Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα από τις εφημερίδες σήμερα

Φιλελεύθερος: Με τίτλο “Πάνω αντί κάτω τα επιτόκια” αναφέρει πως τα καταθετικά επιτόκια μειώθηκαν εδώ και 20 μήνες αλλά όχι τα δανειστικά και πως οι τράπεζες τα θέλουν όλα για τα δάνεια και “κλειδώνουν” τα ταμεία όταν θα πληρώσουν. Εξάλλου αναφέρει πως ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος έχει δεχθεί σωρεία παραπόνων από δικηγόρους ότι “πολιτικοί κλέβουν τους πελάτες τους” και θα λάβει μέτρα. Επίσης γράφει πως ο Υπουργός Επικρατείας της Ελλάδας Νίκος Παπάς, κατά την επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Κύπρο, επισκέφθηκε στις Κεντρικές Φυλακές το στέλεχος του ΑΚΕΛ Βενιζέλο Ζαννέτο.

Αλήθεια: Με τίτλο “Ο Μπάφας μίλησε και εμπλέκει Σαρίκα” πως ο 73χρονος Ελλαδίτης καθηγητής του Μετσόβειο Πολυτεχνείου Γεώργιος Μπάφας έδωσε θεληματική κατάθεση στους ανακριτές, επιβεβαιώνοντας τη μαρτυρία του Ευτύχιου Μαλληκίδη ότι ο ίδιος, ο Φειδίας Σαρίκας και ένας δημοτικός σύμβουλος, που δεν βρίσκεται στη ζωή, πήραν από 20 χιλιάδες ευρώ ως μίζες για το αποχετευτικό Πάφου. Αλλού αναφέρει πως ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης δήλωσε πως από την έρευνα της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για το Συμβούλιο Αποχετεύσεως Λευκωσίας φαίνεται, εκ πρώτης όψεως, να προκύπτουν παρόμοιες υποθέσεις με την υπόθεση της Πάφου. Επίσης γράφει πως μόλις χθες αφαιρέθηκε το όνομα του Νικόλα Παπαδόπουλου από την ιστοσελίδα του δικηγορικού γραφείου “Τάσσος Παπαδόπουλος και Συνεργάτες”.

Σημερινή: Με τίτλο “Σαφάρι στην Ευρώπη για να πείσει ο Τσίπρας”, αναφέρει πως την περιοδεία ενημέρωσης των εταίρων, ενόψει της αποφασιστικής Συνόδου Κορυφής στις 12 Φεβρουαρίου, συνέχισε και χθες στο “ύπατο” ευρωπαϊκό επίπεδο ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας”. Αλλού σημειώνει πως μετά την κατάθεση του Ελλαδίτη καθηγητή Γεώργιου Μπάφα, η Νομική Υπηρεσία έχει πλέον στα χέρια της δεύτερη μαρτυρία που εμπλέκει τον βουλευτή. Επίσης σημειώνει πως μέχρι τις 9 Μαρτίου παρατείνεται η ανανέωση αδειών.

Χαραυγή: Με τίτλο “Αυξήθηκαν αντί να μειωθούν τα επιτόκια” αναφέρει πως διπλάσια είναι σε σχέση με το μέσο όρο της ευρωζώνης τα δανειστικά επιτόκια και κάνει λόγο για απάθεια από τη Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας. Αλλού σημειώνει πως έχει εντοπιστεί ομαδικός τάφος Τουρκοκυπρίων αγνοουμένων στο Παραλίμνι. Σε άλλο θέμα γράφει πως στην ιστοσελίδα του “Δικηγορικού Γραφείου Νίκος Χρ. Αναστασιάδης” στην κατηγορία του Αεροπορικού Δικαίου αναγράφονται ως contacts το όνομα του ίδιου του Προέδρου της Δημοκρατίας και της θυγατέρας του Έλσας.