Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα των Κυπριακών εφημερίδων

Σημερινή: Με τίτλο «Παιδιά καμικάζι χρησιμοποιούν οι Ισλαμιστές» και αναφέρεται στο περιστατικό κατά το οποίο ένα αγόρι 12 με 14 ετών φαίνεται να είναι ο δράστης της νέας τρομοκρατικής επίθεσης στην Τουρκία, που έγινε κατά τη διάρκεια γαμήλιου γλεντιού στο Γκαζιάντεπ, με πάνω από 51 νεκρούς και 65 τραυματίες. Αλλού γράφει για το θέμα της επαναπροσέγγισης Τουρκίας-Ισραήλ και λέει ότι τα βρήκαν με 50 εκ. και έγιναν πάλι σύμμαχοι. Επίσης αναφέρεται σε νέο περιστατικό με την Cobalt Air αλλά και στις εξετάσεις από την Πολιτική Αεροπορία.

Αλήθεια: Με τίτλο  «Η ώρα των τετ-α-τετ», γράφει στο πρωτοσέλιδό της ότι οι διακοπές για τους δύο ηγέτες τελείωσαν και από σήμερα ρίχνονται και πάλι στη δουλειά, γνωρίζοντας ότι τα επτά κρίσιμα τετ-α-τετ τους μέσα στις ερχόμενες τρεις εβδομάδες, αρχής γενομένης από αύριο, είναι εκείνα τα οποία ίσως κρίνουν καθοριστικά την τύχη της παρούσας διαπραγματευτικής προσπάθειας. Σε άλλο θέμα γράφει ότι έπεσε τα ξημερώματα η αυλαία των Ολυμπιακών του Ρίο. Επίσης γράφει ότι Λευκωσία και Κάιρο υπογράφουν την ερχόμενη Πέμπτη την πρώτη διακρατική συμφωνία για την πώληση φυσικού αερίου.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο  «Δίνουν αβέρτα ιθαγένεια» και γράφει ότι το κατοχικό καθεστώς με εντολές του Ερντογάν προχωρεί στην παραχώρηση «υπηκοοτήτων» σε εποίκους, παρά το γεγονός ότι το Κυπριακό εισέρχεται από αύριο σε νέα φάση. Σε άλλο θέμα γράφει ότι στην τελική ευθεία μπαίνει το πρόγραμμα της Κυβέρνησης για τις μεταρρυθμίσεις, ενώ το εναρκτήριο λάκτισμα θα δοθεί την προσεχή Δευτέρα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών. Ακόμη γράφει ότι ξένο ψάρι βαφτίζεται κυπριακό.

Χαραυγή: Με τίτλο  «Πρόνοια – Υγεία οι χαμένοι της λιτότητας», γράφει ότι θα ήταν καλά να κοίταζε στον καθρέφτη ο Υπουργός Οικονομικών που παραπονιέται για «αφόρητες πιέσεις» με στόχο την επιστροφή στις παλιές πρακτικές, καθώς ξεχνά τις αυξήσεις που ενέκρινε προχθές η Κυβέρνηση για μέλη ΔΣ των ημικρατικών. Αλλού, η εφημερίδα λέει ότι η πρόοδος των συναντήσεων των δύο ηγετών θα καθορίσει τυχόν ραντεβού τους με τον ΓΓ του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. Επίσης, γράφει ότι δύο όπλα σε χρησιμοποιήσιμη κατάσταση εντοπίστηκαν στην Παλώδια με τη βοήθεια σκύλων.