Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

efimerides

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Σημερινή: Με τίτλο  “Δεν απαντούν γιατί αδρανούν για τη λίστα Λαγκάρντ”, γράφει ότι μια άνευ περιεχομένου ανακοίνωση η οποία δεν απαντά επί της ουσίας των τελευταίων αποκαλύψεων του Γαλλοιταλού δημιουργού της λίστα Λαγκάρντ Ερβέ Φαλτσιανί εξέδωσε χθες το Τμήμα Φορολογίας, απλώς, όπως φαίνεται για να κατευνάσει τη θύελλα που ξέσπασε ξανά για την υπόθεση. Αλλού, γράφει ότι την πικρία του γιατί το θέμα της Αμμοχώστου έχει σε ένα βαθμό υποβαθμιστεί εξέφρασε ο Δήμαρχος της κατεχόμενης πόλης Αλέξης Γαλανός. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι τα κόμματα ετοιμάζουν τις εισηγήσεις τους για τις συνομιλίες στο Κυπριακό.

Αλήθεια: Με τίτλο  “Νέο θετικό πρόσημο” αναφέρεται στο κύριο της θέμα στην αναβάθμιση από τον οίκο Moody`s των προοπτικών του κυπριακού τραπεζικού συστήματος σε θετικές και γράφει ότι καλά νέα και αισιόδοξα μηνύματα στέλνει για την οικονομία ο οίκος. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ εγκαινίασε χθες σειρά συναντήσεων με ομάδες θυμάτων της κρίσης, κάνοντας αρχή από τους πρώην μετόχους της Τράπεζας Κύπρου. Αλλού γράφει ότι στο τέλος της φθάνει ύστερα από ένα χρόνο η δίκη για την ποινική υπόθεση εναντίον του τέως Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα Ρίκκου Ερωτοκρίτου.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο  “Τα αγόρασαν και τα πάρκαραν” γράφει στο κύριο του θέμα ότι ο Δήμος Λευκωσίας παρήγγειλε, πλήρωσε και παρέλαβε δεκατρία μικρά λεωφορεία και παρότι παρήλθαν οκτώ μήνες τα λεωφορεία παραμένουν σε αχρηστία στον χώρο στάθμευσης του εισαγωγέα. Σε άλλο της θέμα αναφέρεται στην έκδοση από την Κυβέρνηση 6ετών ομολόγων και γράφει ότι σημαντική έκδοση δημόσιου χρέους κατάφερε η Κυβέρνηση μέσω των 6ετών ομολόγων που απευθύνεται σε ιδιώτες επενδυτές. Αλλού γράφει ότι είναι μεγάλο το ενδιαφέρον για την πληρωμή καθυστερημένων οφειλών στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων με δόσεις.

Χαραυγή: Με τίτλο  “Στραβά μάτια κατά μεγάλης φοροδιαφυγής” γράφει ότι εύγλωττη η κωλυσιεργία των κυβερνώντων στα ζητήματα διερεύνησης θεμάτων που αφορούν την πάταξη της φοροδιαφυγής και σήμερα καλούνται να απαντήσουν γιατί δεν ανταποκρίθηκαν στην ετοιμότητα του δημιουργού της λίστας Λαγκάρντ να δώσει περισσότερα στοιχεία για Κύπριους φοροφυγάδες. Αλλού, γράφει ότι ουσιαστικό λόγο στη νέα διαδικασία ανάθεσης της ανάπτυξης του λιμανιού της Λάρνακας ζητούν ο Δήμος και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι το ΑΚΕΛ θα εγγράψει θέμα στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής για τις παρεμβάσεις του Υπουργού Παιδείας στις μαθητικές εκλογές.

Cyprus Mail στο κύριο της θέμα γράφει ότι παραιτήθηκε από τη θέση του ο Διευθύνων Σύμβουλος της αεροπορικής εταιρείας Cobalt Air, μόλις ένα μήνα από την επίσημη έναρξη λειτουργίας της εταιρείας στην Κύπρο. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι η θερμοκρασία θα συνεχίσει να είναι αρκετή ψηλή από σήμερα μέχρι τουλάχιστον την Πέμπτη, ωθώντας το γραφείο της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας να εκδώσει κίτρινο συναγερμό. Αλλού, γράφει για εκκλήσεις από ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ για τιμωρία όσων χρησιμοποιούν το παράνομο αεροδρόμιο στα κατεχόμενα.