Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

efimerides

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Σημερινή: Με τίτλο  “Ανασφάλεια φέρνει η επόμενη μέρα”, γράφει, στο κύριο της θέμα, πως οι Βρετανοί γυρίζουν την πλάτη στην ΕΕ, προκαλούν σοκ και απομονώνονται και κάνει λόγο για μια για όλους καταστροφική απόφαση. Σε άλλο θέμα αναφέρει πως το 52% των ατόμων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση πιστεύει πως υπήρξε ολιγωρία από πλευράς υπευθύνων όσον αφορά την αντιμετώπιση της μεγάλης πυρκαγιάς στη Σολέα. Αλλού αναφέρει πως με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες για το τετραπλό φονικό στην Αγία Νάπα.

Αλήθεια: Με τίτλο “Διαζύγιο `εδώ και τώρα`”, πως το πρώτο σοκ στους κόλπους της ΕΕ για την έξοδο της Βρετανίας διαδέχονται η οργή και ο θυμός, και ήδη οι Ευρωπαίοι ηγέτες δείχνουν να θέλουν να τελειώσουν μια ώρα γρηγορότερα με τους “ενοχλητικούς” Βρετανούς. Αλλού αναφέρεται στο παρασκήνιο γύρω από τις τουρκικές προτάσεις για βοήθεια για τις πυρκαγιές και το ρόλο που διαδραμάτισε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί. Επίσης αναφέρεται στους εθελοντές – αφανείς ήρωες της Σολιάς, κάνοντα λόγο για εκατοντάδες εθελοντές.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο “Χωρίς τέλος οι αναταράξεις”, γράφει, στο κύριο του θέμα, πως η Κύπρος είναι στην ομάδα των έξι χωρών που επηρεάζονται περισσότερο από το Brexit, και πως το Βερολίνο δεν κρύβει τους φόβους ότι η κίνηση των Βρετανών είναι δυνατό να βρει μιμητές. Αλλού σημειώνει πως ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος, Αδάμος Αδάμου, τονίζει πως προέχει η δημιουργία Φορέα Διαχείρισης, και η επαναξιολόγηση των σχεδίων δράσης για μεγάλες πυρκαγιές. Σε άλλο θέμα αναφέρει πως η Λευκωσία κέρδισε την πρώτη μάχη στην προσπάθεια για διατήρηση στο ψυγείο των τουρκικών διαπραγματευτικών κεφαλαίων.

Χαραυγή: Με τίτλο “Περικοπές που καίνε δάση και υπηρεσίες”, πως πολλές και σοβαρές είναι οι καταγγελίες στις οποίες προέβη ο Κλάδος Υπαλλήλων του Τμήματος Δασών, και οι οποίες φανερώνουν τη σταδιακή απομόνωσή του. Αλλού αναφέρει πως σύμφωνα με το Bloomberg, η Κύπρος είναι στις έξι εκ των 27 χωρών της ΕΕ που θα πληγούν περισσότερο από το Brexit. Σε άλλο θέμα κάνει λόγο για δώρα εκατομμυρίων στους ιδιώτες στο λιμάνι Λάρνακας.

Sunday Mail: Με τίτλο “Μέρκελ: Καμία βιασύνη για γρήγορο διαζύγιο”, πως η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, προσπάθησε το Σάββατο να μετριάσει την πίεση από το Παρίσι, τις Βρυξέλλες και τη δική της Κυβέρνηση να υποχρεωθεί η Βρετανία να διαπραγματευτεί ένα γρήγορο διαζύγιο από την ΕΕ, παρά τις προειδοποιήσεις ότι η διστακτικότητα θα δώσει το πάνω χέρι στο λαϊκισμό. Αλλού αναφέρεται στη χθεσινή κηδεία του ζεύγους που σκοτώθηκε κατά το φονικό στην Αγία Νάπα. Επίσης γράφει για τους εθελοντές που πρόσφεραν ανεκτίμητη βοήθεια κατά την πυρκαγιά στη Σολέα.

Καθημερινή: Με τίτλο “Δοκιμάζονται τα αντισώματα της ΕΕ”, πως το Brexit έγινε από την αυγή της Παρασκευής η τρομακτικότερη πρόκληση για την Ευρώπη μετά τον Β` Παγκόσμιο Πόλεμο. Αλλού σημειώνει πως ενώ έσβησαν οι φωτιές, η μεγάλη πυρκαγιά στην Ευρύχου ανέδειξε διαχρονικές αδυναμίες των κρατικών υπηρεσιών στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών και πως οι ευθύνες παραμένουν. Επίσης αναφέρεται σε αναίμακτες εκποιήσεις ακινήτων. Η πρεμιέρα έγινε στην Πάφο, παρουσία λίγων ατόμων, και το γεγονός ότι οι ιδιοκτήτες διόρισαν εκτιμητή, καταδεικνύει ότι η διαδικασία έγινε με τη συναίνεσή τους.

Μάχη: Με τίτλο “Ευθύνες πάνω από τις στάχτες”, γράφει, στο κύριο της θέμα, πως σε πορεία αναδάσωσης της τεράστιας καμένης γης, εν μέσω έντονων συζητήσεων και ερευνών που πρέπει να αρχίσουν πάραυτα για τις ευθύνες που προκύπτουν, μπαίνουν πλέον οι αρμόδιες υπηρεσίες. Σε άλλο θέμα γράφει πως υπάρχουν ήδη αιτήματα για ανάλογα δημοψηφίσματα, όπως αυτό στο Ηνωμένο Βασίλειο, σε χώρες της Ευρώπης.