Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

efimerides

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Σημερινή: Με τίτλο «Κρυμμένος θησαυρός στο οικόπεδο 10» και γράφει ότι το μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το οικόπεδο 10, για το οποίο υπέβαλαν αιτήσεις τρεις εταιρείες. Μια εταιρεία ενδιαφέρεται για το οικόπεδο 6 και δύο εταιρείες για το οικόπεδο 8, σημειώνει, και προβάλλει δήλωση του Υπουργού Ενέργειας ότι «πετύχαμε πολιτικούς και τεχνοοικονομικούς στόχους». Σε άλλο θέμα γράφει πως μειώνονται για έβδομο συνεχόμενο μήνα τα δάνεια. Αλλού γράφει ότι τα κόμματα παρουσίασαν τη «Βαβέλ» τους στο συνέδριο των αποδήμων.

Αλήθεια: Με τίτλο «Οι κολοσσοί της Κύπρου» γράφει ότι εταιρείες-κολοσσοί, από τις μεγαλύτερες και πιο έμπειρες στο χώρο της ενέργειας, δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυπριακή ΑΟΖ. Σε άλλο θέμα γράφει ότι εν μέσω ενός τηλεοπτικού σόου θα μπορούσε να πει κάποιος, επικυρώθηκε η υποψηφιότητα της Χίλαρι Κλίντον από τους Δημοκρατικούς για την Προεδρία των ΗΠΑ. Αλλού γράφει ότι από “κόντρα σε κόντρα” βρίσκονται Γενικός Ελεγκτής και Υπουργός Παιδείας.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο «Κολοσσοί θωρακίζουν ΑΟΖ» γράφει, στο κύριό του θέμα, πως «με ευχάριστες εκπλήξεις έγινε η ανακοίνωση των κολοσσών που υπέβαλαν αιτήσεις στον τρίτο γύρο αδειοδότησης για τα κοιτάσματα της κυπριακής ΑΟΖ». Αλλού γράφει για έγγραφο του Υπουργείου Εξωτερικών για τα σχέδια της Τουρκίας για ηλεκτρική σύνδεση με τα κατεχόμενα. Αναφέρει πως θα υιοθετηθεί παρόμοιο μοντέλο με αυτό που ακολουθήθηκε και στο έργο για τη μεταφορά νερού, με την υπογραφή μιας «διακρατικής συμφωνίας» και ανάθεσης του έργου σε τουρκική εταιρεία, με τη μέθοδο BOT. Αλλού γράφει ότι απασχολεί και την Αστυνομία η νέα εφαρμογή Pokemon Go, και θα καταγγέλλονται οδηγοί που παίζουν με το κινητό.

Χαραυγή: Με τίτλο  «Μοχλός λύσης ο αγωγός προς την Τουρκία» αναφέρει, στο κύριό της θέμα, ότι δεν χρειάζεται η άδειά μας για να περάσει ο αγωγός του φυσικού αερίου από την κυπριακή ΑΟΖ, αλλά συγκατάθεση της Κυπριακής Δημοκρατίας, βάσει άρθρου της Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας, για την όδευση και όχι για την κατασκευή. Σε άλλο θέμα γράφει ότι Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι νέοι θα ανοίξουν ο ένας το σπίτι του στον άλλο, κάνοντας πράξη την κοινή συμβίωση, μέσα από τη δημιουργική δράση. Αλλού γράφει πως νέοι μεγάλοι παίκτες διεκδικούν το τεμάχιο 10 της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.

Cyprus Mail: Με τίτλο «Έτοιμο `μέχρι το τέλος το 2019` θα είναι το ΓεΣΥ» γράφει πως ο Υπουργός Υγείας Γιώργος Παμπορίδης δήλωσε, την Τετάρτη, πως η Κύπρος θα έχει το δικό της εθνικό σχέδιο υγείας μέχρι το τέλος του 2019. Σε άλλο θέμα γράφει για την απόφαση ομοσπονδιακού δικαστή των ΗΠΑ να αφήσει ελεύθερο ύστερα από 35 χρόνια τον Τζον Χίνκλεϊ, ο οποίος το 1981 τραυμάτισε τον τότε Αμερικανό Πρόεδρο, Ρόναλντ Ρίγκαν, και τρεις άλλους ανθρώπους, ωθούμενος από την ψυχική του ασθένεια. Σε άλλο θέμα γράφει πως πρώην αξιωματικός του στρατού αποσύρει προσβολές από τη σελίδα του στο facebook.