Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα από τις εφημερίδες σήμερα   

Φιλελεύθερος: Με τίτλο «Αναβάθμιση ψευδοκράτους» και κάνει λόγο για πρωτοφανές κύμα πιέσεων και παρασκηνιακών παρεμβάσεων στις Βρυξέλλες, το οποίο αποσκοπεί σε αναβάθμιση του κατοχικού καθεστώτος μέσω των διαδικασιών τυποποίησης του κυπριακού χαλλουμιού. Η εφημερίδα γράφει επίσης σε άλλο της πρωτοσέλιδο θέμα για το Κυπριακό ότι η προσοχή είναι στραμμένη στην 6η Απριλίου, ημερομηνία λήξης της τουρκικής Navtex. Αλλού αναφέρει ότι τα θρησκευτικά μνημεία στα Βαρώσια αποκαλύπτουν θησαυρούς σε νέα αρχαιολογικά ευρήματα, παρά την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται, στα 40 χρόνια τουρκικής κατοχής.

Αλήθεια: Με τίτλο «Οι σχεδιασμοί για το Κυπριακό», επικαλείται ως πηγή ξένο διπλωμάτη σύμφωνα με τον οποίο ωριμάζει μια αποφασιστικότητα για επίλυση του Κυπριακού σύντομα, αλλιώς η διεθνής κοινότητα θα πάει σε άλλες λύσεις και ότι στο παρασκήνιο συντελούνται έντονες ζυμώσεις. Αλλού γράφει ότι έντονες πιέσεις δέχεται η Ελλάδα ενόψει της έκτακτης συνόδου του Eurogroup την Τετάρτη. Σε άλλο της πρωτοσέλιδο θέμα η «Α» προβάλλει δήλωση του Ρίκκου Ερωτοκρίτου χθες στο κρατικό ραδιόφωνο ότι δεν θα μείνει ατιμώρητος κανένας τραπεζίτης που ευθύνεται για την καταστροφή.

Σημερινή: Με τίτλο «Καβγάς Σιζόπουλου – Κοινοβουλευτικής Ομάδας» ότι στα ύψη ανεβαίνουν οι τόνοι στην ΕΔΕΚ ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της 1ης Μαρτίου και κάνει λόγο για «οξεία αντιπαράθεση» που σημειώθηκε χθες ανάμεσα στον Μαρίνο Σιζόπουλο και την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος. Σε άλλο της πρωτοσέλιδο θέμα η «Σ» γράφει για το στοίχημα της αποκρατικοποίησης της ΑΗΚ, αναφέροντας ότι η Κυβέρνηση έχει ήδη δώσει το πράσινο φως και το στίγμα της για ιδιωτικοποίηση του οργανισμού και αναλύει τις ενστάσεις των συντεχνιών. Αλλού γράφει ότι τα τελευταία 10 χρόνια υπήρξαν πέραν των 30 δολοφονιών γυναικών από συντρόφους ή πρώην συντρόφους τους στην Κύπρο.

Χαραυγή: Με τίτλο «Δεν ήλθε η ώρα για ανάκριση Βγενόπουλου» προβάλλει συνέντευξη του Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη, ο οποίος μεταξύ άλλων δηλώνει ότι οποιαδήποτε πρόσωπα είχαν διαδραματίσει ρόλο σε υποθέσεις υπό διερεύνηση, τα οποία διαμένουν στην Ελλάδα ή αλλού, θα κληθούν από τους ανακριτές για κατάθεση, όταν αυτοί θα έχουν ενώπιόν τους το υπόβαθρο μαρτυρίας, με βάση το οποίο θα μπορεί η ανάκρισή τους να είναι ακριβής, πλήρης και παραγωγική. Αλλού προβάλλει συνέντευξη του ΓΓ της ΕΔΟΝ Χάρη Καράμανου, ο οποίος αναφέρει ότι κινδυνεύει να χαθεί και δεύτερη γενιά. Σε άλλο της θέμα η «Χ» γράφει για συγκέντρωση διαμαρτυρίας χθες στο παλιό λιμάνι της Λεμεσού.

Sunday Mail: Με τίτλο «Κατάργηση θέσης καταγγέλλοντος κακώς εχόντων από ΚΟΤ» και γράφει ότι ο ΚΟΤ έκλεισε το σημαντικό γραφείο του στη Βιέννη μετά που ο επικεφαλής του γραφείου προέβαινε σε καταγγελίες από το 2008 για τα κακώς έχοντα στα γραφεία του οργανισμού στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη. Αλλού και κάτω από σχετική φωτογραφία η “SM” αναφέρεται στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώθηκε από το Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Λεμεσού χθες για το παλιό Λιμάνι Λεμεσού. Σε άλλο της θέμα η εφημερίδα γράφει ότι έρευνα που αφορά ισχυρισμούς για ατασθαλίες από ιδιωτικό παιδοχειρούργο στο Μακάρειο νοσοκομείο έχει σταλεί στο Γενικό Εισαγγελέα.

Η Καθημερινή: Με τίτλο «Υπό αμφισβήτηση οι ΑΟΖ στην ανατολική Μεσόγειο» συνέντευξη με τον Βρετανό Ύπατο Αρμοστή Ρικ Τοντ σύμφωνα με τον οποίο η Τουρκία δεν έχει υπογράψει τη διεθνή Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας και υπάρχει αμφισβήτηση των αποκλειστικών οικονομικών ζωνών στην ανατολική Μεσόγειο. Αλλού η «Κ» γράφει ότι βαρύ είναι το κλίμα που διαμορφώνεται από τις αγορές αλλά και τους εταίρους για την ελληνική Κυβέρνηση, η οποία καλείται να καταθέσει στο Eurogroup της Τετάρτης το αίτημα παράτασης του υφιστάμενου προγράμματος. Σε άλλο της θέμα η εφημερίδα αναφέρει ότι το κενό στη νομοθεσία για το ασυμβίβαστο έχει πλέον καταστεί εφιάλτης για την εκτελεστική και νομοθετική εξουσία, αλλά και για πολιτειακούς αξιωματούχους που σέβονται τους θεσμούς που εκπροσωπούν, καθώς η κοινωνία τους βλέπει όλους πλέον με καχυποψία.

Μάχη: Με τίτλο «Πολιτικό Σοκ από τις θέσεις της Τρόικα» και γράφει ότι τις αντοχές των εκπροσώπων των κομμάτων δοκιμάζουν οι Τροϊκανοί, οι οποίοι παρουσιάστηκαν στις διαπραγματεύσεις για το πλαίσιο αφερεγγυότητας, ως προστάτες μόνο των δικαιωμάτων των Τραπεζών, ακολουθώντας έτσι πορεία σύγκρουσης. Αναφέρει επίσης ότι τα κέρδη από την επίσκεψη του νέου Έλληνα Πρωθυπουργού στην Κύπρο την περασμένη Δευτέρα ήταν αμφίπλευρα και υποστηρικτικά στις θέσεις της Λευκωσίας. Αλλού προβάλλει την κάλυψη της οποίας έτυχε ο νέος Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας Γιάνης Βαρουφάκης από τα διεθνή μέσα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.