Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα από τις εφημερίδες σήμερα  

Φιλελεύθερος: Με τίτλο “Χάραξε γραμμή πλεύσης” αναφέρει πως ο `Ελληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έστειλε μηνύματα με πολλούς αποδέκτες από τη Λευκωσία, όπου πραγματοποιεί από χθες την πρώτη του εκτός Ελλάδας επίσκεψη, κατά την οποία τέθηκαν οι κόκκινες γραμμές στο Κυπριακό και αναδείχθηκαν ο γεωπολιτικός ρόλος και η μάχη κατά της κρίσης. Αλλού σημειώνει πως αναδιαρθρώσεις δανείων ζήτησε η Τρόικα από Κυβέρνηση και Κεντρική Τράπεζα. Εξάλλου, γράφει σε άλλο θέμα ότι ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο οι υποθέσεις ναρκωτικών που απασχόλησαν την Αστυνομία, αναφέρεται σε ρεκόρ και γράφει ότι η ΥΚΑΝ διερεύνησε 1.082 υποθέσεις το 2014 με 1.268 ενόχους.

Αλήθεια: Με τίτλο στο κύριο της θέμα “Τα βρήκαν σε όλα” αναφέρει πως Αναστασιάδης και Τσίπρας χάραξαν κοινή γραμμή πλεύσης για επίλυση του Κυπριακού και στροφή προς την ανάπτυξη της οικονομίας και γράφει ότι μπήκαν οι βάσεις στενής συνεργασίας. Σε άλλο θέμα σημειώνει πως ο Ελληνας Υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος συναντήθηκε χθες με το Βρετανό ομόλογό του Τζορτζ Οσμπορν, δήλωσε πως είναι θέμα ημερών η συμφωνία που θα λύσει το ελληνικό ζήτημα. Αλλού σημειώνει πως το Ανώτατο Δικαστήριο θα αποφανθεί τη Δευτέρα επί του αιτήματος άρσης της βουλευτικής ασυλίας του Φειδία Σαρίκα, προκειμένου να ανακριθεί για την υπόθεση με τις μίζες του αποχετευτικού Πάφου.

Σημερινή: Με τίτλο“Γκρι αποχρώσεις για την οικονομία” αναφέρει πως η πρώτη επίσκεψη του Ελληνα Πρωθυπουργού στην Κύπρο είχε αίσιο αποτέλεσμα στα “εύκολα” δηλαδή στο Κυπριακό και στην ΑΟΖ, αλλά τα πράγματα “σκάλωσαν” στα θέματα της οικονομίας. Αλλού αναφέρεται στη χθεσινή συνάντηση των επικεφαλής της Τρόικας με τον Υπουργό Οικονομικών και ότι το μήνυμά τους ήταν ότι δεν προχωρεί η αξιολόγηση χωρίς εκποιήσεις. Σε άλλο θέμα γράφει για τη χθεσινή συνάντηση του Ελληνα ΥΠΟΙΚ με το Βρετανό ομόλογό του και στη δήλωση του Γιάνη Βαρουφάκη ότι η Ελλάδα είναι όπως τους τοξικομανείς που περιμένουν τη δόση τους.

Χαραυγή: Με τίτλο“`Σας θέλουμε στο πλευρό μας`” αναφέρει πως έκκληση στην Κύπρο να στηρίξει την Ελλάδα στην προσπάθεια αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης στη χώρα του, απηύθυνε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και χαρακτηρίζει την επίσκεψή του ως ουσιαστική και μεστή μηνυμάτων. Αλλού σημειώνει πως “με 68,500 ετησίως αμείβεται ο Πρόεδρος του δημοσιονομικού συμβουλίου, αλλά απαιτεί περικοπές για όλους τους άλλους!” Επίσης, αναφέρει πως τεράστια είναι τα ελλείμματα στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, το οποίο επισκέφθηκε χθες ο Υπουργός Υγείας προαναγγέλλοντας και εκεί εβδομαδιαίες συσκέψεις για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα.

Cyprus Mail: Με τίτλο“Τσίπρας: 40 χρόνια αναμονής πρέπει να τερματιστούν αναφέρει στο κύριο της θέμα πως ο `Ελληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δήλωσε χθες πως υπάρχει η ανάγκη ύστερα από 40 χρόνια να ξεκινήσει μια ουσιαστική προσπάθεια για επανένωση της Κύπρου. Αλλού σημειώνει πως η ακρόαση για την υπόθεση “ανυπακοής” που αφορά την μη καταβολή συνεισφορών για τις κοινωνικές ασφαλίσεις από δικηγόρο έχει οριστεί για τις 5 Μαΐου. Επίσης γράφει πως το κοινοτικό συμβούλιο της Γιόλου ζήτησε τη βοήθεια των αρχών μετά που πεινασμένα σκυλιά κατασπάραξαν 120 πουλιά σε φάρμα στο χωριό.