Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

efimerides

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Σημερινή: Με τίτλο «Νέους παίκτες στην κυπριακή ΑΟΖ» και γράφει για τρανταχτά ονόματα που βρίσκονται ανάμεσα στις εταιρείες που υπέβαλαν αίτηση αδειοδότησης στον τρίτο γύρο για τα οικόπεδα στην κυπριακή ΑΟΖ, ενώ το μεγαλύτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνει το θαλάσσιο τεμάχιο 10. Επίσης, γράφει ότι ολοκληρώνεται σήμερα η πορεία στη μνήμη των Ισαάκ-Σολωμού. Ακόμη, αναφέρεται σε γεννητούρια των χελώνων σε Ακρωτήρι, Επισκοπή, Αυδήμου και Παραμάλι.

Αλήθεια: Με τίτλο «Κρύα η πρώτη `βουτιά`» γράφει στο πρωτοσέλιδό της ότι η πρώτη βουτιά στα «βαθιά» του Κυπριακού, έδειξε ότι στα θέματα των εγγυήσεων και του εδαφικού που συζητήθηκαν χθες υπάρχουν δυσκολίες, διαφορές και προβλήματα, όμως οι δύο ηγέτες είναι αποφασισμένοι να εργαστούν σκληρά στο επόμενο σύντομο διάστημα, ούτως ώστε να γεφυρώσουν τις διαφορές που διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν στην πρώτη χθεσινή «ανίχνευση εδάφους». Σε άλλο θέμα, γράφει ότι με «ευλογίες» της Ουάσινγκτον έγινε η εμπλοκή της Exxon Mobil. Επίσης, αναφέρει ότι επιλέγηκαν οι επαγγελματίες οπλίτες της Εθνικής Φρουράς.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο «Πρώτη πρόβα με διαφωνίες» και γράφει ότι τις διαφωνίες τους επιβεβαίωσαν Αναστασιάδης και Ακιντζί στην πρώτη πρόβα για συζήτηση των δύο δύσκολων πτυχών του Κυπριακού, της ασφάλειας και του εδαφικού. Σε άλλο θέμα, γράφει ότι ο τέως Πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας και ολόκληρο το Υπουργικό Συμβούλιο του 2008 παρέλασαν αυτή τη βδομάδα από τον ποινικό ανακριτή, ο οποίος ερευνά τις συνθήκες εκποίησης του αεροπλάνου «Ερμής» της Αστυνομίας. Επίσης γράφει για πειθαρχική διαδικασία εναντίον εργοληπτών για τις μίζες του ΣΑΠΑ.

Χαραυγή: Με τίτλο «Λεονταρισμούς Ερντογάν και κατά ΗΠΑ», καθώς όπως αναφέρει στο πρωτοσέλιδο θέμα της, ο Πρόεδρος της Τουρκίας κλιμακώνει τη ρητορική ενάντια στις ΗΠΑ, δηλώνοντας ότι «θρέφουν» τον υπαίτιο του πραξικοπήματος Φετουλάχ Γκιουλέν ενώ κατηγορεί Αμερικανό στρατηγό, ο οποίος σχολίασε τις εκκαθαρίσεις-μαμούθ, ότι παίρνει το μέρος των πραξικοπηματιών. Σε άλλο θέμα γράφει για κύμα αντιδράσεων που προκαλούν οι απαιτήσεις εργοδοτών για μείωση του κατώτατου μισθού, ενώ προσθέτει ότι η Υπουργός Εργασίας έκλεισε το θέμα πριν ανοίξει. Γράφει επίσης ότι στη χθεσινή συνάντηση των ηγετών δεν υπήρξε κάποιο χειροπιαστό αποτέλεσμα ενώ σήμερα συνέρχεται το Συμβούλιο Αρχηγών.

Cyprus Mail: Με τίτλο «Νέα εποχή ξεκινά για το στρατό» και αναφέρεται στις χθεσινές ανακοινώσεις του Υπουργού Άμυνας για την πρόσληψη 3.000 συμβασιούχων οπλιτών, που σύμφωνα με τον Χριστόφορο Φωκαΐδη, έγινε κατά τρόπο αξιοκρατικό, με διαφανείς διαδικασίες και εντός του χρονοδιαγράμματος που είχε προβλεφθεί. Σε άλλο θέμα, γράφει για πιθανό τέλος του αγγλικού μπουλντόγκ καθώς επιστήμονες προειδοποιούν ότι η συγκεκριμένη ράτσα κινδυνεύει λόγω μη υγιών γονιδίων. Ακόμη γράφει ότι οι ηγέτες συζήτησαν εγγυήσεις και εδαφικό για πρώτη φορά.