Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

efimerides

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων

Σημερινή: Με τίτλο “Οδικός χάρτης για το κούρεμα από το 2012” γράφει ότι ένα εμπιστευτικό σημείωμα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ημερομηνίας 27 Ιανουαρίου 2013 αποκαλύπτει πόσο λεπτομερώς σχεδιασμένο ήταν το κυπριακό bail-in από το 2012 και ότι στο υπόμνημα γίνεται αναφορά στο κούρεμα στην Κύπρο ως περίπου τετελεσμένο γεγονός για αυτό και οι τεχνοκράτες της ΕΚΤ αναλύουν τις δραματικές του συνέπειες. Σε άλλο της θέμα, η εφημερίδα γράφει για σκέψεις και ζυμώσεις στα κόμματα για τις δημοτικές και τις προεδρικές εκλογές. Επίσης, γράφει για φόρμουλα εναλλακτικής λύσης στα ενεργειακά.

Αλήθεια: Με τίτλο “Τηλεφώνησέ μου!” γράφει για χειρισμό για “Γκίνες” από την κυπριακή αστυνομία που προκαλεί ερωτηματικά και ότι άμεση ήταν η κυβερνητική αντίδραση και διορίζεται ανεξάρτητος ποινικός ανακριτής. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων έστειλε μηνύματα για ειρήνη και για την προστασία του περιβάλλοντος. Προβάλλει ακόμη συνέντευξη στην `Α` της υπεύθυνης του Γραφείου Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων Ρίτας Σούπερμαν που μιλά για τον Γολγοθά των εμπορευόμενων ανθρώπων και ρίχνει ευθύνες και στα δημαρχεία για τη διοργάνωση εικονικών γάμων με θύματα.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο “Στήνουν ανατολίτικο παζάρι” γράφει ότι νέο σκηνικό προσπαθεί να στήσει η Τουρκία σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, την ώρα που δέχεται πανταχόθεν πιέσεις για όσα τεκταίνονται εντός της χώρας μετά το ανεπιτυχές πραξικόπημα και προσθέτει ότι καμία υποχώρηση δεν κάνει η Αγκυρα για εγγυήσεις και για εμμονή για παραμονή τουρκικού στρατού. Γράφει ακόμη για παραδοχή της αστυνομίας ότι από “εσφαλμένη αντίληψη” τηλεφώνησαν στο φονιά αντί στην Ιντερπόλ. Γράφει επίσης ότι πίσω από τα γεγονότα στην Τουρκία βρίσκεται η κοινότητα Γκιουλέν πιστεύει το 64,4% των πολιτών της χώρας, σύμφωνα με έρευνα για το πραξικόπημα.

Χαραυγή: Με τίτλο “Κοινή υπόθεση ο αντικατοχικός αγώνας” γράφει ότι αλληλεγγύη στον αγώνα των Τ/κ εξέφρασε το ΑΚΕΛ, χαρακτηρίζοντας σημαντική νίκη την επιτυχία της κινητοποίησης ενάντια στο λεγόμενο γραφείο συντονισμού, που μεθοδεύει επιπλέον κατοχική ενσωμάτωση. Αλλού, γράφει ότι άναψε η ολυμπιακή φλόγα και ότι στη μάχη ρίχνονται και οι Κύπριοι αθλητές. Επίσης, προβάλλει συνέντευξη στην `Χ` του Αν. Προέδρου της ΕΔΕΚ Κωστή Ευσταθίου και του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΔΗΣΥ Νίκου Τορναρίτη, γράφοντας ότι ΕΔΕΚ και ΔΗΣΥ επιβεβαιώνουν την απόστασή τους για το Εθνικό Συμβούλιο.

Καθημερινή: Με τίτλο “Η ΕΔΕΚ πιέζει Νικόλα για το 2018” γράφει ότι εν μέσω θέρους εντείνεται η σεναριολογία για το ποιοι θα είναι οι υποψήφιοι για τις προεδρικές εκλογές του 2018 και ότι η ΕΔΕΚ έστειλε ήδη το μήνυμα στον Νικόλα Παπαδόπουλο πως βλέπει θετικά τη δική του υποψηφιότητα για την προεδρία. Αλλού, γράφει για τα ολυμπιακά παράπονα των αθλητών της Κύπρου. Επίσης, αναφέρεται στο `10 το καλό` και πώς το θαλάσσιο οικόπεδο 10 για το οποίο έχει επιδειχθεί το μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τις εταιρείες του τρίτου γύρου μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο και στη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού.

Μάχη: Με τίτλο “Το δις εξαμαρτείν”, προβάλλει αποκλειστική συνέντευξη του κυβερνήτη του υποβρυχίου `Νηρεύς` Ιωάννη Παναγιωτόπουλου για την Κύπρο του 1974, ο οποίος δήλωσε ότι το δις εξαμαρτείν βαραίνει τον αρχηγό του Ναυτικού Πέτρο Αραπάκη, ο οποίος διέταξε, για δεύτερη φορά τα υποβρύχια να πλεύσουν προς την Κύπρο αλλά επίσης για δεύτερη φορά έδωσε διαταγή να επιστρέψουν πίσω. Ακόμη, δημοσιεύει συνέντευξη του Υπουργού Περιβάλλοντος Νίκου Κουγιάλη, ο οποίος είπε ότι αξιολογούνται σχέδια δράσης και πτητικά μέσα για τις πυρκαγιές. Επίσης, γράφει για αποφασιστικότητα της Κύπρου έναντι των τουρκικών απειλών.

Sunday Mail γράφει ότι η κυπριακή αστυνομία τελεί υπό πίεση σε σχέση με το χειρισμό της αναφορικά με πληροφορία που έλαβε από τη Σερβία πριν το φονικό στην Αγία Νάπα και ότι η αστυνομία απέρριψε ισχυρισμούς ότι αστυνομικός εσκεμμένα χειρίστηκε λανθασμένα μια πληροφορία της σερβικής Ιντερπόλ που προειδοποιούσε για πιθανή απόπειρα δολοφονίας κατά επιχειρηματία στην Αγία Νάπα τον Μάρτη, αλλά δήλωσε ότι έγινε διοικητικό λάθος. Προβάλλει επίσης φωτογραφία της κυπριακής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο με σημαιοφόρο τον αργυρό ολυμπιονίκη της Κύπρου Παύλο Κοντίδη. Σε άλλο της δημοσίευμα, η εφημερίδα γράφει για τη δωρεά από ιδιώτη κυπριακών θησαυρών που είχαν κλαπεί από τους Τούρκους.