Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων

Σημερινή: Με τίτλο   «Ακροβατισμοί Ερντογάν μεταξύ Δύσης – Ρωσίας» και αναφέρεται σε σενάρια για ενδεχόμενη απομάκρυνση της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ και σημειώνει ότι άρχισαν οι ψίθυροι για το Turexit, την έξοδο της Τουρκίας όχι μόνο από την ΕΕ αλλά και από το ΝΑΤΟ. Αλλού γράφει ότι ελλοχεύουν κίνδυνοι στις διακοπές και ότι η Αστυνομία συστήνει σειρά μέτρων για την ασφάλεια των πολιτών και την προστασία της περιουσίας τους κατά τη διάρκεια του τριημέρου. Αλλού προβάλλει τη στήλη στις εσωτερικές της σελίδες «Μαχητές και Νικητές της Ζωής» η οποία παρουσιάζει την ιστορία του Αντρέα Χαραλάμπους, ο οποίος το 2008 έχασε και τα δύο του κάτω άκρα μετά από τροχαίο αλλά στέλνει μήνυμα αποφασιστικότητας.

Αλήθεια: Με τίτλο    « Εσείς φταίτε…», γράφει ότι το Υπουργείο Εργασίας κατηγορεί τα κόμματα ότι αγνόησαν σώφρονες εισηγήσεις του στο θέμα της νομοθεσίας για το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων. Αλλού γράφει ότι μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του κυπριακού στίβου πέτυχε χθες στους Ολυμπιακούς του Ρίο ο Απόστολος Παρέλλης, ο οποίος με βολή 63.35μ. προκρίθηκε στον τελικό της δισκοβολίας. Σε άλλο θέμα η «Α» γράφει για σκληρή σύγκρουση Ακιντζί – Οζγκιουργκιούν στα κατεχόμενα, με τον δεύτερο να κατηγορεί τον πρώτο για υποχωρητικότητα στις συνομιλίες για το Κυπριακό και τον πρώτο να λέει ότι ο Οζγκιουργκιούν πανικοβάλλεται όταν “μάλλον έρχεται λύση.”

Φιλελεύθερος: Με τίτλο    «Μείωση μισθών μέσω ΑΤΑ», γράφει στο κύριο του θέμα ότι οι εργοδότες στον ιδιωτικό τομέα προειδοποιούν τις συντεχνίες με θέμα ΑΤΑ, εάν οι τελευταίες απαιτήσουν πλήρη εφαρμογή των συλλογικών συμβάσεων ενώ σημειώνει ότι οι συντεχνίες από την πλευρά τους προειδοποιούν ότι κάτι τέτοιο συνιστά casus belli. Αλλού γράφει ότι χαμηλότερες θα είναι θερμοκρασίες το τριήμερο αλλά με υψηλά επίπεδα υγρασίας και ότι η Μετεωρολογική προβλέπει και μεμονωμένες βροχές στα ορεινά το Σαββατοκύριακο. Σε άλλο θέμα ο «Φ» γράφει ότι αυτές τις μέρες που σφύζουν από ζωή τα ελεύθερα παράλια της Κύπρου από ντόπιους και ξένους τουρίστες το Τρόοδος και τα ορεινά χωριά κάνουν «μαύρα μάτια» να δουν ξένο τουρίστα.

Χαραυγή: Με τίτλο    «Άλλα αντ` άλλων από την Υπουργό Εργασίας» και γράφει ότι τις δικές της τεράστιες ευθύνες για την αναρχία που επικρατεί εδώ και καιρό στο λιανικό εμπόριο επιχείρησε να αποσείσει χθες η κυβέρνηση και η Υπουργός Εργασίας. Αλλού γράφει για την πρόκριση στον τελικό της δισκοβολίας του Απόστολου Παρέλλη, ο οποίος γίνεται μόλις ο δεύτερος αθλητής που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο σε ολυμπιακό τελικό στίβου μετά τον Κυριάκο Ιωάννου το 2012. Σε άλλο θέμα η «Χ» γράφει ότι το νέο σχέδιο εθελούσιας αποχώρησης στο Συνεργατισμό που αναμένεται να εξαγγελθεί στις 16 Αυγούστου προκαλεί έντονες αντιδράσεις.

Cyprus Mail: Με τίτλο    «Ψάχνοντας για τον αγνοούμενο Τζακ», γράφει στο κύριο της θέμα ότι στρατός από εθελοντές ψάχνουν στις περιοχές Πρωταρά, Αγίας Νάπας και Κόννου για να βρουν τον 69χρονο Βρετανό τουρίστα Τζακ Τζάκοου, ο οποίος αγνοείται εδώ και έξι μέρες και υποφέρει από Αλτσχάιμερ μετά από δημόσια έκκληση της κόρης του. Στην επιτυχία του Κύπριου δισκοβόλου να φτάσει στον τελικό των Ολυμπιακών του Ρίο αναφέρεται σε άλλο της πρωτοσέλιδο θέμα η “CM”. Αλλού γράφει ότι ολοένα και περισσότεροι γιατροί εγκαταλείπουν το δημόσιο τομέα και αντικαθιστώνται με αργούς ρυθμούς κυρίως λόγω των χαμηλών μισθών και των συνθηκών εργασίας σύμφωνα με τον επικεφαλής της ΠΑΣΥΚΙ Σωτήρη Κούμα, την Παρασκευή.