Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα των Κυπριακών εφημερίδων

Σημερινή: Με τίτλο  «Στο τραπέζι τα ακανθώδη ζητήματα» γράφει στο κύριο της θέμα ότι εκ διαμέτρου αντίθετες είναι οι απόψεις των δύο πλευρών για το εδαφικό, τις εγγυήσεις και την ασφάλεια, ότι οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν επίσης για την οικονομία, την ΕΕ, τη διακυβέρνηση και το διαμοιρασμό των εξουσιών, καθώς και ότι η Λευκωσία τις τελευταίες 72 ώρες συνεχώς μιλά για την κρισιμότητα της συγκεκριμένης διαδικασίας. Σε άλλο θέμα η «Σ» γράφει ότι ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών τίθενται σήμερα τα πολυσυζητημένα νομοσχέδια και κανονισμοί για τη μεταρρύθμιση της δημόσιας υπηρεσίας, τα οποία κατατέθηκαν και πάλι στη Βουλή, μετά την έγκρισή τους από το Υπουργικό την περασμένη Παρασκευή. Αλλού γράφει ότι σε καλό κλίμα έγινε η συνάντηση Κοτζιά – Τσαβούσογλου στην Κρήτη, οι οποίοι έστειλαν μηνύματα και για το Κυπριακό και τόνισαν τη βούλησή τους να ενισχύσουν τις σχέσεις των δύο χωρών.

Αλήθεια: Με τίτλο «Τουρισμός: Να γιατί είναι η χρυσή μας κότα» γράφει ότι στα ύψη βρίσκονται τα τουριστικά έσοδα το 2016, αγγίζοντας τα €2,5 δισ και αναφέρεται σε φιλόδοξα σχέδια της κυβέρνησης να φτάσουν μέχρι το 2030 στο 30% του ΑΕΠ. Αλλού προβάλλει το Αματρίτσε της Ιταλίας που ισοπεδώθηκε από τον ισχυρό σεισμό της προηγούμενης εβδομάδας, γράφοντας ότι η μακαρονάδα που το έκανε ξακουστό σε όλο τον κόσμο θα βοηθήσει τώρα στην ανοικοδόμησή του. Σε άλλο της πρωτοσέλιδο θέμα η «Α» γράφει ότι ο Τουρκοκύπριος ηγέτης ανέφερε πως αν υπάρξουν συγκλίσεις στα τέσσερα κεφάλαια και φτάσουν σε σημείο που να αντιλαμβάνονται με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ο ένας τον άλλο στα κεφάλαια του εδαφικού και της ασφάλειας, τότε θα ανοίξει ο δρόμος για τριμερή συνάντηση και στη συνέχεια πενταμερή σύνοδο.

Χαραυγή: Με τίτλο «Μπούχτισαν! Έργα και όχι λόγια στην υγεία», γράφει ότι από τα λόγια στα έργα καλούν τον Υπουργό Υγείας να προχωρήσει οι γιατροί του δημοσίου τομέα με την έμπρακτη στήριξη τόσο των ασθενών όσο και των ίδιων των επαγγελματιών υγείας, ότι ζητούν διευκρινίσεις για τα εργασιακά και ότι ο Υπουργός Υγείας θέλει συμβόλαια καθορισμένης διάρκειας. Σε άλλο θέμα η «Χ» γράφει ότι σε αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί το Υπουργείο Παιδείας της Ελλάδας για την έναρξη του προγράμματος εκπαίδευσης για τα παιδιά των προσφύγων που ανέρχονται σε περίπου 18.000. Αλλού γράφει ότι στην Ομόνοια ξεκίνησαν τα μουρμουρητά και δικαιολογημένα, αφού η ομάδα υστέρησε σε απόδοση παρουσιάζοντας προβλήματα εκ νέου στην άμυνά της και όχι μόνο.