Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

efimerides

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Σημερινή: Με τίτλο “Μαφιόζικη ενέδρα θανάτου” είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος της εφημερίδας και γράφει για πολλαπλό φονικό στην Αγία Νάπα με θύμα τον επιχειρηματία Φάνο Καλοψιδιώτη, έναν Αστυνομικό και τη σύζυγό του. Αλλού, η “Σ” αναφέρει πως άρχισαν οι πλειστηριασμοί και βγήκαν στο σφυρί οικόπεδα και χωράφια. Σε άλλο ρεπορτάζ αναφορά γίνεται στις φωτιές στη Σολέα και στο θέμα των ευθυνών.

Αλήθεια: Με τίτλο “Στης Σολιάς την ολόμαυρη ράχη” φιλοξενεί οδοιπορικό στο τόπο των φονικών πυρκαγιών και προβάλλει επίσης τις δηλώσεις του ΠτΔ και του ΥΠΕΣ για την φωτιά και τις επικρίσεις για έλλειψη συντονισμού. Αλλού, αναφέρεται στο μακελειό στην Αγία Νάπα και γράφει πως από θαύμα σώθηκαν τα παιδιά του Αστυνομικού. Σε άλλο ρεπορτάζ η “Α” αναφέρεται στις συνομιλίες στο Κυπριακό και την δήλωση του ΠτΔ για ενθαρρυντική πρόοδο.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο “Μας έζωσαν φλόγες κι ευθύνες” γράφει πως έσβησαν οι φωτιές και άρχισαν να στήνονται πολιτικοί καβγάδες με αλληλοεπίρριψη ευθυνών. Αλλού, αναφέρεται στο μακελειό στην Αγία Νάπα και γράφει για 4 νεκρούς ανήμερα του πενταπλού φονικού το 2012. Επίσης ο “Φ” αναφέρει πως διερευνώνται καταγγελίες για βολέματα στις παραπομπές ασθενών και την παράκαμψη κάποιων από τις λίστες.

Χαραυγή: “Φταίει ο καιρός δικαιολογείται ο Πρόεδρος” στεγάζει το κύριό της θέμα και γράφει πως ο ΠτΔ απέδωσε το μέγεθος της καταστροφής στις καιρικές συνθήκες και το δύσβατο των περιοχών. Αλλού αναφέρει πως δολοφόνησαν τον Φάνο Καλοψιδιώτη και άλλα τρία άτομα σε μακελειό στην Αγία Νάπα. Επίσης η “Χ” αναφέρει πως οι δύο ηγέτες, ο ΠτΔ και ο Τ/κ ηγέτης διαπιστώνουν πρόοδο στις συνομιλίες και απομένουν άλλες έξι συναντήσεις τον Ιούλιο.

Cyprus Mail: Με τίτλο “Τέσσερις νεκροί σε ανταλλαγή πυροβολισμών στην Αγία Νάπα” γράφει πως ο στόχος ήταν επιχειρηματίας ο οποίος έπεσε νεκρός σε εστιατόριο της περιοχής. Αλλού, αναφέρεται στο δημοψήφισμα στην Βρετανία και τις εκτιμήσεις για την επόμενη μέρα τόσο στη χώρα όσο και σε ολόκληρη την ΕΕ. Επίσης σε άλλο ρεπορτάζ αναφορά γίνεται στις εκποιήσεις και το νόμο που τις διέπει.

 Cyprus Weekly: Με τίτλο “Αντλώντας διδάγματα” γράφει πως πρέπει να διδαχθούμε από τα λάθη και να αλλάξουμε κουλτούρα και τρόπο αντιμετώπισης των εκτάκτων καταστάσεων με αφορμή τις φονικές πυρκαγιές στη Σολέα. Σε άλλο θέμα αναφορά γίνεται στο δημοψήφισμα στη Βρετανία, τις εκτιμήσεις και το πώς θα επηρεαστεί σε κάθε ενδεχόμενο η ίδια η χώρα και η ΕΕ. Αλλού, γίνεται αναφορά στην συνεχιζόμενη δίκη του Αιγύπτιου για την αεροπειρατεία της EgyptAir.