Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα των Κυπριακών εφημερίδων:

Σημερινή: Με τίτλο “Οικονομικές εξετάσεις δίνει πάλι η Κύπρος” γράφει πως έρχονται στη Λευκωσία οι δανειστές για μεταπρογραμματική εποπτεία και ότι πρόκειται για την πρώτη καθοριστική εξέταση μετά το μνημόνιο. Σε άλλο ρεπορτάζ αναφέρει πως καυτός αναμένεται ο Σεπτέμβρης στα δικαστήρια με θέματα που αφορούν μεταξύ άλλων την υπόθεση Ρίκκου Ερωτοκρίτου, τις υποθέσεις της πρώην Λαϊκής, Τρ. Κύπρου, Βγενόπουλου και άλλα. Αλλού η “Σ” προβάλλει το θέμα του ανασχηματισμού του κυβερνητικού σχήματος.

Αλήθεια: Με τίτλο  “Αναζητείται φόρμουλα για εγγυήσεις” αναφέρει πως, σύμφωνα με αναλύσεις ειδικών, είναι η πρώτη φορά που η τουρκική πλευρά δεν αποκλείει τη συζήτηση του θέματος των εγγυήσεων. Αλλού φιλοξενεί δηλώσεις του ΥΠΟΙΚ ότι αν δεν ψηφιστεί το νομοσχέδιο για το κρατικό μισθολόγιο θα οδηγηθούμε σε νέο δημοσιονομικό αδιέξοδο. Επίσης η “Α” αναφέρει πως εγείρονται ερωτήματα για την απόφαση να δοθούν 70 νέες θέσεις στην ειδική εκπαίδευση.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο “Και σε βάρος Τ/κ οι εγγυήσεις” γράφει στο κύριό του θέμα που προβάλλει συνέντευξη του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρει πως η ύπαρξη των εγγυήσεων θα είναι εις βάρος και των Τ/κ και ότι για το θέμα της ασφάλειας μπορούν να υπάρξουν ασφαλιστικές δικλείδες. Αλλού αναφέρει πως επανέρχονται τον Σεπτέμβρη οι εκποιήσεις και οι πλειστηριασμοί. Επίσης ο “Φ” αναφέρει πως βαριά θα είναι η προεδρική ατζέντα του τελευταίου 18μήνου με πολλές προκλήσεις σε θέματα οικονομίας, μεταρρυθμίσεων, ενέργειας και υγείας.

Χαραυγή: Με τίτλο  “Γράμμα στον ΠτΔ από τις Συντεχνίες για τη CYTA” γράφει στο κύριό της θέμα πως οι συντεχνίες σπεύδουν να προλάβουν τα σενάρια για ιδιωτικοποίηση που αναζωπυρώνονται και απέστειλαν επιστολή στον Πρόεδρο. Αλλού αναφέρει πως οι οργανωμένοι γονείς θα έχουν συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας για συζήτηση των ανησυχιών τους ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς. Η “Χ” γράφει ακόμη ότι η Ελεγκτική Υπηρεσία εντόπισε έγγραφο που παραπέμπει σε ύποπτη διαδρομή 800.000 ευρώ από λογαριασμό πρώην κρατικού αξιωματούχου προς τη Uniastrum.

Καθημερινή: Με τίτλο  “Αρχή με τρεις σκληρές φόρμουλες” γράφει στο κύριό της θέμα πως η Άγκυρα ζητεί από την ε/κ πλευρά λύση με απόσπασμα στρατού για την ασφάλεια των Τ/κ. Αλλού αναφέρει πως δάσκαλοι διδάσκουν δωρεάν σε άπορους μαθητές. Επίσης η “Κ” προβάλλει το θέμα της ανέγερσης πολυόροφου κτιρίου διαμερισμάτων στην καρδιά της Μακαρίου στη Λευκωσία.

Μάχη: Με τίτλο “Δηλώνω παρών για Δημαρχία Λεμεσού που φιλοξενεί συνέντευξη του τέως Βουλευτή Ανδρέα Μιχαηλίδη, ο οποίος ετοιμάζεται να κατέλθει υποψήφιος στη Λεμεσό. Σε άλλο ρεπορτάζ η “Μ” γράφει πως κρατώντας μικρό καλάθι προσέρχεται στη δεύτερη φάση το εντατικού διαλόγου η πλευρά μας. Αλλού αναφέρει πως οι κυνηγοί είναι σε αναβρασμό καθώς σήμερα ξεκινά η νέα κυνηγετική περίοδος και η Υπηρεσία Θήρας είναι επί ποδός.

Sunday Mail: Με τίτλο  “Εκκλήσεις για περισσότερη αστυνόμευση στην Αγία Νάπα” και αναφέρει ότι εκφράζονται ανησυχίες μετά τα δύο φονικά και ότι αναμένεται λήψη αυστηρών μέτρων. Αλλού γράφει πως η Τουρκική Εθνοσυνέλευση ψήφισε τη συμφωνία για ομαλοποίηση των σχέσεων με το Ισραήλ. Επίσης γράφει για σχέδια για αναδιαμόρφωση της πλαζ της Γεροσκήπου.