Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

efimerides

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων

Σημερινή: Με τίτλο “Θερίζουμε όσα έσπειρε το ρουσφέτι”, γράφει ότι η αποκάλυψη ότι μέλος της Interpol Λευκωσίας τηλεφώνησε στον φερόμενο ως οργανωτή της δολοφονίας του Φάνου Καλοψιδιώτη και άλλων τριών αντί να τηλεφωνήσει στην Interpol Βελιγραδίου, φαίνεται ότι τάραξε πολύ τα νερά στο Αρχηγείο Αστυνομίας, και ότι ο Αρχηγός Αστυνομίας Ζαχαρίας Χρυσοστόμου, σε ένα ξέσπασμα, δήλωσε στην εφημερίδα ότι μεγάλη ευθύνη για την κατάσταση φέρει το πολιτικοκοινωνικό κατεστημένο. Γράφει, επίσης, ότι πραγματοποιήθηκε χθες στο Γενικαπί της Κωνσταντινούπολης η μεγαλύτερη συγκέντρωση στα χρονικά της Τουρκίας. Επίσης, γράφει ότι σε ομιλία του στην εκδήλωση του Δήμου Αμμοχώστου, ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης είπε ότι η ασφάλεια είναι ο πιο καθοριστικός παράγοντας για λύση του Κυπριακού.

Αλήθεια: Με τίτλο  “Θα καθαρίσει ο σταύλος”, γράφει ότι ουδεμία ανοχή υπάρχει ή θα επιδειχθεί απέναντι σε φαινόμενα διαφθοράς εντός του αστυνομικού σώματος, διαμήνυσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου, με αφορμή τα όσα αποκαλύφθηκαν τις τελευταίες ημέρες για αστυνομικούς “χειρισμούς” στην υπόθεση Φάνου Καλοψιδιώτη, που προκαλούν ερωτηματικά, αλλά και δημιούργησαν σοβαρά προβλήματα στις σχέσεις της κυπριακής Αστυνομιας και της Interpol Βελιγραδίου. Γράφει, επίσης, ότι την ισχύ του έδειξε ο Τούρκος Πρόεδρος, ο οποίος συγκέντρωσε τρία εκατομμύρια κόσμου στη συνοικία Γενίκαπι της Κωνσταντινούπολης. Επίσης, γράφει ότι οι κάτοικοι Αμμοχώστου απαίτησαν, με την αντικατοχική εκδήλωση του Δήμου Αμμοχώστου στη Δερύνεια, την άμεση επιστροφή της πόλης τους.

Ο “Φιλελεύθερος”, υπό τον τίτλο “Συμμορία πίσω από το `λάθος`”, γράφει ότι το τηλεφώνημα του αστυνομικού προς τον εγκέφαλο της συμμορίας που ερχόταν στην Κύπρο για να εκτελέσει συμβόλαιο θανάτου, το οποίο η Αστυνομία απέδωσε σε λάθος, αποτελεί μόνο την κορυφή του παγόβουνου στους άλλους χειρισμούς που εξόργισαν την Interpol Βελιγραδίου. Γράφει, επίσης, ότι εκατοντάδες χιλιάδες συγκεντρώθηκαν χθες στην Κωνσταντινούπολη σε ένα σόου που διοργάνωσε το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης για λογαριασμό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Επίσης, γράφει ότι συνολικά 998 μαθητές της Γ` τάξης του Δημοτικού αναγνωρίστηκαν με μετάλη πιθανότητα να μείνουν γλωσσικά αναλφάβητοι, και ότι 1.102 παιδιά αναγνωρίστηκαν με μεγάλη πιθανότητα να παραμείνουν μαθηματικά αναλφάβητα.

Χαραυγή: Με τίτλο  “Επίδειξη ισχύος από τον Ταγίπ Ερντογάν”, γράφει ότι εκατομμύρια Τούρκοι πλημμύρισαν τους δρόμους της Κωνσταντινούπολης στη μεγαλύτερη λαϊκή συγκέντρωση στην ιστορία της χώρας, με σύνθημα “Υπέρ της δημοκρατίας και των πεσόντων μαρτύρων” της 15ης Ιουλίου. Γράφει, επίσης, ότι με τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό να έχει ουσιαστικά “παγώσει”, πολλοί είναι εκείνοι που αναρωτιούνται τί θα μπορούσε να συμβεί σε περίπτωση κατάρρευσης της συμφωνίας. Επίσης, γράφει ότι τις συναντήσεις των ηγετών των δύο κοινοτήτων, που θα επαναρχίσουν μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, προετοίμασαν οι διαπραγματευτπές Ανδρέας Μαυρογιάννης και Οζντίλ Ναμί, την εβδομάδα που πέρασε, πραγματοποιώντας τρεις συναντήσεις.