Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

efimerides

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Σημερινή: Με τίτλο  “Ενεργειακή στρατηγική καθορίζουν οι ποσότητες”, γράφει, στο κύριο της θέμα, για πυρετό επαφών Κυβέρνησης και εταιρειών εξόρυξης φυσικού αερίου και πως ΕΝΙ και Delek είναι δεσμευμένες για συνεργασία με την Κύπρο. Αλλού σημειώνει πως ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος δήλωσε πως εάν είναι προϋπόθεση για τη συμμετοχή του κόμματος στο Εθνικό Συμβούλιο η αποδοχή εκ μέρους του της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, τότε η ΕΔΕΚ δεν θα συμμετάσχει. Επίσης η εφημερίδα γράφει πως ο ενδιάμεσος χώρος ετοιμάζει διακήρυξη για το Κυπριακό.

Αλήθεια: Με τίτλο “Γενική φορολογική αναστάτωση”, πως γίνονται ασκήσεις επί χάρτου στην Πινδάρου για την τελική πρόταση Αβέρωφ Νεοφύτου για το φόρο ακίνητης ιδιοκτησίας, η Κυβέρνηση εμμένει στις θέσεις της και η αντιπολίτευση έχει χάσει την ψυχραιμία της. Αλλού σημειώνει πως οι εταιρείες ΕΝΙ και Delek εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τον τρίτο γύρο αδειοδότησης στην κυπριακή ΑΟΖ. Ακόμη γράφει πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένει ως τη Δευτέρα τυχόν προτάσεις των κομμάτων για τον τρόπο λειτουργίας του Εθνικού Συμβουλίου μετά τις προτάσεις που έκανε ο ίδιος στους αρχηγούς των κομμάτων.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο “Ενεργειακός αναβρασμός”, πως κινητικότητα και έντονο παρασκήνιο βρίσκονται σε εξέλιξη για τον τρίτο γύρο αδειοδότησης στην κυπριακή ΑΟΖ. Επίσης γράφει πως υποψήφιος στις φετινές Παγκύπριες Εξετάσεις με αρχική βαθμολογία μόλις 0,4 από τα 20 στο μάθημα των Νέων Ελληνικών εξασφάλισε θέση στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Επίσης γράφει πως οι ανακριτές για το φονικό στην Αγία Νάπα πήραν καταθέσεις από τον Σέρβο φρουρό του Καλοδιψιώτη και τον αστυνομικό της ΜΜΑΔ που καθόταν στο τραπέζι με τον Καλοψιδιώτη.

Χαραυγή: Με τίτλο “Στην κοιλιά κήτους παχυδερμίας ο Ιωνάς”, γράφει, στο κύριο της θέμα, πως ο Υπουργός Δικαιοσύνης αποποιείται κάθε ευθύνη για την κατάσταση στις Κεντρικές Φυλακές “για τις αποδράσεις κρατουμένων ή φυλακισμένων, ακόμα και για δολοφονίες”. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στο 29ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών ΕΔΟΝ που ανοίγει σήμερα τις πύλες του. Επίσης γράφει πως χωρίς διαβούλευση ετοιμάστηκαν τα συμβόλαια και οι όροι διαχείρισης και εκμετάλλευσης των εργασιών του λιμανιού Λεμεσού για τα επόμενα 25 χρόνια.

Cyprus Mail: Με τίτλο “Εντείνεται η διαμάχη για το φόρο ακίνητης ιδιοκτησίας”, πως ενώ πλησιάζει η προθεσμία για ψήφιση από τη Βουλή στις 14 Ιουλίου, τα κόμματα δεν μπορούν να συμφωνήσουν σε φόρμουλα για τη φορολογία ακίνητης περιουσίας. Αλλού αναφέρεται στις χθεσινές συναντήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας με αντιπροσωπείες της ΕΝΙ και της Delek. Ακόμη αναφέρεται στον μη επαρκή αριθμό γυναικολόγων στο νοσοκομείο Πάφου, και στο γεγονός ότι την Τρίτη δεν υπήρχε ούτε ένας γυναικολόγος για να εξετάσει εγκυμονούσες.