Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα των Κυπριακών εφημερίδων

Σημερινή: Με τίτλο “Συνομιλίες σε ομιχλώδες τοπίο”, γράφει στο κύριο της θέμα ότι νέο γύρο συζητήσεων εγκαινιάζουν οι δύο ηγέτες σήμερα με τους τουρκικούς σχεδιασμούς να χαλούν το κλίμα, ενώ ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα θέσει το θέμα των εποίκων και θα ζητήσει ενημέρωση από τον Ακιντζί. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι οι τζιχαντιστές επιστρατεύουν διανοητικά καθυστερημένα παιδιά ως καμικάζι αυτοκτονίας. Αλλού, γράφει ότι αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια για δύο αγοράκια που χάθηκαν στην περιοχή της Πύλας την Κυριακή και εντοπίστηκαν 1 χλμ μακριά από το σπίτι τους.

Αλήθεια: Με τίτλο  “Μόνοι εγώ κι εσύ”, γράφει πως σημαντικά για το μέλλον της διαδικασίας του Κυπριακού, κρίνει η Κυβέρνηση πως θα είναι τα αποτελέσματα της εντατικοποιημένης φάσης των συναντήσεων των δύο ηγετών που αρχίζουν σήμερα, με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να ευνοεί όπως οι συναντήσεις γίνουν μόνο μεταξύ των δύο ηγετών. Αλλού, γράφει ότι η Τράπεζα Κύπρου προχώρησε σε μεμονωμένες αυξήσεις χρεώσεων με στόχο τη χρήση του e-banking. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι με τροποποίηση της νομοθεσίας θα επιτρέπεται η πώληση για ιδιωτική κατανάλωση μπεκάτσας και φάσσας.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο  “Χωροφύλακες για ασφάλεια”, γράφει στο κύριο του θέμα πως μια μη επεξεργασμένη ιδέα που μετέφεραν προ μηνών οι Αμερικανοί στους Τούρκους για το θέμα της ασφάλειας είναι η ανάπτυξη διεθνούς αστυνομικής δύναμης που θα έχει το χαρακτήρα της χωροφυλακής. Αλλού, γράφει πως το Υπουργείο Υγείας επιχειρεί να λύσει το πρόβλημα υποστελέχωσης των κρατικών νοσηλευτηρίων με πρόσληψη γιατρών από την Ελλάδα. Σε άλλο του θέμα φιλοξενεί συνέντευξη του Ολυμπιονίκη Μίλαν Τραΐκοβιτς, ο οποίος μιλά για το πώς βρέθηκε από τους βομβαρδισμούς στη Σερβία στην Κύπρο.

Χαραυγή: Με τίτλο  “Πρώτα 7 σημεία για εκσυγχρονισμό της CYTA”, γράφει ότι η Διεύθυνση και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις του οργανισμού κατέληξαν σε συμφωνία 7 σημείων για τον εκσυγχρονισμό του αλλά και τη μεγιστοποίηση της αξίας του με τις δύο πλευρές να συνεχίζουν το διάλογο τις επόμενες μέρες για τα ανοικτά θέματα. Αλλού, γράφει ότι δεν αποκλείεται ακόμα και η ανάκληση της άδειας της αεροπορικής εταιρείας COBALT μετά τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν με τα αεροσκάφη της. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην απαγόρευση πρόσβασης για ανάπηρους στις παραλίες, σημειώνοντας ότι η νομοθεσία δεν επιτρέπει την πρόσβαση μηχανοκινήτων ή τροχοφόρων που μεταφέρουν ανάπηρους.

Cyprus Mail: Με τίτλο  “Καβγάς για επιστροφή των υπόπτων στο βορρά”, γράφει πως με την αστυνομία στις δύο κοινότητες ανήμπορες να συνεργαστούν, το θέμα της έκδοσης των δύο υπόπτων για το φόνο Βρετανού στην Αγία Νάπα οι οποίοι συνελήφθησαν στα κατεχόμενα, έχει γίνει ιδιαίτερα περίπλοκο. Αλλού, με μεγάλη φωτογραφία από την κηδεία θύματος της επίθεσης σε γαμήλια τελετή, αναφέρει ότι η Τουρκία θα λάβει μέτρα μετά τη συγκεκριμένη επίθεση. Σε άλλο της θέμα γράφει για τη συνάντηση που είχαν Άγκελα Μέρκελ, Φρανσουά Ολάντ και Ματέο Ρέντζι σε αεροπλανοφόρο ανοικτά της Ιταλίας, κατά την οποία διαμήνυσαν ότι η Ευρώπη πρέπει να πάει μπροστά μετά το Brexit.