Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα των Κυπριακών εφημερίδων

Σημερινή: Με τίτλο  “Ολοκληρώθηκε η έρευνα για δικηγόρους των `Panama` γράφει ότι λειτουργοί του Δικηγορικού Συλλόγου έχουν πλέον πλήρη εικόνα για το αν υπάρχει εμπλοκή δικηγορικών γραφείων σε φοροδιαφυγή και ξέπλυμα χρήματος. Η εφημερίδα φιλοξενεί επίσης στην πρώτη της σελίδα αφιέρωμα στη ζωή της βουλευτού του ΑΚΕΛ Ευανθίας Σάββα η οποία, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ξεκίνησε από κομμώτρια, έγινε δικηγόρος στα 37 και τελικά εξελέγη βουλευτής. Σε άλλο δημοσίευμα της από τις εσωτερικές της σελίδες, η εφημερίδα παρουσιάζει τα μεγάλα διλήμματα του Υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη.

Αλήθεια: Με τίτλο “Εδαφικό:Καίει!”  αναφέρει πως παραμένει η πιο κρίσιμη πτυχή του Κυπριακού και θα είναι το κύριο σημείο τριβής των συνομιλιών Αναστασιάδη – Ακιντζί που θα ολοκληρωθούν στις 14 Σεπτεμβρίου. Η εφημερίδα φιλοξενεί επίσης πρωτοσέλιδα συνέντευξη του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Νίκου Χριστοδουλίδη, ο οποίος επισημαίνει και εξηγεί, σύμφωνα με την “Α”, τις αντιφάσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης αναφορικά με τις επικρίσεις τους εναντίον του Προέδρου Αναστασιάδη. Αλλού γράφει ότι διώκεται ποινικά όλο το Κοινοτικό Συμβούλιο Κολοσσίου.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο “Δεσμευτικός οδικός χάρτης” γράφει ότι στόχος του ΟΗΕ και των ΗΠΑ είναι ο καθορισμός στην τριμερή των επόμενων βημάτων μέχρι το τέλος. Η εφημερίδα φιλοξενεί επίσης στην πρώτη της σελίδα συνέντευξη της Γενικής Λογίστριας Ρεάς Γεωργίου η οποία αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι δεν μπορούμε το 2016 να εργαζόμαστε με διαδικασίες της δεκαετίας του `60 και θεωρεί απαραίτητες τις μεταρρυθμίσεις ακόμη και στο Γενικό Λογιστήριο. Αλλού γράφει ότι αγώνα δρόμου θα κάνουν οι νομοθέτες για να προλάβουν μέχρι τα Χριστούγεννα να εξετάσουν σειρά σημαντικών νομοθετικών ζητημάτων.

Χαραυγή: Με τίτλο “Αοριστολογίες οι καταγγελίες Φαίδωνος ” γράφει στο κύριό της θέμα πως οι καταγγελίες του Δημάρχου Πάφου – σε τρεις περιπτώσεις- αποδεικνύονται αοριστολογίες καθώς ο ίδιος αρνείται να δώσει κατάθεση στην Αστυνομία για να διεξάγει ανακρίσεις. Η εφημερίδα δημοσιεύει επίσης πρωτοσέλιδα φωτογραφία από την χθεσινή πρωτοβουλία ομάδας εθελοντών από το ΑΚΕΛ, την ΕΔΟΝ, την ΠΕΟ, την ΕΚΑ και την ΠΟΓΟ για περιβαλλοντική αποκατάσταση της καμένης περιοχής της Σολιάς. Αλλού η εφημερίδα κάνει λόγο για κομματικά βολέματα στο Υπουργείο Παιδείας.

Καθημερινή: Με τίτλο  “Βρετανοί κυνηγούν τώρα κυπριακές υπηκοότητες” κάνει λόγο για ρεκόρ τηλεφωνημάτων και επισκέψεων στο κυπριακό προξενείο του Λονδίνου από Βρετανούς για απόκτηση της κυπριακής υπηκοότητας. Η εφημερίδα φιλοξενεί πρωτοσέλιδα συνέντευξη του Γενικού Ελεγκτή στην οποία αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι ο Φόρος εισοδήματος θα τύχει εξονυχιστικών ελέγχων για περιπτώσεις φορολογικών συμβιβασμών. Αλλού γράφει ότι μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου θα υπάρχει αδρή εικόνα του ενδεχόμενου οι συνομιλίες να οδηγηθούν σε αίσιο τέλος ή σε ναυάγιο.

Μάχη: Με τίτλο “Τα ψέματα τελειώνουν…”είναι ο τίτλος της εβδομαδιαίας “Μάχης” γράφει στο κύριο της θέμα ότι σε ρυθμούς εντατικοποίησης, τριμερούς αλλά και επικείμενης συνόδου του Εθνικού Συμβουλίου κινείται το σκηνικό του Κυπριακού. Η εφημερίδα δημοσιεύει στην πρώτη της σελίδα συνέντευξη του λέκτορα Νομικής στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, Δρ. Αντώνη Στυλιανού ο οποίος μιλά για την κατάσταση στην Τουρκία, επισημαίνοντας ότι ο Ερντογάν ίσως καθυστερήσει σημαντικές αποφάσεις για το Κυπριακό. Η “Μ” φιλοξενεί επίσης πρωτοσέλιδα συνέντευξη του ηθοποιού Μιχάλη Μουστάκα που δηλώνει ότι είναι φύσει κωμικός ηθοποιός και αποκαλύπτει τη συμβουλή που του έδωσε ο θείος του Σωτήρης Μουστάκας.

Sunday Mail: Με τίτλο  Μερική επίλυση του προβλήματος με το νερό στην Πέγεια γράφει ότι το πρόβλημα με το μολυσμένο νερό στην περιοχή της Πέγειας επιλύθηκε μερικώς νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Σε άλλο δημοσίευμα της από την πρώτη σελίδα, η εφημερίδα αναφέρεται σε έκθεση του Δήμου Λάρνακας η οποία διαπιστώνει παρατυπίες στην παραλία Μακένζι. Η εφημερίδα αναφέρεται επίσης σε μια νέα μελέτη για την ανισότητα από την αρχαία Κύπρο.