Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων

Σημερινή: Με τίτλο «Στόχος τους ο νέο συνεταιρισμός το 2016» και γράφει ότι ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε χθες μετά από τη συνάντηση που είχε με τον Μουσταφά Ακιντζί ότι `στόχος των προσπαθειών μας είναι αυτή τη χρονιά να ιδρυθεί ένας νέος συνεταιρισμός, στον οποίο να μπορέσουν οι δύο πλευρές να ζήσουν στο πλαίσιο των παραμέτρων του ΟΗΕ` και έκανε λόγο για ανάγκη να βρεθεί τρόπος ώστε να διασφαλιστούν τα δικαιώματα και η ασφάλεια της τ/κ πλευράς. Αλλού γράφει ότι νέα τροπή παίρνει η διερεύνηση για το φονικό της Αγίας Νάπας με θύμα τον 22χρονο Βρετανό αφού σύμφωνα με την κατάθεση της 48χρονης ύποπτης Ε/κ `τον δολοφόνησαν επειδή ουρούσε δημοσίως`. Σε άλλο θέμα γράφει ότι αρχίζει την Κυριακή το κυνήγι της φάσσας και ότι η νέα κυνηγετική περίοδος θα διαρκέσει πέντε Κυριακές, μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου.

Αλήθεια: Με τίτλο «Πήρε γραμμή» γράφει ότι με γραμμή στις αποσκευές του για το καυτό θέμα των εγγυήσεων, αλλά και για άλλα `ανοικτά` θέματα των συνομιλιών ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί αφού σύμφωνα με εκτιμήσεις η χθεσινοβραδινή πολύωρη συνάντηση που είχε με τον Ταγίπ Ερντογάν κάθε άλλο παρά τυπικό χαρακτήρα είχε. Αλλού γράφει ότι άλλοι τρεις αθλητές, ο Κυριάκος Ιωάννου στο άλμα εις ύψος, ο Μίλαν Τραϊκόβιτς στα 110μ. με εμπόδια και ο ιστιοπλόος Παύλος Κοντίδης έγραψαν τα ιστορία καταλαμβάνοντας στους τελικούς των αθλημάτων τους στους Ολυμπιακούς του Ρίο την έβδομη θέση. Σε άλλο της πρωτοσέλιδο θέμα η «Α» γράφει ότι αυξάνονται από την 1η Ιανουαρίου 2017 οι αμοιβές μελών ΔΣ, προσθέτοντας ότι άλλοι θα παίρνουν 100 ευρώ ανά συνεδρία και άλλοι 70.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο  «Ψυχρή υποδοχή από Ερντογάν» γράφει ότι το γεγονός ότι ήταν μακρά η συνάντηση μεταξύ Ερντογάν – Ακιντζί χθες επιβεβαιώνει ότι ειπώθηκαν πολλά αν όχι όλα τα καυτά ζητήματα και ότι η υποδοχή του Μουσταφά Ακιντζί ήταν ψυχρή και τυπική. Αλλού γράφει για καταγγελία για βόλεμα δημόσιων υπαλλήλων στις Βρυξέλλες, κατήγγειλε με επιστολή του προς το Γενικό Εισαγγελέα και τον Γενικό Ελεγκτή ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρος Ζήνων. Σε άλλο θέμα ο «Φ» γράφει ότι έντονη δραστηριότητα με αεροναυτικές ασκήσεις δυτικά, νότια και νοτιοανατολικά της Κύπρου διεξάγει αυτές τις μέρες η Ρωσία, η οποία με τέσσερις διαφορετικές ανακοινώσεις Αεροναυτιλίας έχει δεσμεύσει για τον σκοπό αυτό διάφορες περιοχές.

Χαραυγή: Με τίτλο «Φόρμουλα για εγγυήσεις στο τραπέζι» γράφει ότι το μήνυμα ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος παρά να συζητηθεί το θέμα των εγγυήσεων και να υπάρξει μια `φόρμουλα` που θα διασκεδάζει τις ανησυχίες και των Τ/κ έστειλε χθες ο Τ/κ ηγέτης πριν ακόμα συναντηθεί με τον Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα καθώς και ότι σε κοινή συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε μετά τη συνάντηση ο τελευταίος εμφανίστηκε θετικός στην προσπάθεια επίτευξης λύσης. Αλλού γράφει ότι ανατροπές οι οποίες επηρεάζουν και την Κύπρο φέρνει η εξαγορά από την ελληνική εταιρεία Energean Oil & Gas δύο κοιτασμάτων φυσικού αερίου του Ισραήλ, τα οποία κατείχε η Delek. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο τουρισμός σπάει κάθε ρεκόρ, με τις αφίξεις για το επτάμηνο να καταγράφουν αύξηση 19,8% και ότι η εντυπωσιακή αύξηση οφείλεται κυρίως στις αφίξεις από τη ρωσική αγορά (+45%).

Cyprus Mail: Με τίτλο  «Σε `κομβικό σημείο` οι Τουρκοκύπριοι» και γράφει ότι ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν και ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί δήλωσαν την Τετάρτη ότι εργάζονται προς την κατεύθυνση λύσης εντός του 2016 ειδάλλως το παράθυρο ευκαιρίας θα κλείσει καθώς και ότι ο Ερντογάν ανέφερε ότι πρέπει να διασφαλιστεί η ασφάλεια των Τουρκοκυπρίων. Αλλού γράφει ότι ο Βρετανός 69χρονος τουρίστας η τύχη του οποίου αγνοείτο για δέκα μέρες και ο οποίος υπέφερε από Αλτσχάιμερ βρέθηκε νεκρός σε δασώδη περιοχή του Πρωταρά την Τετάρτη. Σε άλλο πρωτοσέλιδο θέμα και κάτω από φωτογραφία η “CM” γράφει ότι βρέθηκε νεκρή χελώνα που είχε παγιδευθεί σε δίχτυα ψαρά σε παραλία της Πάφου.