Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

efimerides

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα από τις εφημερίδες σήμερα

Σημερινή: Με τίτλο “Σε θέσεις μάχης η νέα Βουλή των Αντιπροσώπων” γράφει για παιχνίδια ισορροπιών στον καταρτισμό των κοινοβουλευτικών επιτροπών και πως την κυβέρνηση περιμένει “γολγοθάς” το προσεχές διάστημα. Αλλού αναφέρει ότι δημιουργία μπλοκ για το Κυπριακό επιχειρούν τα κόμματα του Κέντρου. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι σημαντική συμφωνία έγινε μεταξύ της εταιρείας Ποσειδών (θυγατρικής της ΔΕΠΑ και της ιταλικής Edison) με την Noble Energy για την κατασκευή του αγωγού East Med.

Αλήθεια: Με τίτλο “Σταθερά στη ρότα του 2016” γράφει για σαφέστατο μήνυμα εντός και εκτός, αλλά και ξεκαθάρισμα προθέσεων από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη. Αλλού δημοσιεύει σχετική φωτογραφία και σημειώνει ότι στρατιώτες περιπολούν στους δρόμους της Γαλλίας με το χέρι στη σκανδάλη ενόψει της σημερινής έναρξης του Euro. Σε άλλο θέμα γράφει ότι νεκρός είναι στην Ελλάδα ο εκδότης της εφημερίδας “Ακρόπολη” που ήταν εκ των βασικών κατηγορουμένων στην υπόθεση των δημοσιογράφων – εκβιαστών.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο  “Χάρης προς Συλλούρη, επείγον `Προχωρήστε Μεταρρύθμιση και Φόρο Ακινήτων πριν τις θερινές διακοπές” γράφει ότι ο ΥΠΟΙΚ έστειλε επείγουσα επιστολή προς τη Βουλή για την εξέταση σημαντικών νομοσχεδίων πριν το κλείσιμο της Βουλής. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι υπό την απειλή απεργιών η Υπουργός Εργασίας βλέπει σήμερα συντεχνίες και Σύνδεσμο Ξενοδόχων. Αλλού γράφει ότι 54χρονος Κερκυραίος που απεβίωσε τον Μάρτιο στην Πάφο είναι εδώ και τρεις μήνες αζήτητος στο νεκροτομείο.

Χαραυγή: Με τίτλο “Στα πάνω του ο τουρισμός,οι υπάλληλοι όχι” γράφει ότι ΠΕΟ και ΣΕΚ έστειλαν τελεσίγραφο στους ξενοδόχους προειδοποιώντας ότι αν δεν σεβαστούν τις συλλογικές συμβάσεις θα προχωρήσουν σε απεργιακά μέτρα. Αλλού γράφει ότι μάρτυρες σε περιστατικό του 1974 αναζητεί η ΔΕΑ. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι κρίσιμοι είναι οι επόμενοι μήνες για το Κυπριακό και παραθέτει σχετικές δηλώσεις του Προέδρου Αναστασιάδη και του ΑΚΕΛ.

Cyprus Mail: Με τίτλο “Οι Κύπριοι του ΗΒ προτρέπονται να απορρίψουν το Brexit” γράφει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης προειδοποίησε ότι οι επιπτώσεις δεν θα είναι μόνο εντός της ΕΕ αλλά θα γίνουν αισθητές και στην Κύπρο. Αλλού δημοσιεύει φωτογραφία από την κηδεία του Μοχάμεντ Αλι, του γνωστού μποξέρ στις ΗΠΑ, η οποία έγινε σε τζαμί στο Λουιζβίλ, την γενέτειρά του, παρουσία χιλιάδες κόσμου. Σε άλλο θέμα προβάλλει την έναρξη σήμερα του Euro 2016, σημειώνοντας τα οικονομικά σκάνδαλα στο ποδόσφαιρο και τους φόβους για θέματα ασφάλειας.

Cyprus Weekly: Με τίτλο  “Σε δράση το σχέδιο Β” γράφει ότι η Τουρκία έχει ενεργοποιήσει μια στρατηγική για να αφομοιώσει τα κατεχόμενα και πολιτικά και οικονομικά και προβάλλει την εκδήλωση διαμαρτυρίας της πλατφόρμας “Απορρίπτουμε” ενάντια στο “γραφείο” συντονισμού για θέματα νεολαίας και αθλητισμού. Αλλού φιλοξενεί συνέντευξη του ΓΓ του ΑΚΕΛ που δηλώνει ότι το κόμμα του θα ανακτήσει τη δύναμη του. Σε άλλο θέμα γράφει ότι υπάρχει κίνδυνος για την υγεία στη Μόρφου και τη Λεύκα από τα ορυχεία της CMC που συνεχίζουν να μολύνουν φράγματα και άλλα μέρη.