Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα των Κυπριακών εφημερίδων

Σημερινή: Με τίτλο  «Ομερτά για γεφύρωση του χάσματος», γράφει πως πραγματοποιήθηκε χθες η πρώτη από τις έξι συναντήσεις μεταξύ Αναστασιάδη και Ακιντζί και πως, ενώ η Κυβέρνηση υποσχέθηκε ότι θα προβαίνει σε ενημέρωση του λαού για το Κυπριακό, εντούτοις επέλεξε τη σιωπή. Σε άλλο θέμα γράφει πως ο Αθανάσιος Ορφανίδης πάει στη Βουλή, προκείμενου να μιλήσει για την καταστροφή. Αλλού αναφέρεται σε αποκαλύψεις για το τουρκο-βρετανικό εμπόριο.

Αλήθεια: Με τίτλο «Συνομιλίες: Κατά γράμμα τηρήθηκε η εμπιστευτικότητα», γράφει ότι τήρησαν τη δέσμευσή τους οι δύο ηγέτες, Αναστασιάδης και Ακιντζί, και δεν προέβησαν σε καμιά δήλωση μετά τη χθεσινή πολύωρη συνάντησή τους (διήρκεσε τέσσερεις και πλέον ώρες). Σε άλλο θέμα γράφει πως η Επίτροπος Διοικήσεως καλεί τους έπαρχους να τερματίσουν την πολιτική τους να παραχωρούν στα κέντρα αναψυχής παρατάσεις στη χρήση μεγαφώνων και μετάδοσης μουσικής πέραν των ωρών που καθορίζει η νομοθεσία. Αλλού γράφει πως μικρή μερίδα αστυνομικών παρέχει προστασία σε εγκληματίες.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο «Ψήνει πενταμερή η Άγκυρα», γράφει ότι η Άγκυρα κινείται έντονα στο παρασκήνιο για να προωθήσει σενάριο πενταμερούς διάσκεψης για το Κυπριακό στη Νέα Υόρκη. Σε άλλο θέμα γράφει ότι με καθυστέρηση ενός έτους άρχισε επιτέλους στη Βουλή η συζήτηση των νομοσχεδίων για τη μεταρρύθμιση της δημόσιας υπηρεσίας. Αλλού γράφει ότι ποδαρικό με τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνά Νικολάου έκαμαν οι τρεις ποινικοί ανακριτές που διερευνούν ενδεχόμενη διαφθορά εκ μέρους αστυνομικών σε σχέση με τον υπόκοσμο.

Χαραυγή: Με τίτλο «Στην ασφάλεια η έμφαση των συνομιλητών», γράφει ότι εντατικοποιημένη συνεχίζεται η προσπάθεια για επίτευξη προόδου και με τη δέσμευση των δύο ηγετών να μην προβαίνουν σε δηλώσεις. Αλλού γράφει πως για πάμπολλες υποθέσεις που συνοψίζονται στην ελλιπή εποπτεία του χρηματοπιστωτικού συστήματος θα ελεγχθεί σήμερα από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών ο πρώην Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Αθανάσιος Ορφανίδης. Σε άλλο θέμα γράφει για «περίεργη εισφορά» σε αθλητικό σωματείο.

Cyprus Mail: Με τίτλο «Παρατυπίες στις αποσπάσεις στις Βρυξέλλες» γράφει πως περισσότερες λεπτομέρειες έχουν αποκαλυφθεί αναφορικά με δάσκαλο δημοτικού με καλές διασυνδέσεις που αποσπάστηκε στο γραφείο του Υπουργού Παιδείας για να καταλήξει στις Βρυξέλλες όπου παρέμεινε για τρεις μήνες, λαμβάνοντας κανονικό μισθό. Σε άλλο θέμα γράφει ότι όλα τα βλέμματα στις συνομιλίες για το Κυπριακό είναι στραμμένα στη 14η Σεπτεμβρίου οπότε οι ηγέτες θα ολοκληρώσουν μια σειρά συναντήσεων που στοχεύει να γεφυρώσει το χάσμα σε συγκεκριμένα κεφάλαια και σε συζήτηση για πρώτη φορά ζητημάτων που θεωρούνται «ταμπού», όπως οι εγγυήσεις. Αλλού γράφει ότι οι βουλευτές παροτρύνονται να περάσουν τα νομοσχέδια για τη μεταρρύθμιση της δημόσιας υπηρεσίας.