Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων

Σημερινή: Με τίτλο «Παιχνίδια τακτικής από τον Ερντογάν» και γράφει ότι τα κράτη μέλη αναζητούν εναλλακτική στο ενδεχόμενο να ναυαγήσει η συμφωνία Τουρκίας-ΕΕ για το μεταναστευτικό, ενώ η εφημερίδα επικαλείται διπλωματική πηγή που λέει ότι ο Τούρκος Πρόεδρος θα βάλει και το Κυπριακό στο παιχνίδι. Ακόμη γράφει ότι στη συνάντηση με τον Ερντογάν σήμερα στην Άγκυρα, ο Ακιντζί θα συζητήσει τις εξελίξεις στο Κυπριακό και τις σχέσεις στελεχών του κατοχικού στρατού με τον Φετουλάχ Γκιουλέν. Επίσης, λέει ότι ο Ιούλιος ήταν ο θερμότερος μήνας στην ιστορία.

Αλήθεια: Με τίτλο «Ζυμώσεις στο κυπριακό» γράφει ότι οριοθετούνται οι τελικές θέσεις των Τούρκων στα καυτά θέματα, λίγες ημέρες πριν τη συνάντηση Αναστασιάδη-Ακιντζί, ενώ ιδιαίτερα σημαντικές για την παραπέρα εξέλιξη των συνομιλιών εκτιμώνται οι επαφές που θα έχει σήμερα στην Άγκυρα ο Τ/κ ηγέτης με τον Ταγίπ Ερντογάν. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο κολυμβητής Σπύρος Γιαννιώτης τήρησε τον όρκο του και πήρε χθες το ολυμπιακό μετάλλιο στο Ρίο. Επίσης, γράφει ότι η παιδική πορνογραφία αυξάνεται χρόνο με το χρόνο.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο «Στο Παλάτι για εγγυήσεις», γράφει ότι το θέμα των εγγυήσεων, κατά κύριο λόγο, αλλά και το περιουσιακό θα απασχολήσει τη σημερινή συνάντηση του Ταγίπ Ερντογάν με τον Μουσταφά Ακιντζί, στην Άγκυρα, μετά από πρόσκληση του Τούρκου Προέδρου για να συζητηθούν τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό ενόψει και των εξελίξεων τον Σεπτέμβριο. Σε άλλο θέμα γράφει ότι επενδύσεις 3 δισ. ευρώ έφεραν οι υπηκοότητες. Επίσης, αναφέρεται στο ψήφισμα που επέδωσαν χθες οι Μορφίτες στα πέντε μόνιμα μέλη του ΣΑ, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν μπορεί να υπάρξει λύση χωρίς επιστροφή της Μόρφου, ενώ την ίδια ώρα το κατοχικό καθεστώς διαμήνυε ότι δεν θα επιστραφούν εδάφη.

Χαραυγή: Με τίτλο «Ίδιος ο πόνος για Ε/κ και Τ/κ αγνοούμενους» γράφει ότι η κηδεία 33 Τ/κ αγνοουμένων από τα χωριά Τόχνη, Ζύγι και Μαρί που δολοφονήθηκαν από Ε/κ φασίστες τον Αύγουστο του 1974 ανέδειξε τον ίδιο πόνο που ζουν Ε/κ και Τ/κ 42 χρόνια μετά. Σε άλλο θέμα, γράφει ότι οι Πυρογιάτες ζητούν εφαρμογή των ΜΟΕ και απαγκίστρωση των κατοχικών στρατευμάτων, ώστε να σταματήσει το χωριό τους να είναι «φάντασμα». Ακόμη, γράφει ότι πάλεψε αλλά δεν κατάφερε να πάρει μετάλλιο ο Παύλος Κοντίδης.

Cyprus Mail: Με τίτλο «Αναζητούνται Τούρκοι για τη δολοφονία τουρίστα» γράφει ότι η Αστυνομία εξασφάλισε εντάλματα σύλληψης για δύο Τουρκοκύπριους, 22 και 43 ετών σε σχέση με τον φόνο Βρετανού την Κυριακή στην Αγία Νάπα, πιστεύεται ωστόσο ότι οι δύο διέφυγαν στα κατεχόμενα με τη βοήθεια 49χρονης Ελληνοκύπριας, η οποία κρατείται. Ακόμη, γράφει για τη διαμαρτυρία κατοίκων στην Πέγεια για μολυσμένο νερό. Επίσης, λέει ότι κυνηγοί θησαυρού σκάβουν στην Πολωνία για ανεύρεση τραίνου που λέγεται ότι μετέφερε λάφυρα των Ναζί.