Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

efimerides

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Σημερινή: Με τίτλο “Φωτιές άναψαν οι πυρκαγιές” γράφει για την απάντηση του Προέδρου στην αναφορά του ΓΓ του ΟΗΕ περί χαμένης ευκαιρίας για συνεργασία των δύο κοινοτήτων για την κατάσβεση των πυρκαγιών στη Σολιά και ότι ο Πρόεδρος ανέφερε πως “οποιαδήποτε ενέργεια έχει στόχο να υποβαθμίσει την Κυπριακή Δημοκρατία ή να αναβαθμίσει το παράνομο καθεστώς δεν θεωρώ ότι αποτελεί χαμένη ευκαιρία”. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι ο στρατιώτης που έπαθε θερμοπληξία κουβαλούσε κιβώτια. Αναφέρεται ακόμη σε δηλώσεις του Γενικού Εισαγγελέα για την απόφασή του να αρχειοθετήσει επίσημα την υπόθεση της φονικής έκρηξης στο Μαρί.

Αλήθεια: Με τίτλο “Την αποφράδα εκείνη μέρα” αναφέρεται στα πέντε χρόνια από την φονική έκρηξη στο Μαρί κατά την οποία σκοτώθηκαν 13 άνθρωποι και τραυματίστηκαν πέραν των 60 και γράφει ότι `οι εικόνες είναι αποτυπωμένες στη μνήμη ολονών σαν τατουάζ που δεν σβήνεται με τίποτα`. Σε άλλο της θέμα αναφέρει ότι συγκρατημένα ικανοποιημένος από τη μέχρι τώρα πρόοδο στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό `αλλά ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς` δηλώνει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης. Η εφημερίδα στην πρώτη της σελίδα γράφει και για το Euro 2016 και ότι η Πορτογαλία στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης, νικώντας τη Γαλλία στον τελικό με 1-0.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο “Αυστηρή επιστολή στον ΟΗΕ” γράφει ότι η Λευκωσία προχώρησε σε αυστηρό διάβημα προς τα Ηνωμένα Εθνη σχετικά με το περιεχόμενο της έκθεσης του ΓΓ του ΟΗΕ για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι σε έντονες παρασκηνιακές διεργασίες μεταξύ των κοινοβουλευτικών κομμάτων αναφορικά με τη φορολόγηση των ακινήτων του 2016 αναλώθηκε το Σαββατοκύριακο. Αναφέρει ακόμα ότι σημαντικές πληροφορίες που αφορούν αιχμαλώτους και αγνοουμένους της τουρκικής εισβολής υπάρχουν στα αρχεία του Ερυθρού Σταυρού, τα οποία είναι πλέον προσβάσιμα και θα μελετηθούν.

Χαραυγή: Με τίτλο “Παρασκήνιο χάριν των προνομιούχων” γράφει ότι με όλα τα σενάρια να παραμένουν ανοικτά συνέρχονται εκ νέου σήμερα οι Επιτροπές Εσωτερικών και Οικονομικών για το θέμα του φόρου ακίνητης ιδιοκτησίας, τέσσερις μέρες πριν την τελευταία ολομέλεια της Βουλής την Πέμπτη και ότι η Κυβέρνηση αναθεώρησε δύο φορές την πρότασή της, η πρόταση του ΑΚΕΛ είναι για αφορολόγητο 200,000 ευρώ, ενώ κλιμακωτό συντελεστή προκρίνουν και άλλα κόμματα. Γράφει επίσης ότι μπάχαλο επικρατεί με τα επιδόματα φροντίδας για συγγενείς αγνοουμένων και ότι το σχέδιο είναι στα συρτάρια. Σε άλλο της θέμα η εφημερίδα αναφέρει ακόμη ότι `κουλτούρα φόβου` καλλιεργείται στην αμερικανική κοινωνία.