Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

efimerides

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Σημερινή: Με τίτλο “Bremain ΄ψηφίζουν` οι Κύπριοι” και γράφει ότι τρεις στους πέντε πολίτες πιστεύουν ότι αν το ΗΒ βγει από την ΕΕ, πρέπει να τεθεί θέμα Βάσεων. Αλλού προβάλλει συνέντευξη του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Νίκου Χριστοδουλίδη στην εφημερίδα στην οποία αναφέρει ότι καθοριστικές είναι οι μελέτες του ΔΝΤ και ΠΤ που ολοκληρώνονται στους επόμενους 3-4 μήνες για τις οικονομικές ανάγκες μιας επανενωμένης Κύπρου. Αλλού αναφέρεται στην σκληρή αντεξέταση της Υπαστυνόμου Ρίτας Σούπερμαν σε υπόθεση σωματεμπορίου.

Αλήθεια: Με τίτλο “Το Κυπριακό δεν πάει διακοπές” η “Αλήθεια” στο πρωτοσέλιδό της γράφει ότι η πρόοδος που σημειώθηκε στην τελευταία συνάντηση των δύο ηγετών επί θεμάτων εσωτερικής διακυβέρνησης και το κλείσιμο των κεφαλαίων αυτών, είναι μια ενθαρρυντική εξέλιξη. Αλλού γράφει ότι ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας φόρεσε σωσίβιο στον ΓΓ του ΟΗΕ από αυτά που φορούν οι πρόσφυγες διασχίζοντας το Αιγαίο. Γράφει επίσης ότι ο δολοφόνος της Τζο Κοξ σόκαρε στο δικαστήριο φωνάζοντας ότι το όνομά του είναι θάνατος στους προδότες.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο “Πολέμησαν το ΑΚΕΛ εκ των έσω” προβάλλει δηλώσεις του ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρου Κυπριανού ότι τα συλλογικά όργανα θα ασχοληθούν με όσους υπέσκαψαν τον προεκλογικό αγώνα. Οι αποφάσεις θα ληφθούν στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος στις 9 Ιουλίου. Ο “Φ” γράφει επίσης ότι η Κύπρος είναι μια από τις χώρες που διατηρούν ισχυρούς οικονομικούς και εμπορικούς δεσμούς με το Ηνωμένο Βασίλειο και είναι μια από τις χώρες που θα πληγούν. Αναφέρει αλλού ότι η Εγγλέζοι πολέμησαν πρωτίστως την υποψηφιότητα του Ανδρέα Μαυρογιάννη για την προεδρία της ΓΣ του ΟΗΕ.

Χαραυγή: Με τίτλο “Τρία όχι στο ΔΗΣΥ από την Ελένη Θεοχάρους” και σε συνέντευξή της στην εφημερίδα απορρίπτει κατηγορηματικά ότι η Αλληλεγγύη θα συμπεριφερθεί ως δορυφόρος του ΔΗΣΥ, δεν πρόκειται ποτέ να επιστρέψει στον ΔΗΣΥ, ούτε πρόκειται η Αλληλεγγύη να συμμετάσχει σε κυβέρνηση ΔΗΣΥ. Γράφει αλλού ότι νέες απεργίες και εργατικές κινητοποιήσεις προγραμματίζουν τα συνδικάτα στη Γαλλία για τις 23 και 28 Ιουνίου. Γράφει επίσης ότι Οκτώβριο ανοίγουν τα οδοφράγματα Δερύνειας και Λεύκας.

Sunday Mail: Με τίτλο “Συσσωρεύονται οι πιθανότητες εναντίον του ΓεΣΥ γράφει ότι εντείνεται η πίεση πάνω στο γενικό σχέδιο υγείας ενώ κοντεύει το χρονοδιάγραμμα για αυτονόμηση των δημόσιων νοσηλευτηρίων. Αλλού προβάλλει την πυρκαγιά που μαινόταν ανεξέλεγκτα στην Αργάκα της Πάφου όπου χρειάστηκε η βοήθεια μέσων κατάσβεσης από το Ισραήλ. Γράφει επίσης ότι πιθανό Brexit μπορεί να προκαλέσει τόσο τη Στερλίνα όσο και το Ευρώ να υποχωρήσουν έναντι του Ευρώ, σύμφωνα με Κύπριους οικονομολόγους.

Καθημερινή: Με τίτλο “Εκ βάθρων αλλαγές στον ΔΗΣΥ” αναφέρεται σε συνέντευξη του Προέδρου του κόμματος, Αβέρωφ Νεοφύτου ότι θα κάνει αλλαγές που θα κάνουν αίσθηση και στην κοινωνία και στον ΔΗΣΥ. Αλλού γράφει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη το πάρε-δώσε και το πόσο πιάνει το κόστος της λύσης του Κυπριακού. Υπάρχει εκατέρωθεν η αντίληψη ότι μέχρι το τέλος Ιουνίου θα `φανούν όλα`. Γράφει επίσης ότι την πλάστιγγα του κρίσιμου για τη Βρετανία και όχι μόνο δημοψηφίσματος προς το `όχι` εκτιμούν και ελπίζουν πολλοί στη Γηραιά Αλβιόνα ότι έγειρε η δολοφονία της βουλευτού των εργατικών Τζο Κοξ.

Μάχη: Με τίτλο “Στραβά αρμενίζουμε…” γράφει ότι η δήλωση βόμβα του ΥΠΕΞ Ιωάννη Κασουλίδη για χρήση μέρους των εσόδων από την εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου για αποζημιώσεις σε περίπτωση λύσης ήρθε να τινάξει στον αέρα την εικόνα σκλήρυνσης της στάσης του ΠτΔ τελευταία. Αλλού προβάλλει συνέχεια στο Ιστορικές Μαρτυρίες και αναφέρεται στην 21η Απριλίου, λέγοντας ότι επικράτησε εύκολα το Στρατιωτικό Κίνημα γιατί ήταν πάρα πολύ καλά οργανωμένοι. Γράφει επίσης ότι Αρης και Δόξα θα υποβιβάζονταν, αν εφαρμοζόταν φέτος η πρόνοια με βάση τις πρόσφατες αποφάσεις της ΚΟΠ για τους ύποπτους φακέλους.