Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα των Κυπριακών εφημερίδων:

Σημερινή: Με τίτλο “Εργοδοτούν ακόμα τη μιζαδόρα ‘Ηλέκτωρ’” όπου αναφέρεται σε καταγγελίες του Γενικού Ελεγκτή για προσκόμματα μη τερματισμού της σύμβασης ΟΕΔΑ Κόσιης με την ανάδοχο εταιρεία Ηλέκτωρ εις βάρος των πολιτών. Αλλού γράφει ότι κατατέθηκε στη Βουλή για επικύρωση η επικαιροποιημένη αμυντική συνεργασία με τη Ρωσία. Στις εσωτερικές τις σελίδες η “Σ” αναφέρεται στην περίπτωση νεαρής που διαγνώστηκε με στένωση της αορτής και τη μάχη που έδωσε και εξακολουθεί να δίνει.

Χαραυγή: Με τίτλο “Μέχρι απεργίες λίγο πριν το πρώτο κουδούνι”  και αναφέρει ότι η ΟΕΛΜΕΚ αντιδρά με μέτρα στην περαιτέρω λιτότητα στην οποία στοχεύει το Υπουργείο Παιδείας. Σε αλλό δημοσίευμα αναφέρει πως ανεβαίνει επικίνδυνα η ένταση στην Κριμαία και ότι η Ρωσία κατηγορεί την Ουκρανία για προσπάθεια αποσταθεροποίησης. Αλλού η “Χ” γράφει πως μόλις 90 κέντρα και φυσικά πρόσωπα έχουν εγκριθεί από τις Υπηρεσίες κοινωνικής ευημερίας για παροχή κατ` οίκον φροντίδας.

Αλήθεια: Κύριό της θέμα υπό τον τίτλο “Απεργίες με το καλημέρα!” και αναφέρει ότι οι καθηγητές θα κλείσουν τα σχολεία μόλις ανοίξουν και ότι ο Υπουργός Παιδείας είναι έξαλλος με την απόφασή τους. Αλλού γράφει για δημοσίευμα της τ/κ Κίπρις Ποστασί για το κόστος των αποζημιώσεων με βάση έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας που τις χαρακτηρίζει “δαγκάνα” των συνομιλιών. Σε άλλο ρεπορτάζ η “Α” φιλοξενεί τις δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου  για την επανάληψη των συνομιλιών στις 23/8, καθώς και τις δηλώσεις του Τ/κ ηγέτη για τις εγγυήσεις.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο στο κύριό του θέμα “Νέα συμφωνία για αέριο”, αναφέρει ότι συμφωνία για θέματα ενέργειας που αφορά την πώληση φυσικού αερίου θα υπογράψουν στις 26 Αυγούστου η Κύπρος και η Αίγυπτος, κατά την επίσκεψη στην Κύπρο του Υπουργού Πετρελαίου της χώρας. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε πιθανές κοινοπραξίες ή συγχωνεύσεις των τριών δημόσιων πανεπιστημίων της Κύπρου που απασχολούν τις ακαδημαϊκές αρχές. Αλλού ο “Φ” αναφέρει πως η Γενική Λογίστρια έκρινε διαβλητή την προσφορά που ακολουθήθηκε για την επιλογή ταξιδιωτικού γραφείου για μεταφορά μαθητών σε αγώνες στην Τραπεζούντα.

Cyprus Mail: Με τίτλο “Αναταραχή ενόψει της σχολικής χρονιάς” αναφέρεται στα μέτρα που εξήγγειλε η ΟΕΛΜΕΚ ως αντίδραση στην περικοπή θέσεων καθηγητών. Αλλού αναφέρει πως οι ύποπτοι για το φόνο Βρετανού στην Αγία Νάπα συνελήφθησαν χθες στην κατεχόμενη Κερύνεια. Επίσης η εφημερίδα κάνει αναφορά στον εντοπισμό από τους επιστήμονες ενός μωβ χταποδιού στο βυθό της θάλασσας στην Καλιφόρνια.