Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα των Κυπριακών εφημερίδων

Σημερινή: Με τίτλο “Η `Κόλαση΄του Δάντη” και μεγάλη φωτογραφία γράφει ότι σεισμός 6,2 Ρίχτερ έπληξε την Ιταλία και προκάλεσε θύματα και υλικές ζημιές και ότι ολόκληρα χωριά έσβησαν από τον χάρτη. Σε άλλο ρεπορτάζ αναφέρεται σε τουρκική εισβολή στη Συρία χωρίς εγγυήσεις με χαμόγελα Μπάϊντεν και ανοχή του Κρεμλίνου. Αλλού η “Σ” αναφέρει ότι φωνάζει η αντιπολίτευση για την τριμερή και η Κυβέρνηση καθησυχάζει.

Αλήθεια: Με τίτλο  “Εσπασαν τα ταμπού Αναστασιάδης-Ακιντζί” και φιλοξενεί τις δηλώσεις του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ ότι για πρώτα φορά όλα τα θέματα συζητούνται στις συνομιλίες χωρίς ταμπού και ότι διατηρεί μεγάλες προσδοκίες για τον νέο γύρο των εντατικών διαπραγματεύσεων. Αλλού αναφέρει πως ισχυρός σεισμός στην Ιταλία προκάλεσε θύματα και μεγάλες καταστροφές και ότι στην πόλη Αμαρίτσε καταγράφονται εικόνες βιβλικής καταστροφής. Η “Α” αναφέρει ακόμη πως δόθηκε τέλος στην αγωνία χιλιάδων με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για τα πανεπιστήμια στην Ελλάδα.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο  “Στο σφυρί `χρυσά΄ακίνητα”  αναφέρει ότι αναζητούνται ενδιαφερόμενοι επενδυτές για να αγοράσουν πανάκριβα εμπορικά ακίνητα σε κεντρικούς δρόμους της Λευκωσίας και σε άλλες πόλεις και ότι μεγάλωσε η λίστα ακινήτων για διαγραφή χρεών. Σε άλλο ρεπορτάζ προβάλλονται οι δηλώσεις Είντε χθες και πληροφορίες για τα επόμενα βήματα με τη διαμόρφωση οδικού χάρτη. Αλλού ο “Φ” γράφει ότι ακυρώθηκε το Τοπικό Σχέδιο Λευκωσίας και ότι έγινε δεκτή από το Ανώτατο η προσφυγή 53 ιδιοκτητών ακινήτων.

Χαραυγή: Με τίτλο “Ωραιοποιεί την κατάσταση ο Καδής” αναφέρει ότι εγκρίθηκε χθες η επιπρόσθετη ανάγκη σε προσωπικό στα σχολεία όμως παραμένουν σε εκκρεμότητα κάποια ζητήματα και αναμένεται δύσκολη η φετινή χρονιά. Αλλού αναφέρει ότι τραγωδία δίχως τέλος εκτυλίσσεται στην Ιταλία, με θύματα και ισοπεδωμένες πόλεις και χωριά. Η “Χ” αναφέρεται στην εισβολή της Τουρκίας στην Συρία με στήριξη και συνδρομή από τις ΗΠΑ.

Cyprus Mail: Με τίτλο “Σεισμός στην Ιταλία με δεκάδες νεκρούς” και μεγάλη φωτογραφία από τις επιχειρήσεις των σωστικών συνεργείων, αναφέρεται στον φονικό σεισμό στην Ιταλία και στο γεγονός ότι πολλοί αγνοούνται, ίσως και τουρίστες. Αλλού αναφέρεται στην επιχείρηση της Τουρκίας στη Συρία και συγκεκριμένα στην πόλη Τζαραπλούς. Επίσης η εφημερίδα αναφέρει ότι το βιβλίο του τέως Προέδρου Δημήτρη Χριστόφια που αναμένεται να κυκλοφορήσει τον ερχόμενο μήνα θα επικεντρωθεί στο Μαρί και την κατάρρευση της Λαϊκής.