Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων

Σημερινή: Με τίτλο «Τα συμφέροντα που δένουν Μόσχα-Άγκυρα» και κάνει λόγο για «ρωσικό σφουγγάρι και χάιδεμα της `νεο-οθωμανικής` συμμάχου της ISIS». Αλλού, παραθέτει συνέντευξη του Υπουργού Παιδείας Κώστα Καδή, ο οποίος λέει ότι είναι ευκαιρία να ξεκαθαρίσουμε το πώς εκπροσωπείται η Κύπρος στην Τουρκία. Σε άλλη συνέντευξη, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Κωνσταντίνος Πετρίδης λέει ότι το Δημόσιο τιμωρεί τους ικανούς.

Αλήθεια: Με τίτλο «Τουρκία-Ρωσία: Απομονωμένοι, μαζί», γράφει ότι ο κίνδυνος εγκατάλειψης του ευρωπαϊκού προσανατολισμού της Τουρκίας γίνεται όλο και πιο πιθανός, με την εφημερίδα να προσθέτει ότι αυτόν τον κίνδυνο η Κύπρος (η ελληνοκυπριακή πλευρά) καλείται να προλάβει. Σε άλλο θέμα, αναφέρεται στην ανομβρία και γράφει ότι η φετινή εισροή νερού στα φράγματα ήταν η δεύτερη χειρότερη της δεκαετίας. Επίσης, γράφει για τις προειδοποιήσεις της Αστυνομίας, ότι αυξάνονται τα κρούσματα Κυπρίων που πέφτουν θύματα “sextortion”.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο «Έφοδος στον Φόρο από Οδυσσέα» είναι ο τίτλος του πρώτου θέματος του «Φιλελευθέρου», ο οποίος γράφει ότι σαρωτικό έλεγχο στο Τμήμα Φορολογίας προγραμματίζει να διενεργήσει ο Γενικός Ελεγκτής προκειμένου να διαπιστώσει κατά πόσον οι συμβιβασμοί εκατομμυρίων ευρώ μεταξύ Φόρου Εισοδήματος και εταιρειών στην επιβολή φορολογίας δικαιολογούνταν ή αν γινόταν «σκόντο» και γιατί. Επίσης, σε συνέντευξή της, η υπαστυνόμος Ρίτα Σούπερμαν λέει ότι δρουν κυκλώματα με υιοθεσίες κατά παραγγελία. Ακόμη γράφει για σωσίβιο στον Ερντογάν από Λονδίνο, Βερολίνο και Βρυξέλλες.

Χαραυγή: Με τίτλο «Τα νιάτα δείχνουν τον δρόμο της ειρήνης» γράφει στο πρωτοσέλιδό της ότι Τ/κ και Ε/κ νέοι μίλησαν και τραγούδησαν για την ειρήνη σε ένα συναπάντημα συνεργασίας, συναδέλφωσης και κοινής συμβίωσης, στην 7η αντιμιλιταριστική εκδήλωση στην κατεχόμενη Λευκωσία. Αλλού γράφει ότι ο δισκοβόλος Απόστολος Παρέλλης έγραψε ιστορία στον κυπριακό αθλητισμό, καταλαμβάνοντας την 8η θέση στο Ρίο. Επίσης, η εφημερίδα αναφέρεται στην επέτειο 11 χρόνων από την τραγωδία της «Ήλιος».

Cyprus Mail: Με τίτλο «Ώθηση για ένα κέντρο χωρίς αυτοκίνητα» γράφει ότι ο Δήμαρχος Λεμεσού επεξεργάζεται ένα σχέδιο για να καταστήσει το κέντρο της πόλης όσο το δυνατόν πιο αφιλόξενο στα αυτοκίνητα. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην Έλενα Αγαθοκλέους, τη μοναδική Κύπρια εθελόντρια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, η οποία δηλώνει ότι υπάρχουν πολλοί που δεν έχουν ακούσει για την Κύπρο. Ακόμη γράφει ότι συνεχίζεται αμείωτη η κρίση στο προσφυγικό.

Καθημερινή: Με τίτλο «Τα καπετανάτα κατατρύχουν και εκθέτουν την Αστυνομία» γράφει ότι όσα ταρακούνησαν της Αστυνομία πρόσφατα, όπως όλα δείχνουν, είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου σε όσα συμβαίνουν εντός του Σώματος, με την εφημερίδα να κάνει λόγο για ραγδαίες εξελίξεις που θα συμβούν ενδεχομένως το αμέσως επόμενο διάστημα. Σε άλλο θέμα, παρατίθεται δήλωση της Ολυμπιονίκης της σκοποβολής Άννας Κορακάκη, η οποία αναφερόμενη στη στήριξη του κράτους, λέει ότι δεν της αγόραζαν ούτε εθνόσημο. Ακόμη, ο Τούρκος Πρέσβης στην Αθήνα λέει, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα, ότι είναι απαραίτητες οι εγγυήσεις στην Κύπρο.

Μάχη: Με τίτλο «Πλήρες ΓεΣΥ μέχρι το 2020», και παραθέτει συνέντευξη του Υπουργού Υγείας Γιώργου Παμπορίδη, ο οποίος λέει ότι το ΓεΣΥ θα εφαρμοστεί τμηματικά, μέχρι την πλήρη εφαρμογή του το 2020, ενώ δηλώνει ενθαρρυμένος από την ομοφωνία στη σύσκεψη στο Προεδρικό. Σε άλλο θέμα, η εφημερίδα εγείρει ερωτήματα για την επιλογή προπονητών και αθλητών από ορισμένες ομοσπονδίες, μετά το «ρεζίλεμα» με τον Αντώνη Μαρτασίδη. Επίσης αναδημοσιεύει συνέντευξη του τελευταίου στρατοπεδάρχη της ΕΛΔΥΚ, του 90χρονου Παναγιώτη Σταυρουλόπουλου, που αναφέρεται στη μάχη στο στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ, τον Αύγουστο του 1974.