Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων:

Σημερινή: Με τίτλο «Με θερμό επεισόδιο απειλούν για το οικόπεδο `6`», γράφει, στο κύριο της θέμα, ότι η Άγκυρα τα βάζει και με τις εταιρείες που δρουν στην ΑΟΖ, την ώρα που ξεκίνησε η αξιολόγηση των έξι αιτήσεων για τον 3ο γύρο αδειοδότησης. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η «Λίστα Λαγκάρντ» πάει και πάλι στη Βουλή το Σεπτέμβριο μετά τις αποκαλύψεις του πληροφοριοδότη Φαλτσιανί στη «Σ». Αλλού αναφέρεται στον αγώνα ΑΠΟΕΛ – Ρόζενμποργκ, ο οποίος έληξε με 3-0, γράφοντας ότι ο «Πρέσβης» θριάμβευσε στις καθυστερήσεις.

 Φιλελεύθερος: Με τίτλο «Τα πήρε και έκλεισε τα μάτια», γράφει, στο κύριο του θέμα, ότι αυτό υποστηρίζει το κατηγορητήριο κατά του πρώην Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Χριστόδουλου Χριστοδούλου, σχετικά με το €1 εκ. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα αναφέρει ότι οι Τούρκοι εμφάνισαν χρονοδιάγραμμα στη βάση των δικών τους επιδιώξεων που οδηγεί σε δημοψηφίσματα πριν από τον ερχόμενο Μάρτη. Αλλού γράφει ότι στις 216 ανήλθαν οι περιπτώσεις που εντόπισαν αστυνομικοί της Τροχαίας που αφορούν στο γενικότερο έγκλημα, και δεν έχουν σχέση με τροχαίες παραβάσεις, τους πρώτους έξι μήνες του 2016.

Αλήθεια: Με τίτλο «Προκαλεί και απειλεί», γράφει, στο κύριο της θέμα, ότι η Τουρκία ανασύρει και πάλι το χαρτί του εκφοβισμού ξένων εταιρειών, οι οποίες έχουν υποβάλει προσφορές στο πλαίσιο του τρίτου γύρου αδειοδοτήσεων, υποστηρίζοντας ότι το οικόπεδο 6 «συμπεριλαμβάνεται σε μεγάλο βαθμό στην τουρκική ΑΟΖ». Αλλού γράφει ότι ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Κοτζιάς, διεμήνυσε ότι η κατάργηση του συστήματος εγγυήσεων αποτελεί βασική προϋπόθεση λύσης του Κυπριακού. Σε άλλο θέμα γράφει ότι δεδομένο για τις αρχές του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, είναι πλέον ότι δεν θα εφαρμοστεί φέτος η κάρτα φιλάθλου.

Χαραυγή: Με τίτλο «Ετοιμόρροπα κτίρια στεγάζουν ιατρεία», γράφει, στο κύριο της θέμα, ότι ωρολογιακή βόμβα είναι το κτίριο που στεγάζει τα εξωτερικά ιατρεία στο χώρο του παλαιού νοσοκομείου Λευκωσίας και όπως πληροφορείται η εφημερίδα, εδώ και αρκετό καιρό υπάρχει μελέτη από τα δημόσια έργα, η οποία καταδεικνύει την επικινδυνότητα του κτιρίου όσον αφορά την αντισεισμική του επάρκεια. Αλλού αναφέρεται σε απαράδεκτες συνθήκες εργασίας και εκμετάλλευσης στην ξενοδοχειακή βιομηχανία. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ζωντανές είναι οι παρακαταθήκες του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 39 χρόνια μετά το θάνατό του.

Cyprus Mail: Με τίτλο «Η Κύπρος έχει ρόλο στην μάχη κατά του ISIS», γράφει, στο κύριο της θέμα, ότι ο Βρετανός Υπουργός Άμυνας, Μάικλ Φάλον αναφέρθηκε στο ρόλο της Κύπρου στο συνασπισμό κατά του Ισλαμικού Κράτους, κατά τη διάρκεια μονοήμερης επίσκεψής του στην Κύπρο. Αλλού γράφει ότι η Τουρκία προειδοποιεί τις ξένες εταιρείες για το τεμάχιο «6» της κυπριακής ΑΟΖ. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ένας άνδρας από την Ολλανδία περίμενε δέκα μέρες σε αεροδρόμιο της Κίνας κοπέλα που γνώρισε από το διαδίκτυο, και τελικά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με εξάντληση.

Καθημερινή: Με τίτλο «Το ΓεΣΥ σκοτώνει τις ασφαλιστικές», γράφει, στο κύριο της θέμα, ότι η Γενική Διευθύντρια του Συνδέσμου Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου, Στέφη Δράκου, αναφέρει ότι ο σχεδιασμός για το ΓεΣΥ εξουδετερώνει τον ανταγωνισμό και τη συγκράτηση του κόστους. Σε άλλο θέμα γράφει ότι το δικό της Mall αποκτά η Λάρνακα σε μια επένδυση 75 εκατομμυρίων. Αλλού γράφει ότι τον Οκτώβριο αναμένεται να παραδοθούν οι μελέτες για τα οικονομικά της λύσης από Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και Παγκόσμια Τράπεζα.