Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

efimerides

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Σημερινή: Με τίτλο “Επένδυση-μαμούθ στη Λάρνακα”, γράφει ότι ένα τεράστιο εμπορικό κέντρο, που θα καταλαμβάνει έκταση 25.000 τετραγωνικών μέτρων σε έναν και μόνο όροφο, θα αποκτήσει μέχρι το 2018 η Λάρνακα, και ότι το έργο ανέλαβε να δημιουργήσει ο γνωστός Ισραηλινός επενδυτής δρ. Άλεξ Ραζ. Γράφει, επίσης, ότι η κατάσταση υγείας του εθνοφρουρού που νοσηλεύεται με θερμοπληξία στη Μονάδα Εντατικής Παρακολούθησης του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας κρίνεται σταθερή, αλλά σοβαρή. Επίσης, δημοσιεύει συνέντευξη του Αναπληρωτή Προέδρου και βουλευτή της ΕΔΕΚ Κωστή Ευσταθίου, ο οποίος είπε ότι “οφείλουμε να δώσουμε δυναμική στη μεγάλη λαϊκή απαίτηση ότι η Κύπρος χρειάζεται λύση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, λύση ευρωπαϊκή, και όχι λύση διαιρετική”.

Αλήθεια: Με τίτλο  “ `Ακίνητοι` για τα ακίνητα”, γράφει ότι στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά πάσα πιθανότητα την ερχόμενη Πέμπτη, φαίνεται ότι θα ξεκαθαρίσει τελικά το θέμα του Φόρου Ακίνητης Ιδιοκτησίας, αφού τα κόμματα δεν φαίνεται να βρίσκουν “κοινή γλώσσα”, επιμένοντας το καθένα στις δικές του θέσεις. Γράφει, επίσης, ότι συγκλίσεις επί της δημογραφικής αναλογίας, η οποία καθορίζεται στο 4 προς 1, αλλά και στην εφαρμογή των τεσσάρων βασικών ελευθεριών, έφερε η χθεσινή νέα συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Μουσταφά Ακιντζί. Επίσης, γράφει ότι παγκόσμιο σοκ αλλά και φόβοι για απρόβλεπτη συνέχεια επικρατούν μετά τη δολοφονία πέντε αστυνομικών από “ελεύθερους σκοπευτές” κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στο Ντάλας ενάντια στην αστυνομική ρατσιστική βία και τις δολοφονίες Αφροαμερικανών.

Πολίτης: Με τίτλο  “Ελεγκτής: Ύποπτες αποφάσεις για ΑΠΕ”, γράφει ότι στο μικροσκόπιο του Γενικού Ελεγκτή βρέθηκε η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου του 2008, επί διακυβέρνησης Χριστόφια, για την επιδότηση των μεγάλων πάρκων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας από το κράτος. Γράφει, επίσης, ότι σημαντικό βλήμα προς το οριστικό κλείσιμο του κεφαλαίου των τεσσάρων βασικών ελευθεριών, αλλά και της αναλογίας πληθυσμού 4:1 ανάμεσα σε Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους, έκαναν κατά τη χθεσινή τους συνάντηση ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Μουσταφά Ακιντζί. Επίσης, γράφει ότι το φοβερό δυστύχημα που συνέβη στον Αρχάγγελο με την εμπλοκή λεωφορείου και τεσσάρων ιδιωτικών οχημάτων ανέδειξε κενά στον τεχνικό έλεγχο των λεωφορείων.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο  “Τρύπα στο νερό για τον φόρο”, γράφει ότι εαυτούς επανέλαβαν χθες τα κόμματα, τα οποία ούτε και χθες κατέληξαν στη νομοθεσία για φορολόγηση των ακινήτων, αφήνοντας ξανά τις αποφάσεις για την τελευταία στιγμή και με κίνδυνο να μην είναι οι ορθότερες. Γράφει, επίσης, ότι στην τελευταία συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη και του Μουσταφά Ακιντζί, πριν τις καλοκαιρινές διακοπές, που θα γίνει στις 29 Ιουλίου, θα συζητηθούν τα πιο καυτά θέματα, δηλαδή το εδαφικό και οι εγγυήσεις. Επίσης, γράφει ότι σκανδαλώδεις διαστάσεις προσλαμβάνει το λάθος ή η άγνοια των αρμόδιων υπηρεσιών, που επιθεωρούσαν λεωφορεία του ΟΣΕΛ, χωρίς ποτέ να απαιτήσουν να υπάρχουν ζώνες ασφαλείας στις θέσεις οδηγού και συνοδηγού, παρότι υπάρχει διάταγμα από το 2013.

Χαραυγή: Με τίτλο  “Ράβε-ξήλωνε στο Νοσοκομείο Πάφου”, γράφει ότι μπαλωματικές λύσεις δίνει το Υπουργείο Υγείας στα πολλά και σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζουν τα Νοσοκομεία Πάφου και Πόλεως Χρυσοχούς. Γράφει, επίσης, ότι το 29ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών έριξε χθες βράδυ αυλαία, ανανεώνοντας το ραντεβού στο επόμενο συναπάντημα πολιτισμού, με τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού να αναφέρει σε χαιρετισμό του ότι οι ΕΔΟΝίτες είναι η γενιά που υψώνει ανάστημα. Επίσης, αναφέρεται σε κύμβαλα πολέμου από τη σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία και γράφει ότι εντείνεται η επίδειξη ισχύος κατά μήκος των συνόρων με τη Ρωσία και ενισχύεται η παρουσία του ΝΑΤΟ στην ταραγμένη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Cyprus Mail: Με τίτλο  “Το λογότυπο με το αγρινό επιστρέφει στους αιθέρες”, γράφει ότι η εμπορική επωνυμία, το λογότυπο με το αγρινό και το σήμα κατατεθέν των Κυπριακών Αερογραμμών θα επιστρέψουν στους αιθέρες περί τα τέλη του έτους, ύστερα από συμφωνία που υπογράφηκε μεταξύ της Κυβέρνησης και της “Charlie Airlines”, θυγατρικής εταιρείας των ρωσικών αερογραμμών “S7”. Γράφει, επίσης, ότι μαύρος έφεδρος του αμερικανικού στρατού, ο οποίος υπηρέτησε στον πόλεμο στο Αφγανιστάν και είχε δηλώσει ότι ήθελε να σκοτώσει λευκούς, συμμετείχε στην επίθεση κατά αστυνομικών στο Ντάλας. Επίσης, γράφει ότι έξι πλοηγοί στην Αρχή Λιμένων θα κατέλθουν σε επ` αόριστον απεργία τη Δευτέρα για να εμποδίσουν την εργοδότηση μη Κύπριων από την εταιρεία που αναλαμβάνει την εμποροποίηση υπηρεσιών του Λιμανιού Λεμεσού.