Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

efimerides

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Σημερινή: Με τίτλο “Φάλτσο των Αρχών για Φαλτσιανί”, γράφει ότι σάλο προκαλούν οι χθεσινές αποκαλύψεις του Γαλλο-Ιταλού πληροφοριοδότη και δημιουργού της περιβόητης λίστας Λαγκάρντ, του Ερβέ Φαλτσιανί, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη «Σημερινή», στο αεροδρόμιο της Βαρκελώνης, περί αβελτηρίας των κυπριακών Αρχών για συνεργασία μαζί του, προς εξασφάλιση περαιτέρω στοιχείων που αφορούν αδικήματα φοροδιαφυγής. Αλλού γράφει ότι τελέστηκε χθες με μηνύματα το ετήσιο μνημόσυνο του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’. Σε άλλο θέμα, γράφει ότι από σήμερα η ρύθμιση με δόσεις του ΤΚΑ.

Αλήθεια: Με τίτλο  “΄Γκρίζες ζώνες` αλλά και προοπτικές”, αναφέρει ότι κοντά στα τεσσεράμισι δισεκατομμύρια ευρώ υπολογίζεται το χρέος των Τουρκοκυπρίων προς την Τουρκία, όπως προκύπτει από έρευνα της «Α» για την οικονομία των κατεχομένων και πώς αυτή πιθανόν να επηρεάσει το κόστος λύσης ή τη μελλοντική πορεία και τις προοπτικές ανάπτυξης της οικονομίας μίας επανενωμένης Κύπρου. Σε άλλο θέμα γράφει ότι τεράστια πυρκαγιά μαίνεται στη Βόρεια Εύβοια, στην Ελλάδα. Αλλού αναφέρει πως ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου έστειλε μήνυμα ενότητας από το Θρονί, σε επιμνημόσυνο λόγο στο μνημόσυνο του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο  “Κτυπά ρέστα το `Ερτζιάν`” και αναφέρει ότι το παράνομο αεροδρόμιο Τύμπου έγινε ο μεγάλος ανταγωνιστής των αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου και ότι διακίνησε το 2015 συνολικά 3,5-4 εκατ. επιβάτες έναντι 5,4 του Αεροδρομίου Λάρνακας και 2,3 εκατ. του Αεροδρομίου Πάφου. Σε άλλο θέμα γράφει ότι χωράφια εκατομμυρίων είναι στην κατοχή του Συνεργατισμού προς πώληση και είναι αυτά που μάζεψε έναντι χρέους. Αλλού γράφει πως καμία αίτηση για δημιουργία αποτεφρωτικού κέντρου δεν έχει υποβληθεί, παρά την ψήφιση της νομοθεσίας που επιτρέπει την καύση των νεκρών.

Χαραυγή: Με τίτλο  “Σουλτάνος Αλά Λουδοβίκος ΙΔ` ο Ερντογάν”, γράφει στο κύριο θέμα της ότι τη ρήση «Το κράτος είμαι εγώ» του Λουδοβίκου ΙΔ`, συμβόλου της απολυταρχίας, υπενθυμίζει με κάθε κίνησή του ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που γιγαντώνει τους μηχανισμούς καταστολής και τις εκκαθαρίσεις σε δημόσιο, στρατό και κοινωνία, με πρόφαση το αποτυχημένο πραξικόπημα. Αλλού γράφει ότι χιλιάδες υποστηρικτές του Τούρκου Προέδρου τον «ύμνησαν» στο «όνομα της δημοκρατίας» στη συγκέντρωση στην Κολωνία. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η Κύπρος είναι πανέτοιμη για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο της Βραζιλίας.