στο Χαλέπι της Συρίας, γράφοντας ότι η η παιδική αθωότητα χάθηκε μέσα στα χαλάσματα. Η “Α” γράφει επίσης ότι τα τελευταία 10 χρόνια η ΕΕ παρείχε κονδύλια ύψους 402 εκατ. ευρώ σε μια σειρά από τομείς στα κατεχόμενα που έχριζαν αναβάθμισης.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο “Σενάρια σε τεντωμένο σχοινί” γράφει, στο κύριο του θέμα, ότι σκηνικό “τελικής φάσης” για το Κυπριακό στήνεται στην έδρα του ΟΗΕ και κλειδί θεωρείται η συνάντηση του ΓΓ με τους δύο ηγέτες το τρίτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου. Γράφει αλλού ότι έρχεται σήμερα στην Κύπρο ο Γενικός Εισαγγελέας της Ουκρανίας Yuril Lutsenko, ο οποίος ψάχνει να βρει κεφάλαια που έκλεψαν στελέχη του πρώην καθεστώτος της χώρας και ίσως να βρίσκονται στην Κύπρο. Γράφει επίσης ότι οι εργασίες κατασκευής του νέου 106 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Εκστρατείας βρίσκονται στο τελικό στάδιο και το Υγειονομικό της ΕΦ αποκτά νέα στέγη.

Χαραυγή: Με τίτλο  “Κατ`όνομα δημόσια θέλουν την Υγεία” και γράφει ότι ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Νοσηλευτών και Μαιών ανησυχεί ότι με το νομοσχέδιο αυτονόμησης των νοσοκομείων ελλοχεύει ο κίνδυνος τα δημόσια νοσηλευτήρια να απολέσουν την κρατική τους οντότητα με μετακύλιση του κόστους φροντίδας στους χρήστες των υπηρεσιών. Γράφει επίσης ότι 1000 σκάλες στην παραλία Ζακακίου ζητούν προστασία. Προβάλλει επίσης τις δηλώσεις του Προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς για λύση σύντομα του Κυπριακού και ότι η ΕΕ θα βοηθήσει και οικονομικά.

Sunday Mail: Με τίτλο  “Η πόλη ετοιμάζεται και για άλλα μεγάλα έργα” γράφει στο κύριο της θέμα ότι ο Δήμος Λευκωσίας προτίθεται να προχωρήσει στην ανοικοδόμηση του εμπορικού τριγώνου στην καρδιά της Λευκωσίας για να δώσει νέα πνοή στην περιοχή, αλλά επιχειρήσεις που παλεύουν να κρατηθούν έχουν άλλη άποψη. Προβάλλει επίσης τις εκκλήσεις για αλλαγή του νόμου για τις παράνομες ενοικιάσεις ακινήτων. Η εφημερίδα δημοσιεύει επίσης φωτογραφία από το τρίτο Comic Con στη Λευκωσία αυτό το Σαββατοκυρίακο.

Καθημερινή: Με τίτλο  “Τόσο κοντά στη λύση όσο και στο ναυάγιο”, προβάλλει στο κύριο της θέμα συνέντευξη του Προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου στην εφημερίδα στην οποία μιλάει για Κυπριακό, τράπεζες, μεταρρυθμίσεις και δημοτικές εκλογές. Αναφέρει επίσης ότι τόσο η Καγκελάριος της Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ όσο και ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ βλέπουν τη δημοτικότητά τους να καταρρέει στο εσωτερικό μέτωπο. Αλλού αναφέρει ότι ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα εκμεταλλευτούν τη βδομάδα της ΓΣ του ΟΗΕ για να προωθήσουν περαιτέρω συγκλίσεις στο Κυπριακό.

Μάχη: Με τίτλο  “Τα παιχνίδια άρχισαν…” και γράφει ότι σε δέκα μέρες από σήμερα αναμένεται να γνωρίζουν οι άπαντες για το μέλλον των απευθείας συνομιλιών για το Κυπριακό. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι οι συζητήσεις για τη στάση των Βρετανών έναντι της πρόθεσης της ΕΟΚ να σταματήσει να εισάγει τ/κ προϊόντα καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος των νεώτερων αποχαρακτηρισθέντων αρχείων του Foreign Office από το 1984. Αλλού αναφέρει ότι το Υπουργείο Ενέργειας θα προσφέρει υποτροφίες για μεταπτυχιακά προγράμματα σε κλάδους σχετικούς με την Ενέργεια.