Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα των Κυπριακών εφημερίδων

Σημερινή: Με τίτλο  “Έτοιμη η Αφροδίτη, εξετάζεται το κόστος”, γράφει στο κύριο της θέμα πως στο Προεδρικό μετέβησαν χθες αντιπροσωπείες Noble, Shell, Delek για τις διεθνείς τιμές φυσικού αερίου και συμφωνήθηκε επιτάχυνση της αξιοποίησης και εκμετάλλευσης του κοιτάσματος Αφροδίτης. Σε άλλο θέμα γράφει πως μέσα του Σεπτέμβρη θα ληφθεί η απόφαση για το πότε θα γίνουν οι Δημοτικές Εκλογές. Επίσης αναφέρει πως απορρίπτονται από το Δήμο Αραδίππου όσα λέει ο Δήμαρχος Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος, και ζητείται έρευνα.

Αλήθεια: Με τίτλο “Αντάρκτικο κατά Συλλούρη”, πως Πρόεδροι κοινοβουλευτικών επιτροπών δηλώνουν ότι δεν θα τηρούν απουσιολόγιο για τη συμμετοχή των βουλευτών στις συνεδρίες, όπως τους έχει ζητήσει ο Πρόεδρος της Βουλής. Αλλού σημειώνει πως αντιδράσεις προκάλεσε εντός του ΠΓ του ΔΗΣΥ η απόφαση να κληθούν και μη κομματικοί να εκφράσουν πρόθεση για τη δημαρχία, σημειώνοντας ότι 6 Συναγερμικοί θέλουν τη δημαρχία της Λεμεσού. Αλλού αναφέρεται στην πρόταση του Υπουργού Παιδείας για εκσυχρονισμό του συστήματος αξιολόγησης των μαθητών στα δημόσια σχολεία.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο “Πιο γρήγορα και πιο φθηνά”, πως τα ζητήματα που τέθηκαν επί τάπητος στη συνάντηση του ΠτΔ με Noble, Shell και Delek είναι η επίσπευση των διαδικασιών για ανάπτυξη του κοιτάσματος, η επίσπευση των εμπορικών συμφωνιών πώλησης του αερίου και ο περιορισμός του κόστους ανάπτυξης. Αλλού αναφέρει πως το ΥΠΕΞ έδωσε εντολές στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Κύπρου στον ΟΗΕ να προβεί σε διάβημα για την παρενόχληση ερευνητικού σκάφους υπό κυπριακή σημαία από τουρκική φρεγάτα. Σε άλλο θέμα σημειώνει πως Κύπριοι υπάλληλοι κυπριακής εταιρείας βρίσκονται για τρεις μήνες απλήρωτοι στο Μπαχρέιν.

Χαραυγή: Με τίτλο “Παρεμβάσεις για τους πασσάλους της ΑΗΚ”, πως ανοίγει ξανά ο φάκελος της προμήθειας των ελαττωματικών πασσάλων από την ΑΗΚ και κάνει λόγο για σοβαρές πολιτικές προεκτάσεις στο ζήτημα. Αλλού αναφέρεται στην εκδήλωση χθες βράδυ της ΠΕΟ και τ/κ συνδικαλιστικών οργανώσεων για το κοινό όραμα για το μέλλον της κοινής μας πατρίδας. Επίσης σημειώνει πως δικαστικά μέτρα κατά του Δημάρχου Πάφου, Φαίδωνα Φαίδωνος, ζητά ο Δήμος Αραδίππου, τον οποίον καταγγέλλει για λασπολογία και συκοφαντίες.

Cyprus Mail: Με τίτλο “Το δείγμα DNA πρόδωσε τον κλέφτη `Ροζ Πάνθηρα`”, γράφει στο κύριο της θέμα, πως οι γερμανικές Αρχές κρατούν ένα Σέρβο ο οποίος πιστεύεται πως ανήκει στη συμμορία “Ροζ Πάνθηρας” που έχει συσχετιστεί με μια ληστεία χρυσοχοεϊου στη Λεμεσό το 2012. Αλλού σημειώνει πως ο ΚΟΑ σπεύδει να ιδρύσει εθνική ομοσπονδία ταβλιού, καθώς ένα τουρκοκυπριακό σωματείο για το τάβλι επιδιώκει ευρωπαϊκή αναγνώριση. Σε άλλο θέμα γράφει πως ένας άντρας στο Λονδίνο ισχυρίζεται πως έχασε την ακοή του προσωρινά όταν έφαγε τα πιο πικάντικα noodles στον κόσμο.

 

Cyprus Weekly: Με τίτλο “Επιδιορθώνοντας τα κομμένα φτερά”, πως η κυπριακή αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Cobalt παραδέχθηκε πως προσπάθησε να κάνει πάρα πολλά σε σύντομο χρονικό διάστημα και για αυτό πλήρωσε βαρύ τίμημα. Επίσης δημοσιεύει πρωτοσέλιδα φωτογραφία με τη νέα βλάστηση που άρχισε να φυτρώνει μετά την καταστροφική πυρκαγιά στην περιοχή της Σολέας. Αλλού δημοσιεύει συνέντευξη του Υπουργού Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη, ο οποίος είπε πως η επικέντρωση της Βρετανίας στη διαδικασία του Brexit, οι προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, και ο επικείμενος διορισμός νέου ΓΓ του ΟΗΕ δεν πρέπει να επηρεάσουν τη διαδικασία για το Κυπριακό.