Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα από τις εφημερίδες σήμερα   

Φιλελεύθερος: Με τίτλο «Ταυτοποιήσεις φιάσκο» και αναφέρει ότι μετά την επανεξέταση οστών που παραδόθηκαν από την Διερευνητική Επιτροπή Αγνοουμένων σε οικογένεια διαπιστώθηκε ότι τα οστά δεν ανήκουν μόνο στον αγνοούμενο πατέρα τους αλλά σε ακόμη τρία πρόσωπα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι προβληματισμός επικρατεί στην Τροχαία της Αστυνομίας, από το γεγονός ότι οι κάμερες της Τροχαίας άλλον καταγγέλλουν και άλλος επωμίζεται το πρόστιμο και κυρίως τους βαθμούς ποινής. Αλλού γράφει ότι η επέκταση του υφιστάμενου μνημονιακού προγράμματος είναι η λύση στην οποία επιμένουν οι Ευρωπαίοι, που πιέζουν την Αθήνα να συμβιβαστεί.

Αλήθεια: Με τίτλο «Θα δηλητηρίαζαν τον Σάββα Βέργα» γράφει ότι ο ύποπτος φέρεται να απείλησε τον τέως δήμαρχο Πάφου για να μην μαρτυρήσει στο δικαστήριο εναντίον του δημοτικού συμβούλου Γιώργου Σιαηλή. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε «Θρίλερ έως τη Δευτέρα» και γράφει ότι την πρώτη χειραψία τους αντάλλαξαν η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ και ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες. Αλλού γράφει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενημέρωσε τον πρόεδρο της Κομισιόν για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και κοινή ήταν η αντίληψη ανάμεσα στους δύο ηγέτες ότι οι συνομιλίες είναι το μέσο για επίλυση του Κυπριακού.

Σημερινή: Με τίτλο «Γεφυροποιοί οι τεχνικές επιτροπές», γράφει ότι μικρό αλλά σημαντικό βήμα στην προσπάθεια επίτευξης συμφωνίας έκαναν χθες Ελλάδα και Ευρωζώνη, μετά την απόφαση για έναρξη εργασιών, σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων, με στόχο την τεχνική αξιολόγηση του τρέχοντος προγράμματος και του σχεδίου της ελληνικής Κυβέρνησης. Αλλού γράφει ότι προσωρινή είναι η ειδική φύλαξη του Σάββα Βέργα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι αναμένεται να μειωθούν τα επιτόκια κατά 1% τον επόμενο μήνα.

Χαραυγή: Με τίτλο «Αμαρτωλές πρακτικές βαφτίζονται συνήθεις» γράφει ότι υποψίες και στους πιο καλόπιστους δημιουργεί η χρησιμοποίηση του Σάββα Βέργα ως μάρτυρα κατηγορίας εναντίον συγκατηγορούμενών του στην υπόθεση ΣΑΠΑ κάτι που ανοίγει την πόρτα για συναλλαγές και και πλήττει την εμπιστοσύνη του κοινού προς το σύστημα δικαιοσύνης. Αλλού γράφει ότι δεν αποδέχεται τις εκτιμήσει του Κτηματολογίου η Κεντρική Τράπεζα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Κώστας Κληρίδης ζητά από την Επιτροπή Θεσμών να μην εγγράφει το θέμα που εισηγήθηκε το ΑΚΕΛ, για ενέργειες των θεσμών της Κυπριακής Δημοκρατίας αναφορικά με τη FBME.

The Cyprus Weekly: Με τίτλο «Πάρε – δώσε για την ειρήνη», γράφει ότι βασικά θέματα θα βρεθούν στο τραπέζι σε ένα εντατικό γύρο διαπραγματεύσεων με τη μορφή του πάρε- δώσε, πριν από τον Απρίλιο σε μια προσπάθεια των Ηνωμένων Εθνών να ξαναζωντανεύσουν τις συνομιλίες στο Κυπριακό. Αλλού προβάλλει συνέντευξη του λεγόμενου υπουργού εξωτερικών Οζντίλ Ναμί στην εφημερίδα ο οποίος εμμένει στη θέση της τ/κ πλευράς ότι η Κυπριακή Δημοκρατία θα πρέπει να σταματήσει άμεσα τις γεωτρήσεις. Αλλού αναφέρεται στην επικείμενη επίσκεψη του Προέδρου Αναστασιάδη στη Μόσχα; την ερχόμενη εβδομάδα για να επιβεβαιώσει ότι οι δεσμοί με τη Μόσχα, πολιτικοί και οικονομικοί, είναι ακόμα στενοί.