Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

efimerides

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα από τις εφημερίδες σήμερα

Σημερινή: Με τίτλο  “Ολα δείχνουν Αβέρωφ στην Προεδρία της Βουλής”, πως σήμερα αναμένεται να αποφασίσει επισήμως ο ΔΗΣΥ για τη στάση του σε σχέση με την προεδρία της Βουλής, φαίνεται όμως ότι επικρατέστερο σενάριο είναι αυτό που θέλει στην προεδρία της Βουλής τον Πρόεδρο του κόμματος. Αλλού σημειώνει πως τουλάχιστον έξι νεκροί και 20 τραυματίες είναι ο απολογισμός έκρηξης που σημειώθηκε χθες βράδυ σε πόλη στη ΝΑ Τουρκία, όπου κατοικούν κυρίως Κούρδοι. Εξάλλου σημειώνει πως ταυτοποιήθηκαν τα οστά 15 Ελλήνων καταδρομέων που επέβαιναν στο Νοράτλας.

Αλήθεια: Με τίτλο “Με το βλέμμα στην 3η ψηφοφορία” γράφει, στο κύριο της θέμα, για τις διεργασίες στα κόμματα ενόψει της εκλογής του Προέδρου της νέας Βουλής. Αλλού σημειώνει πως η κυβέρνηση διευθέτησε τυπικό κώλυμα που ως τώρα εμπόδιζε γονείς πεσόντων και αγνοουμένων να υποβάλλουν και αυτοί αίτηση για ΕΕΕ. Επίσης αναφέρει πως το ένα τρίτο του πληθυσμού στην Κύπρο είναι καπνιστές και πως την τελευταία πενταετία έχουν γίνει στην Αστυνομία περισσότερες από 30 χιλιάδες καταγγελίες για κάπνισμα σε χώρους όπου απαγορεύεται.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο “Ολα του ενδιάμεσου δύσκολα”, γράφει στο κύριο του θέμα πως οι υποψηφιότητες Αβέρωφ Νεοφύτου και Αντρου Κυπριανού για την προεδρία της Βουλής στριμώχνουν τους μικρότερους. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε άγριο ξυλοδαρμό πολίτη από τέσσερις αστυνομικούς, που αποκαλύφθηκε χθες ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, με το Δικαστήριο να στέλλει την απόφασή του στη Νομική Υπηρεσία για το ενδεχόμενο ποινικής δίωξης των αστυνομικών. Εξάλλου, αναφέρει πως φαινόμενα υπερπώλησης δωματίων σε ξενοδοχεία μέχρι και οκτώ φορές καταγράφονται στην Κύπρο.

Χαραυγή: Με τίτλο “Δυσφορία στο Κέντρο λόγω Νικόλα”, γράφει στο κύριο της θέμα, πως έντονη δυσαρέσκεια υπάρχει ανάμεσα τα κόμματα του λεγόμενου κεντρώου χώρου από τη μονομερή απόφαση του Προέδρου του ΔΗΚΟ να εξαγγείλει τη στήριξή του προς τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ. Σε άλλο θέμα αναφέρει πως τη μορφή και την έκταση των μέτρων αποφασίζουν σήμερα σε γενικές συνελεύσεις τους οι εργαζόμενοι στις εταιρείες εδάφους των αεροδρομίων. Επίσης αναφέρεται στις μαζικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στη Γαλλία και στο Βέλγιο.

Cyprus Mail: Με τίτλο “Το ΑΚΕΛ στην κούρσα για την προεδρία της Βουλής”, πως το ΑΚΕΛ αποφάσισε να διεκδικήσει την προεδρία της Βουλής, με τον ηγέτη του Αντρο Κυπριανού. Αλλού γράφει πως ο Σώτος Ζακχαίος δήλωσε στην εφημερίδα πως δεν θα χρειαστούν πέραν των πέντε με επτά μηνών για το άνοιγμα του οδοφράγματος της Δερύνειας. Επίσης δημοσιεύει πρωτοσέλιδα φωτογραφία με αναρτημένο πόστερ παραπλεύρως ενός δρόμου, που καλεί όσους κάτω των 32 ετών ενδιαφέρονται, να υποβάλουν αιτήσεις για πλήρωση των 3000 επαγγελματικών θέσεων εργασίας στην Εθνική Φρουρά.