Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

efimerides

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Σημερινή: Με τίτλο «Γλέντι εκατομμυρίων στους Ημικρατικούς» γράφει για ελλείψεις, κακοδιαχείριση και οσμές σκανδάλων στις εκθέσεις του Γενικού Ελεγκτή, κάτω από το μικροσκόπιο του οποίου τέθηκαν οικονομικές καταστάσεις, ενέργειες και παραλείψεις. Αλλού αναφέρει ότι το γύρο του κόσμου έκανε η δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη ότι μέρος της χρηματοδότησης της λύσης του Κυπριακού θα προέλθει από τα έσοδα του φυσικού αερίου, ενώ προκάλεσε αντιδράσεις και στην αντιπολίτευση. Επίσης γράφει για βροχή τιμών που ζαλίζουν σε γάλα, τυρί, καφέ και νερό.

Αλήθεια: Με τίτλο «Έτοιμος να εμπλακεί» γράφει ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν στη συνέντευξή του στο ΚΥΠΕ δήλωσε την επιθυμία και προθυμία του να εμπλακεί μόλις έλθει η κατάλληλη στιγμή εκ νέου προσωπικά στις προσπάθειες λύσης του Κυπριακού, κατόπιν πρόσκλησης των δύο ηγετών. Σε άλλο θέμα, γράφει ότι χρονοδιάγραμμα ενός μήνα στον Υπουργό Υγείας να καταθέσει το νομοσχέδιο για την αυτονόμηση των δημοσίων νοσηλευτηρίων, δόθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Επίσης γράφει για περιπτώσεις κακοδιαχείρισης και διασπάθισης που περιέχονται στις εκθέσεις του Γενικού Ελεγκτή για τους ημικρατικούς οργανισμούς.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο  «Σαμποτάζ σε έργα Φαίδωνος» και γράφει ότι σαμποτάζ που έγινε σε έργο του Φαίδωνος στην Πάφο κατέληξε σε έρευνα εναντίον εργοληπτών για την παραβίαση της προστασίας ανταγωνισμού, καθώς μετά από επιστολή του Συνδέσμου Εργοληπτών Μηχανολογικών & Ηλεκτρολογικών Έργων στα μέλη του, από 24 εργολήπτες μόνο ένας έδωσε προσφορά για τον εξωραϊσμό της δημοτικής αγοράς Πάφου. Σε άλλο θέμα γράφει ότι Αλληλεγγύη και ΕΛΑΜ ζητούν φρουρά. Επίσης γράφει ότι το all-inclusive σκοτώνει υπηρεσίες τουρισμού.

Χαραυγή: Με τίτλο «Θυσία το λιμάνι στο βωμό των ιδιωτών» και γράφει ότι σοβαρή καταγγελία εναντίον του Υπουργού Μεταφορών Μάριου Δημητριάδη για εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων σε βάρος του δημοσίου σχετικά με τη λειτουργία των λιμανιών Λάρνακας και Λεμεσού, διατυπώνει το ΕΒΕ Λάρνακας. Επίσης, γράφει για επιβεβαίωση των κατά Χάρη Γεωργιάδη «ασυναρτησιών» της «Χ», όσον αφορά τη διοχέτευση πληροφοριών για τη Cyta στη γερμανική Deutsche Telekom, στο πλαίσιο της πολιτικής της Κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση του οργανισμού. Ακόμη, γράφει ότι σε τέσσερα χρόνια θα γίνουν τα βελτιωτικά έργα υδροδότησης Λευκωσίας και Λεμεσού.

Cyprus Mail: Με τίτλο «Επίπληξη ημικρατικών σε έκθεση ελέγχου» ότι σύμφωνα με τον Γενικό Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη, οι ημικρατικοί μπορούν να κάνουν πολλά περισσότερα, ώστε να μειώσουν τα κόστη, όπως εξορθολογισμό των ωφελημάτων προς τους εργαζομένους. Σε άλλο θέμα, γράφει ότι τα γαλακτοκομικά στην Κύπρο είναι από τα ακριβότερα στην ΕΕ. Επίσης, αναφέρει ότι περισσότεροι γιατροί θα καλύψουν τις άμεσες ελλείψεις στην Κύπρο.