Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

efimerides

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα από τις εφημερίδες σήμερα

Σημερινή: Με τίτλο  “Με ευλογίες Αναστασιάδη Πρόεδρος ο Συλλούρης” και γράφει ότι πυρετώδες πολιτικό σκηνικό διεξήχθηκε μέχρι την τελευταία στιγμή με αποτέλεσμα τη νέα τάξη πραγμάτων στο Κοινοβούλιο και στο πολιτικό σκηνικό. Αλλού γράφει ότι το Βερολίνο αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Αρμενίων, γεγονός που προκάλεσε οργή στην Αγκυρα. Η “Σ” αναφέρεται αλλού σε βίαιες συμπλοκές μεταξύ προσφύγων στη Μυτιλήνη.

Αλήθεια: Με τίτλο “Πρόεδρος με υπέρβαση ΔΗΣΥ” γράφει ότι 12ος Πρόεδρος της Βουλής εξελέγη ο Δημήτρης Συλλούρης μετά την απόφαση του ΔΗΣΥ να τον ψηφίσει στην τρίτη και καθοριστική ψηφοφορία. Γράφει, επίσης, ότι Αναστασιάδης και Ακιντζί έδιωξαν τα σύννεφα της Κωνσταντινούπολης και ευρισκόμενοι σε εκδήλωση παιδιών με συμβολισμό τη συνεργασία και τη συνύπαρξη, αποφάσισαν να ξαναρχίσουν στις 8 Ιουνίου τον εντατικό διάλογο. Αλλού γράφει ότι οργή στην Τουρκία για την απόφαση της Γερμανίας να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Αρμενίων.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο “Συλλούρης μέσω Προεδρικού” γράφει ότι η συμφωνία έκλεισε σε σύσκεψη κυβέρνησης – ΔΗΣΥ χθες το πρωί στο “λόφο” για την εκλογή Δημήτρη Συλλούρη στην προεδρία της Βουλής. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ΦΠΑ 19% θα επιβάλλεται κατά σχεδόν 99% σε όλη τη γη που αξιοποιείται ή μπορεί να αξιοποιηθεί εμπορικά. Αλλού γράφει ότι η πρώτη αστική υπόθεση εμπορίας προσώπων στην Κύπρο άρχισε χθες ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας από γυναίκα από τη Δομινικανή Δημοκρατία εναντίον ιδιοκτήτη καμπαρέ.

Χαραυγή: Με τίτλο “Εκρυψαν αρχές κάτω από σκοπιμότητες” γράφει ότι κάτω από το χαλί των σκοπιμοτήτων έκρυψε ο ΔΗΣΥ αρχές και κριτήρια που είχε θέσει για την επιλογή του νέου Προέδρου της Βουλής. Αναφέρει σε άλλο θέμα ότι μάθημα συμβίωσης και συνεργασίας έδωσαν χθες μαθητές 10-12 χρόνων στους ηγέτες. Αλλού αναφέρει ότι τρεις καθηγητικοί σύλλογοι απέστειλαν στην ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ επιστολές διαφωνίας και διαμαρτυρίας για την καθιέρωση εξετάσεων τετραμήνων.

Cyprus Mail: Με τίτλο “Ο Συλλούρης παίρνει την πολυπόθητη θέση” και αναφέρεται σε δήλωσή του με την εκλογή του στην Προεδρία της Βουλής όπου είπε ότι χρειάζονται λιγότερα λόγια και περισσότερη δράση. Προβάλλει επίσης φωτογραφία των δύο ηγετών να τραβούν το σχοινί με αντίπαλη ομάδα ανδρών της ΟΥΝΦΙΚΥΠ στη διάρκεια της εκδήλωσης των παιδιών στο Σπίτι της Συνεργασίας. Γράφει αλλού ότι η Γερμανία προκάλεσε την οργή της Τουρκίας με τη ψήφιση της Γενοκτονίας των Αρμενίων.

 

Cyprus Weekly: Με τίτλο “Ο άνθρωπος από το Προεδρικό” γράφει ότι μετά από πολλές ώρες παζαριού και παρασκηνιακές συμφωνίες, ο Δημήτρης Συλλούρης εξελέγη Πρόεδρος της Βουλής. Γράφει επίσης ότι οι δύο ηγέτες αναθέρμαναν τις σχέσεις τους στη δικοινοτική εκδήλωση με τα παιδιά, ανακοινώνοντας την επανέναρξη των συνομιλιών. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο ιστιοπλόος Δημήτρης Κοντίδης είναι η ελπίδα της Κύπρου για χρυσό στους Ολυμπιακούς.