Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων:

“Αλήθεια”: Με τίτλο “Η υγεία προκαλεί `πονοκεφάλους`” γράφει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης παίρνει την κατάσταση στα χέρια του και έστειλε αυστηρή επιστολή στον Υπουργό Υγείας για το ΓεΣΥ. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε δηλώσεις στην εφημερίδα του τέως Βουλευτής της ΕΔΕΚ, Νίκου Νικολαϊδη που ζητεί αυτοκριτική από όλους εντός του κόμματος για το εκλογικό αποτέλεσμα. Αλλού γράφει ότι μπορεί να είναι καλογυμνασμένοι, πειθαρχημένοι, εκπαιδευμένοι αλλά πάνω απ` όλα άνθρωποι και δημοσιεύει φωτογραφία ενός εκ των ανδρών της φρουράς της Βασίλισσας Ελισάβετ που λιποθύμησε μάλλον από τη ζέστη και την πολύωρη ορθοστασία.

“Σημερινή”: Με τίτλο “Έρμαιο των εξελίξεων η οικονομία της Κύπρου” αναφέρεται στο δημοψήφισμα στη Βρετανία και σε ένα ενδεχόμενο Brexit, σημειώνοντας ότι ο τουρισμός στην Κύπρο εξαρτάται κατά 40% από τους Άγγλους και παρουσιάζει τις θέσεις των δύο τάσεων στη Βρετανία και τις ενδεχόμενες επιπτώσεις εντός χώρας και εντός ΕΕ. Αλλού αναφέρεται σε δηλώσεις του Πρόεδρου του ΔΗΣΥ στην εφημερίδα, όπου αναφέρει πως είναι αναγκαία η διαβούλευση με όλες τις πολιτικές δυνάμεις. Σε άλλο θέμα γράφει για υπόθεση που βρίσκεται ενώπιον του Γενικού Εισαγγελέα και πως ο Γενικός Ελεγκτής με επιστολή του “καίει” συνταξιούχο υπάλληλο της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για υπεξαίρεση χρημάτων.

 “Φιλελεύθερος”: Με τίτλο “Νέο τραπεζικό μοντέλο” αναφέρεται σε έρευνα της εφημερίδας για τον χρηματοπιστωτικό τομέα τρία χρόνια μετά το σοκ του 2013 και προτάσσει τη δήλωση του ΥΠΟΙΚ πως τέλος του χρόνου θα φανεί η διαφορά στα κόκκινα δάνεια. Σε άλλο θέμα γράφει ότι αύριο κρίνεται η μάχη Μαυρογιάννη στον ΟΗΕ και πως ο ΥΠΕΞ προέβη σε αισιόδοξη δήλωση στον “Φ” για την εκλογή του Κύπριου Πρέσβη και διαπραγματευτή στη θέση του Προέδρου της 71ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Αλλού γράφει ότι η τουρκική πλευρά προωθεί σενάριο για συζήτηση του εδαφικού με τους δύο ηγέτες, εκτός Κύπρου.

“Χαραυγή”: Με τίτλο “Εγώ εν τζιαι….ο ΠτΔ για το χάλι της υγείας” γράφει για συνήθη τακτική από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να αποσείσει τις ευθύνες για την κατάσταση του δημόσιου τομέα της υγείας και πως διεξάγεται “πόλεμος” σε δύο μέτωπα για το ποιος φέρει την ευθύνη. Αλλού γράφει ότι εκκλησία και ΜΜΕ είναι ομοφοβικά, σύμφωνα με την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά του ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι η εξουσία χωρίζει τους δρόμους ΔΗΣΥ – ΔΗΚΟ και πως ανάμεσα στο δίδυμο Αβέρωφ – Νικόλα μπήκαν οι προεδρικοί σχεδιασμοί του 2018.

“Καθημερινή”: Με τίτλο “Μυστική διπλωματία των ΗΠΑ για λύση” γράφει για ανοικτή γραμμή επικοινωνίας Μπάιντεν με τους δύο ηγέτες και την Άγκυρα, το πέπλο εμπιστευτικότητας και τους κώδικες εντατικοποίησης. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι ακυρώθηκε η αγορά προεδρικής λιμουζίνας από την Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Κύπρου στις Βρυξέλλες, μετά την παρέμβαση του Προέδρου Αναστασιάδη. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι ναυαγεί η επένδυση μαμούθ στη Γεροσκήπου από Ούγγρο επενδυτή καθώς υπάρχει χάσμα μεταξύ αυτού και της κυβέρνησης για το ύψος μίσθωσης της κρατικής γης.

“Μάχη” : Με τίτλο “Οι διαφωνίες έφεραν εντατικοποίηση” αναφέρεται στις συνομιλίες των δύο ηγετών για το Κυπριακό που έγιναν ταχύρυθμες και με θεματική συζήτηση. Αλλού φιλοξενεί συνέντευξη του Γιάννη Αγησιλάου, αρχιτέκτονας στο επάγγελμα αλλά και θεατρικός συγγραφές, που μιλά για το έργο του. Σε άλλο θέμα που αναφέρεται σε μαρτυρία του Αθανάσιου Γκαντώνα ότι η απόφαση για το πραξικόπημα των συνταγματαρχών στην Ελλάδα στις 21 Απριλίου του 1967, είχε ληφθεί ένα μήνα νωρίτερα.

“Sunday Mail”: Με τίτλο “Εξανεμίζονται τα έσοδα από τον καπνό” γράφει ότι τα έσοδα του κράτους έχουν πέσει κατακόρυφα μετά την αύξηση του φόρου στα καπνά το 2012 καθώς οι καπνιστές οδεύουν στο “βορρά” για καπνό για στριφτά τσιγάρα και επικαλείται γι` αυτό στοιχεία από το Τμήμα Τελωνείων. Αλλού δημοσιεύει φωτογραφία με την Βασίλισσα Ελισάβετ και την οικογένεια των Ουϊλιλαμ και Κέιτ με τα παιδιά τους, στο μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ να παρακολουθούν μια πτήση επιδείξεως στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 90χρονα της Βασίλισσας. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο ιδιοκτήτης του ζωολογικού κήπου που κατέρριψε το drone με όπλο, δήλωσε πως αναγκάστηκε να το πράξει, λόγω της απραξίας της αστυνομίας.