Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

efimerides

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Σημερινή: Με τίτλο “Ρεσιτάλ αυτοαναίρεσης από Κυβέρνηση”, πως στην Τουρκία παραπέμπει η Κυβέρνηση για χρηματοδότηση της λύσης, σε μια προσπάθεια διασκέδασης των εντυπώσεων από τις πρόσφατες δηλώσεις του ΥΠΕΞ για το φυσικό αέριο. Αλλού αναφέρεται σε ηχηρό “ναι” από την ΠΟΕΔ για μέτρα. Επίσης αναφέρεται στη δολοφονία της Βρετανίδας βουλευτού Τζο Κοξ.

Αλήθεια: Με τίτλο “Στα σκαριά μεγάλο Deal”, γράφει, στο κύριο της θέμα, πως είναι θέμα ημερών και πιθανότατα μέχρι την ερχόμενη Κυριακή να κλείσει μεγάλο deal για αγορά της Τράπεζας Πειραιώς Κύπρου από ξένους επενδυτές. Αλλού σημειώνει πως η Βρετανίδα βουλευτής Τζο Κοξ δολοφονήθηκε αγωνιζόμενη κατά της βία που τη σκότωσε. Σε άλλο θέμα αναφέρει πως τερματίζονται τα “αιωνόβια” συμβόλαια με νομικούς οίκους.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο “`Αδείασμα` χωρίς διάψευση” κάνει λόγο, στο κύριο του θέμα, για “θυματοποίηση” του Υπουργού Εξωτερικών, Ιωάννη Κασουλίδη, για θέση που διατύπωσε και ο Πρόεδρος, σε ότι αφορά τη χρηματοδότηση μέρους του κόστους της λύσης από τα έσοδα από τους υδρογονάνθρακες. Σε άλλο θέμα σημειώνει πως κάτω από το κανονικό βρίσκονται οι τιμές των ακινήτων. Επίσης γράφει πως ο Υπουργός Υγείας δήλωσε πως καταθέτει το νομοσχέδιο για την αυτονόμηση των νοσοκομείων αλλά ο διάλογος θα συνεχιστεί.

Χαραυγή: Με τίτλο “Ωμή παραδοχή για τη στήριξη των ιδιωτών”, κάνει λόγο, στο κύριο της θέμα, για ωμή παραδοχή του Υπουργού Μεταφορών και `Εργων, Μάριου Δημητριάδη, ότι η Κυβέρνηση αποφάσισε περιορισμό των εμπορικών δραστηριοτήτων στο λιμάνι Λάρνακας, προς εξυπηρέτηση των συμφερόντων των ιδιωτών που έχουν αναλάβει τη διαχείριση του λιμανιού της Λεμεσού. Αλλού σημειώνει πως με ποσοστό 89,5%, οι δάσκαλοι – μέλη της ΠΟΕΔ εξουσιοδότησαν το ΔΣ της οργάνωσης να προχωρήσει σε μέτρα, μη αποκλειομένων και των απεργιακών. Επίσης αναφέρει πως ο Υπουργός Υγείας “επιχειρεί και πάλι να κρύψει τα προβλήματα”.

Cyprus Mail: Με τίτλο “`Τέλειωσε το πάρτυ` στον παραπαίοντα τομέα της υγείας”, πως ο Υπουργός Υγείας, Γιώργος Παμπορίδης, κάλεσε όλα τα κόμματα να προσπαθήσουν να βρουν κοινό έδαφος σε ότι αφορά την εφαρμογή του Γενικού Σχεδίου Υγείας. Αλλού αναφέρεται στη δολοφονία της Βρετανίδας βουλευτού, Τζο Κοξ, και στο σοκ που έχει προκαλέσει. Επίσης σημειώνει πως ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Ιωνάς Νικολάου, δήλωσε πως η παροχή αστυνομικής φρουράς για την ασφάλεια των πολιτικών δεν αποτελεί προνόμιο, ούτε μπορεί να θεωρηθεί δικαίωμα.

 

Cyprus Weekly: Με τίτλο “Στον ορό η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη”, γράφει, στο κύριο της θέμα, πως κρίνοντας από την κατάσταση του συστήματος υγείας, η Κύπρος μπορεί να χαρακτηριστεί ως ο ασθενής της Ευρώπης. Αλλού σημειώνει πως η Τουρκία αφήνει εκτός τους Τουρκοκύπριους από τις προσφορές για το νερό. Επίσης γράφει πως αναμένεται άνοδος της θερμοκρασίας και κύμα καύσωνα.