Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων

Σημερινή: Με τίτλο “Συναστρία αδιαλλαξίας Ερντογάν-Ακιντζί”, γράφει, στο κύριο της θέμα, ότι την τακτική που θα ακολουθήσει η τ/κ πλευρά στις κρίσιμες συναντήσεις που επίκεινται στη διαπραγμάτευση για το Κυπριακό συμφώνησαν Ερντογάν-Ακιντζί, εμμένοντας στις πάγιες τουρκικές θέσεις. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε κούρσα με το χρόνο για τη μεταρρύθμιση στη δημόσια υπηρεσία, σημειώνοντας ότι η Κυβέρνηση θέλει να τελειώνει με το θέμα πριν το τέλος του χρόνου. Αλλού γράφει πως το Δικαστήριο απέρριψε την παρουσίαση λέκτορα από το εξωτερικό σε σχέση με την υπόθεση της αεροπειρατείας, λέγοντας ότι δεν είναι της ειδικότητάς του η Αίγυπτος.

Αλήθεια: Με τίτλο  “`Πακέτο` στη Νέα Υόρκη” γράφει, στο κύριο της θέμα, ότι σε συνάντηση το Σεπτέμβρη στη Νέα Υόρκη στην οποία θα συζητηθούν πακέτο, εδαφικό, εγγυήσεις και ασφάλεια φαίνεται να στοχεύει τώρα η τουρκοκυπριακή πλευρά. Σε άλλο θέμα προβάλλει τη φωτογραφία του πεντάχρονου Ομράν, ο οποίος βγήκε ζωντανός από τα ερείπια του βομβαρδισμένου σπιτιού του στο Χαλέπι. Αλλού γράφει ότι οι πληρωμές για το ρεύμα από τις ελεύθερες περιοχές προς τα κατεχόμενα και αντίστροφα, καθώς και οι πληρωμές συντάξεων Τ/κυπρίων, γίνονται μέσω της Συνεργατικής των Λεμεσιανών Τ/κυπρίων στα κατεχόμενα.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο  “Λίφτινγκ στις εγγυήσεις” και γράφει ότι η Άγκυρα ετοιμάζει σενάρια που θα διαμορφώνουν φόρμουλα στο θέμα της ασφάλειας, σύμφωνα με την οποία θα διασφαλίζει την παρουσία της στο νησί και μετά την επίτευξη λύσης στο Κυπριακό. Σε άλλο θέμα γράφει ότι την υποχρεωτική λειτουργία του συστήματος ηλεκτρονικής υποβολής και διαχείρισης των αδειών των εκπαιδευτικών σε όλα τα σχολεία, εισάγει το Υπουργείο Παιδείας από τον προσεχή Οκτώβρη. Σε άλλο θέμα γράφει ότι τα μικρά οχήματα προτιμούν οι κλέφτες, προσθέτοντας ότι μέχρι στιγμής κλάπηκαν 130 οχήματα και ανευρέθηκαν 74.

Χαραυγή: Με τίτλο  “Πιέζει μισθούς ο αρνητικός πληθωρισμός”, γράφει, στο κύριο της θέμα, ότι καθώς η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα χαρακτηρίζει το θέμα του πληθωρισμού «διαρκή πηγή ανησυχίας» και στην ΕΕ και την ευρωζώνη ο πληθωρισμός έχει θετικό πρόσημο (0,2%), στην Κύπρο για 20ο μήνα παραμένει αρνητικός. Αλλού γράφει ότι 13χρονος διέπλευσε τη Μεσόγειο με βάρκα για να σώσει τον 7χρονο αδελφό του. Σε άλλο θέμα γράφει ότι οκτώ περιβαλλοντικές οργανώσεις ξεσηκώνονται για την τελική απόφαση του Τμήματος Περιβάλλοντος για το έργο της Λίμνης στην Πόλη Χρυσοχούς.

Cyprus Mail: Με τίτλο  “Φήμες για μετεγκατάσταση πυρηνικών των ΗΠΑ” γράφει ότι το αμερικανικό Υπουργείο Άμυνας αρνήθηκε να σχολιάσει αναφορές στα μέσα ενημέρωσης ότι η Ουάσινγκτον ετοιμάζεται να μετακινήσει πέραν των 20 πυρηνικών κεφαλών από τη βάση του Ιντσιρλίκ της Τουρκίας στη Ρουμανία. Αλλού γράφει ότι ακτιβιστές της συριακής αντιπολίτευσης έδωσαν στη δημοσιότητα βίντεο που δείχνει ένα νεαρό αγοράκι να διασώζεται από τα ερείπια ύστερα από μια καταστροφική αεροπορική επιδρομή στο Χαλέπι. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η πρώην Υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Μαρκουλλή υπερασπίζεται την απολογία της για τα εγκλήματα του `74.

Cyprus Weekly: Με τίτλο  “Βουνό για να ανέβει” γράφει ότι εκτός της κακής τύχης, η κυπριακή χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρεία Cobalt φαίνεται ότι δεν έχει καθόλου τύχη και ότι η εταιρεία έχει πολλά εμπόδια να ξεπεράσει. Σε άλλο θέμα γράφει Ερντογάν και Ακιντζί έθεσαν τρεις όρους για την ειρήνη, ισότητα, ελευθερία και ασφάλεια. Αλλού γράφει ότι περισσότεροι Τούρκοι αγοράζουν ακίνητα στα κατεχόμενα μετά το πραξικόπημα στην Τουρκία.