Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

efimerides

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα από τις εφημερίδες σήμερα

Σημερινή: Με τίτλο “Δύσκολο για λύση πριν από τον Νοέμβριο” γράφει ότι το κλείσιμο του Κογκρέσου τον Οκτώβριο εμποδίζει τις προθέσεις της αμερικανικής κυβέρνησης να χρηματοδοτήσουν μερικώς ενδεχόμενη λύση του Κυπριακού και αναφέρεται και στην πρώτη συνάντηση σήμερα του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ κ. Έιντε μετά το φιάσκο στην Κωνσταντινούπολη. Γράφει ακόμη για ολικό `λίφτινγκ` στη Βουλή που προωθεί ο νέος Πρόεδρος Δημήτρης Συλλούρης. Επίσης, αναφέρεται σε επικοινωνία των ηγετών των δύο κοινοτήτων με τον Βρετανό ΥΠΕΞ ύστερα από πρωτοβουλία του τελευταίου.

Αλήθεια: Με τίτλο “Οι προεδρικές πάνε Βουλή” γράφει ότι την ώρα που η νέα Βουλή αναμένεται να αρχίσει κανονικά τις εργασίες της μεθαύριο Πέμπτη και τα κόμματα έδειξαν χθες να τα βρίσκουν κάπως στον καταμερισμό των προεδριών των κοινοβουλευτικών επιτροπών, πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι η σκιά των Προεδρικών του 2018 θα πέφτει βαριά πάνω από τη Βουλή στο επόμενο διάστημα. Αλλού, προβάλλει φωτογραφία από Βραζιλιάνα ακτιβίστρια που ευαισθητοποιεί κατά των βιασμών γυναικών. Γράφει επίσης για μελέτη του ΥΠΟΙΚ σύμφωνα με την οποία ένα πιθανό Brexit θα έχει μηδαμινές επιπτώσεις για την κυπριακή οικονομία.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο “Νέο πάρε-δώσε στη Βουλή” γράφει ότι σε υψηλούς τόνους αλλά και διάθεση στο τέλος να βρεθούν συμβιβασμοί ξεκίνησαν οι συζητήσεις στη Βουλή και ότι στη χθεσινή πρώτη συνάντηση του νέου Προέδρου της Βουλής με αρχηγούς των κομμάτων έγινε ένα πρώτο βήμα στην κατανομή των 16 προεδριών των Επιτροπών του Κοινοβουλίου. Γράφει επίσης ότι έφτασαν το 1 δισεκατ. οι ενεργοί φορολογικοί φάκελοι. Ακόμα, γράφει για τα προβλήματα στα νοσοκομεία και ότι οι γιατροί του δημοσίου προειδοποιούν ότι καθημερινά κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές με τους οργανωμένους ασθενείς να διαμηνύουν ότι τα νοσοκομεία ξέμειναν από γιατρούς.

Χαραυγή: Με τίτλο “Επιδείνωση μισθών 40% αυτή την 3ετία” αναφέρει ότι οι μισθοί και τα ωφελήματα των εργαζομένων στην Κύπρο είναι πλέον κατά 40% περίπου πιο κάτω από το μέσο όρο της ΕΕ, σύμφωνα με στοιχεία τα οποία ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία. Γράφει επίσης ότι η `Χ` είναι η εφημερίδα που ξεχωρίζει για τον αντιρατσιστικό της λόγο, ανάμεσα σε 4 ε/κ εφημερίδες που επιλέγηκαν από ερευνητικό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Κύπρου. Επίσης, η εφημερίδα γράφει για νέα `κόντρα` μεταξύ ΔΗΣΥ – ΔΗΚΟ για την προεδρία της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής.

Cyprus Mail: Με τίτλο “Ο Συλλούρης σκοπεύει να ταρακουνήσει τα πράγματα” γράφει για τις προγραμματικές δηλώσεις του νέου Προέδρου της Βουλής, ο οποίος μεταξύ άλλων ανακοίνωσε αποκοπές μισθών στους βουλευτές που απουσιάζουν από τις επιτροπές και την ολομέλεια, ανακοίνωσε περισσότερο δημόσιο διάλογο αλλά και την πρόθεσή του να συζητήσει με τα κόμματα για ενδυματολογικό κώδικα στη Βουλή. Γράφει επίσης ότι απορρίφθηκε η έφεση κατά της απόφασης εναντίον των τεσσάρων καταδικασθέντων για τη δολοφονία του Άντη Χατζηκωστή. Ακόμα, η εφημερίδα γράφει ότι η Ελληνική Τράπεζα δίδει μάχη με το χρόνο για μείωση των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων.